Slik ser du bra ut på bilder

Enkelte mennesker ser alltid bra ut på bilder, uansett hvilken situasjon bildet er tatt. For andre er dette en nesten helt umulig oppgave. Så hva er egentlig hemmeligheten til fotogene mennesker? Her er tipsene som gjør at du ser bedre ut på bilder.

Mari Glans
Publisert:

Det går faktisk an å lære seg å bli mer fotogen. Mange er ukomfortable når de blir fotografert, og vil derfor bli stive og ødelegge for seg selv på hvert eneste bilde. Ved å følge enkle tips og øve litt foran speilet, kan alle lære seg å se bra ut på bilder.

Bli komfortabel foran kamera

Grunnen til at mange ikke ser bra ut på bilder, er at de er ukomfortable. Bygg opp selvtilliten din foran kamera, og ikke tenk at bildet blir stygt. Få en venn til å ta bilder av deg, og øv på å slappe av og bli komfortabel. Øv også på å posere litt foran kamera, helt til du klarer å gjøre det uten å bli flau. Prøv forskjellige poseringer, slik kan du selv se på bildene hva som fungerer for deg og ikke. Når du slutter å være redd for å bli fotografert og klarer å være naturlig på bilder, er mye av jobben gjort.

Øv også på å posere foran speilet. Hvis du vet nøyaktig hvordan du bør stå, smile og vinkle ansiktet ditt for å få fram dine beste sider, blir du ikke overrumplet og stiv når noen vil ta bilder av deg. Øv foran speilet til du føler deg tryggere, og du slipper flere uheldige bilder av deg selv om du plutselig skal fotograferes.

Lær deg å posere

Holdning er ekstremt viktig for å se bra ut på bilder. Rett deg opp i ryggen, trekk bak skuldrene og hold inne magen. Dette gjelder enten du sitter eller står. En bøyd rygg eller sammensunkede skuldre vil bli ekstra tydelig på bilder.

Det skader ikke å posere litt når man blir tatt bilde av, selv om det kanskje føles litt unaturlig. Lær av stjernene på den røde løperen. De setter som regel den ene foten foran den andre, og plasserer kroppsvekten på det bakerste beinet. Vri kroppen slik at den ene skulderen er nærmest kamera, det er mer flatterende enn når bildene blir tatt rett forfra. Om du krysser beina over hverandre, gjør du at beina ser lengre ut. Stillinger som kan virke litt overdrevet i virkeligheten, vil se bra ut på bilder.

Det er viktig å posere på nærbilder også. Still deg med kroppen til siden for kameraet, og vri hodet lett mot fotografen. For de aller fleste er det mest flatterende å bli fotografert med ansiktet vinklet litt til siden for kameraet, i stedet for rett forfra. Noen har også en side av ansiktet som ser bedre ut på bilder enn den andre. Løft også haken litt opp når du blir tatt bilder av, på den måten får du fram benstrukturen i ansiktet og unngår en uheldig dobbelhake.

Høye hæler hjelper på holdningen!Få tips fra ukens trendsetter

Smil!

Å smile på bilder er superviktig, men det gjelder å finne det riktige smilet. Unngå stive, halvhjertede eller falske smil, og øv foran speilet om du synes det er vanskelig å smile på kommando. Tenk på noe som gjør deg glad for å få et smil som ser ekte ut. Husk at det ikke bare er munnen som smiler, hvis øynene ser alvorlige ut blir resultatet falskt. Om du er misfornøyd med tennene dine eller noe annet som gjør at du ikke liker å smile på bilder, øv på å smile med munnen lukket på en måte som ser naturlig ut. Her er det ekstra viktig å også smile med øynene, for å få det ønskede resultatet. Ikke hold smilet for lenge av gangen, da stivner det raskt.

Blits er veldig uflatterende om det brukes i mørket. Om bildene tas med blits, er det viktig å ikke være blank i ansiktet. Blankheten vil forsterkes med blitsen, og hele ansiktet ditt vil se veldig mye fetere ut enn det faktisk er. Ha alltid pudder med i vesken i situasjoner du vet at det blir tatt bilder. Unngå å bruke glitter og skimmer på huden, det vil reflektere i blitsen og gjøre huden mye lysere enn den er.

Å smile er faktisk også trendy!Les om smil på moten her

Skjul skavankene

Om du ønsker å se slankere ut på bilder, er det flere måter å gjøre det på. Hold alltid inn magen og rett deg opp i ryggen. Det beste er om kameraet er plassert litt over deg slik at du ser litt oppover, det vil gjøre at ansiktet ser smalere ut.

Å posere med kroppen i en vinkel (omtrent 45 grader) mot kameraet, vil gjøre at du ser slankere ut enn om bildet blir tatt rett forfra. Legg vekten på det bakerste beinet, og bøy kneet lett på det fremste beinet. Vri overkroppen lett mot fotografen. Senk skulderen som er nærmest kameraet, og hold gjerne den ene armen i siden for å få den til å se slankere ut.

Om du blir tatt bilde av mens du sitter, prøv å strekk nakken og skrå hodet en anelse nedover for å unngå dobbelhake og direkte innsyn i neseborene. Husk også her å sitte rett i ryggen og holde inne magen.

Et annet tips er å ikke se inn i linsen når bildet tas, men heller feste blikket på kameraet like over linsen. På den måten blir ikke blikket ditt for intenst.

Kilder: VG Nett, Womanspassions

Relevante artikler videre:

Få fin hud på bildene!Smink deg til perfekt hud

Mørke ringer under øynene?Slik sminker du dem vekk

Uren hud?Denne sminken bør du bruke

Bli fin på bilder!Stjel skjønnhetstips fra stjernene

Publisert: