Botox-salget til himmels

Salget av Botox i Norge har blitt tredoblet de siste seks årene. Nå vil også menn kjøpe giften som fjerne rynker.

Dan Kåre Engebretsen
Publisert:

I 2003 var omsetningen av Botox i Norge på 2,9 millioner. I fjor var tallet økt til 8,2 millioner kroner - nesten en tredobling, ifølge tall fra Apotekforeningen. Tallene omfatter det årlige salget av Botox som ikke er brukt til medisinsk behandling i Norge.

Teres-gruppen, som eier Colosseumklinikken og ti andre privatklinikker i Norge, har ikke egne tall for Botox, men merker en markant økning både blant kvinner og menn.

- For noen år siden utgjorde menn rundt fem prosent av våre pasienter innen kosmetisk plastikkirurgi, nå er andelen bortimot doblet hvis vi ser hele gruppen under ett, sier medisinsk direktør Eystein J. Hauge i Teres-gruppen til VG.

Botox-salget øker verden over.Slik blir stjernene klare for rød løper

Økt fokus på utseende

Thomas Sjøberg, leder i norsk Plastikkirurgisk Forening, mener det er blitt økt fokus også på menns utseende.

- Også menn oppe i årene ønsker å gi intrykk av vitalitet og ungdommelighet. Nordmenn har dessuten fått bedre råd, sier Sjøberg.

Hos Teres-gruppen etterspør flere menn kombinerte behandlinger i ansiktet.

- Dette vil typisk være kirurgisk behandling av tunge øvre øyenlokk sammen med laserbehandling for poser under øynene og Botox-injeksjoner for rynker i pannen, sier Hauge.

Botulinumtoksin er et legemiddel som blokkerer nervesystemet og lammer muskulaturen. De siste ti årene har stoffet vært brukt som et kosmetisk behandlingstilbud for å redusere rynker, med Botox som det hyppigst brukte. En bahndling koster fra 2000 kroner.

Vondt i føttene av høye hæler?Nytt inngrep kan fjerne smerten

Mest populære inngrep

I underkant av 900 kvinner gjennomgikk kosmetiske plastikkirurgiske operasjoner ved Colosseumklinikken i fjor. Det vanligste inngrepet var silikonimplantater i brystene, etterfulgt av brystløft/brystreduksjon og mageplastikk.

I overkant av 100 menn gjennomgikk kosmetiske plastikkirurgiske inngrep ved Colosseumklinikken i fjor. Her var gynekomasti, altså fjerning av såkalte «mannepupper», det vanligste inngrepet, etterfulgt av mageplastikk og fettsuging.

Injeksjoner med Botox og Restylane samt laserbehandlinger av huden kommer i tillegg, og er ikke med i denne statistikken.

Av Bodil Sundbye

Relevante artikler videre:

Tror ikke på det naturlige!Designer Donatella Versace

Liker du høye hæler?Her er ti høye partysko

Spanx lanserer nå hold-in for menn!Les mer her!

Hudpleie for menn!Her er alt du trenger

Publisert: