Festfin på budsjett

Litt sminke må man kunne spandere på seg, selv om budsjettet er stramt før jul. Her er åtte produkter som gjør deg festfin uten å tømme lommeboken.

Mari Glans
Publisert:

Til adventstidens mange fester er det gøy å kunne sminke seg litt ekstra og eksperimentere med farger. Siden disse produktene ikke blir brukt like ofte til hverdags, kan det i mange tilfeller lønne seg å prøve litt rimeligere alternativer.

Øyenskygge

Når man har pyntet seg til fest er det fint å la øynene få litt ekstra oppmerksomhet. Lek deg med farger, glitter og metalliske varianter. De billigste øyenskyggene er som regel dårligere pigmentert enn de dyrere variantene, men er kule å leke seg med til fest. For å få et godt resultat kan du legge en nøytal øyenskygge av god kvalitet under, og så legge festskyggen over. På den måten får du den mettede fargen med den kule partyeffekten over. For eksempel vil en grå skygge på øynene være superkul med en mørkeblå glitterskygge over. Kjøp gjerne en billig øyenskyggepallett med mange farger og varianter, da kan du eksperimentere mye og finne den perfekte kombinasjonen.

Legg sotede øyne til fest!Slik gjør du det

Leppestift

Ingenting gjør deg mer festklar enn å legge en rød leppestift på leppene. Rød munn er også en av de hotteste trendene denne sesongen. Nå kommer de rimeligere merkene med leppestifter av veldig god kvalitet, så her kan man virkelig gjøre et kupp uten at det går på bekostning av resultatet.

MinMote.no - Norges største moteside

Eyeliner

En sort eyeliner er et must til enhver fest. Legg enten en tykk eyeliner sammen med den røde leppestiften, eller la eyelineren sette prikken over i'en til sotede øyne.

MinMote.no - Norges største moteside

Glitrende kajal

Til julens mange fester kan man gjerne ta i litt ekstra på sminken, så lenge man ikke blir seende ut som et vandrende juletre. En kajal med glitter eller metallisk finish er en diskret og kul måte å glitre opp festsminken på. Legg kajalen som en glitrende strek langs øyenvippene.

MinMote.no - Norges største moteside

Selvbruning

Gusten og blek høsthud trenger en omgang selvbuning før den kan vises fram i små kjoler. Det finnes rimelige varianter som er veldig gode, og bruker du en bodylotion med litt selvbruner i dagene før festen, får du et naturlig resultat uten skjolder.

MinMote.no - Norges største moteside

minMote har testet selvbruningskremer!Se de beste kremene, og hvilke du bør styre unna

Festklart hår

Håret må også skinne på festen, og her er det mange produkter å velge mellom. Det beste er å kjøpe et produkt som kan brukes uansett hva du skal gjøre med håret. Finner du et produkt som både er varmebeskyttende, gir volum og glans, i tillegg til å koste under hundrelappen, da har du funnet det perfekte hårproduktet til festen.

MinMote.no - Norges største moteside

Løsvipper

Gi øynene dine det lille ekstra med lange bambivipper. Løsvipper er en billig og enkel måte å få øyenvippene andre drømmer om, og får selv de korteste vippene til å se fantastiske ut. Invester i et bra vippelim også, så sitter løsvippene godt hele kvelden.

Vil du ha perfekte vipper?Slik får du mest ut av mascaraen din

Neglelakk

Å lakke neglene i en fin farge er den absolutt enkleste veien til et trendy og gjennomført antrekk. Nå er det mange farger og billige varianter å velge mellom, så her er det bare å slå seg løs. Stjernene digger Minx-neglene, men før disse kommer til Norge, kan du prøve deg på sesongens heteste neglefarger.

MinMote.no - Norges største moteside

Relevante artikler videre:

Bli trendy med røde lepper!Rød leppestift er hot

Lyst på sotede øyne?Følg vår guide her

Oppdater høstgarderoben!12 trendy høstkjøp under 500 kr

Bli inspirert av stjernene!Stjel stilen til Diane Kruger

Publisert: