Stjernene i sorg etter Virgil Ablohs død

ANERKJENT DESIGNER: Virgil Abloh etter en av sine mange motevisninger. Her i juni 2018.
ANERKJENT DESIGNER: Virgil Abloh etter en av sine mange motevisninger. Her i juni 2018. Charles Platiau / REUTERS

Venner og fans sørger etter Virgil Ablohs død.

Søndag kveld ble det kjent at designeren Virgil Abloh er død, kun 41 år gammel. Off-White og Louis Vuitton-designeren døde av en sjelden og aggressiv form for kreft.

Etter at dødsfallet ble annonsert på hans Instagram-profil strømmet det raskt på med meldinger fra sjokkerte og knuste venner og fans som hyller Abloh.

Bella Hadid har flere ganger jobbet sammen med Abloh. Hun er i sorg over nyheten.

– Virgil fikk hver person han møtte til å føle seg spesiell, på en måte bare han kunne. Selv når verden føltes trist, brakte han med seg latter, farger og skjønnhet. Den vakreste krigersjelen. Jeg kan ikke tro dette, skriver Hadid og legger til:

– Jeg elsker deg.

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Det samme gjelder søster Gigi Hadid.

– Jeg er sønderknust etter tapet av min kjære venn, og en venn av hele verden, Virgil Abloh. Han var enestående. Hans godhet og energiske gavmildhet etterlot et inntrykk blant alle han møtte. Han fikk alle til å føle seg sett og spesielle, skriver Hadid som en del av en lengre tekst på Instagram.

Stjerneparet Hailey og Justin Bieber er også i sjokk etter gårsdagens nyheter. Abloh sto nemlig bak designet av Haileys brudekjole da hun giftet seg med Justin Bieber. På Instagram deler hun blant annet bilder fra den store dagen.

– Virgil forandret helt måten jeg så på gatemote og mote. Måten han så på ting, inspirerte meg dypt. Jeg kommer aldri til å klare å uttrykke hvor takknemlig jeg er for å ha kjent ham og jobbet med ham. Fra å gå på catwalken hans til å ha ham designe brudekjolen min, og alle fantastiske øyeblikk innimellom. Han heiet alltid på meg. Han skapte alltid liv, karisma, kjærlighet og moro i enhver situasjon, og i hvert rom han gikk inn i. Et kreativt hode som er så sjelden – jeg vil aldri glemme innvirkningen hans. Vi elsker deg, Virgil.

Ektemannen Justin Bieber la også ut et innlegg på Instagram med teksten: «Vi mistet en ekte en. Hvil i paradis, konge.»

Designerkollegaene Kim Jones og Marc Jacobs uttrykker også sin sorg.

– Jeg er så lei meg for å lese dette. Mine tanker og bønner går til hans familie og kjære. Hvil i fred og kraft, kjære Virgil, skriver Marc Jacobs.

Kim Jones skriver på Instagram at designeren var en av de snilleste menneskene man kunne møte.

– (...) Mange ganger har vi reist jorden rundt, hengt på hotellrommet mens vi jobbet på gulvet, sett i japanske magasiner, mye latter og mye snakk om ideer. Tankene mine går til Shannon, barna og resten av familien.

PÅ MOTEFEST: Her er Virgil Abloh på Met-gallaen tidligere i år. Denne festen er kjent som motebransjens Oscar. Abloh valgte å holde kreftdiagnosen skjult for omverdenen.
PÅ MOTEFEST: Her er Virgil Abloh på Met-gallaen tidligere i år. Denne festen er kjent som motebransjens Oscar. Abloh valgte å holde kreftdiagnosen skjult for omverdenen. Mario Anzuoni / Reuters

Modell Kaia Gerber skriver at hun gikk til Abloh når dagene ikke var like gode.

– I en verden hvor smil er så sjeldne, og godhet enda mer sjelden, så hadde vi deg. Latteren din, lyset ditt og positiviteten. Jeg gikk til deg når alt snurret rundt, og på en eller annen måte fikk du alt til å bli stille. Du så mennesker, og gjennom kunsten din ga du dem mot til å være seg selv. Takk for alt du lærte meg. Lærte oss. Du forandret verden.

Kardashian-familien har også tatt til Instagram for å dele sine tanker rundt det tragiske dødsfallet.

– (...) Hvis du hadde det privilegiet av å kjenne Virgil, var du en av de heldige. Han var det snilleste, mest positive, ydmyke, glade og det mennesket som var mest full av liv, som jeg noen gang har kjent, skriver Kendall Jenner i en lengre tekst.

Mamma Kris Jenner har også skrevet noen ord om designeren:

– Jeg er så trist og knust over å høre om bortgangen til våre kjære venn Virgil Abloh. Jeg sender all min kjærlighet og bønner til din vakre familie. Du er en engel og vi elsker deg.

Stjernedesigneren, som også var DJ, har tydelig berørt mange liv. Deriblant artistene Drake og Pharrell.

– Hjertet mitt er knust. Virgil, du var enestående, gavmild, omtenksom og et kreativt geni. Jobben du har gjort som menneske og et spirituelt vesen vil leve videre for alltid, er noen av ordene Pharrell har delt på Instagram.

Drake takker ham for alt.

– Planen min er å røre himmelen 1000 ganger til med deg. Elsker deg for evig, min bror. Takk for alt.

Hvordan var din opplevelse i dag?