Hevder Kim Kardashian har ødelagt ikonisk kjole

VERDENS DYRESTE: Kjolen til avdøde Marilyn Monroe ble i 2016 solgt for 45 millioner kroner på en auksjon.

Under Met-gallaen skapte Kim Kardashian overskrifter da hun dukket opp i den ikoniske Marilyn Monroe-kjolen. Nå hevdes det at kjolen har fått skader.

Emma Louise Fon Mathisen
Publisert:

Det er ikke hvem som helst som får låne verdens dyreste kjole, men Kim Kardashian er heller ikke hvem som helst.

Da Met-gallaen gikk av stabelen i mai, overrasket realitystjernen hele moteverdenen da hun dukket opp i verdens dyreste – og kanskje mest ikoniske – kjole. Den originale «naked dress» som Marilyn Monroe brukte da hun sang bursdagssangen til president John F. Kennedy i 1962.

Kim Kardashian skal ha brukt den originale kjolen kun i noen minutter på den røde løperen før hun skiftet til en replika-kjole.

IKONISK KJOLE: Marilyn Monroe brukte kjolen som nå skal ha fått skader i 1962.

Nye bilder viser slitasje

Før gallaen fortalte Kardashian til Vogue at hun hadde stor respekt for det historiske antrekket.

– Jeg ville aldri sittet eller spist, eller gjort noe som kunne risikert å skade kjolen. Jeg kommer heller ikke til å bruke den typen kroppssminke som jeg vanligvis gjør, fortalte hun.

Det ser derimot ikke ut til å ha gått helt etter planen.

Nå har det nemlig dukket opp bilder som angivelig skal vise kjolen før og etter Kim Kardashian brukte den, og bildene viser slitasje rundt glidelåsen, i tillegg til manglende krystaller.

Bildene er publisert av Marilyn Monroe-ekspert og eier av den største private samlingen av Marilyn Monroe-eiendeler, Scott Fortner, skriver PopCulture.

På nettsiden «The Marilyn Monroe Collection» forteller Fortner at en av hans venner besøkte Ripley’s «Believe It or Not»-museum i Hollywood, hvor kjolen nå er tilbake på utstilling. Da det ble tatt bilder av kjolen, kunne man tydelig se skadene.

Hverken Ripley’s eller Kardashian har foreløpig kommentert bildene.

KRASS KRITIKK: Mange reagerer på nye bilder av den ikoniske Marilyn Monroe-kjolen Kim brukte under Met-gallaen, som angivelig skal ha fått skader.

Sterke reaksjoner

De ferske bildene får nå stor oppmerksomhet, og mange reagerer på at stjernen fikk låne kjolen i utgangspunktet.

– Kim skulle aldri brukt den kjolen til å begynne med. Jeg mener, ja, det er fint å gi en hyllest til Marilyn, men hun kunne fått en ny kjole i tro kopi laget. Dette var en tidløs og ikonisk gjenstand som nå er ødelagt, skriver en twitter-bruker under bildene.

@PopCrave Kim should’ve never worn that dress to begin with. I mean yes it’s nice to pay homage to Marilyn but she ... https://t.co/hiWADIJnbr

Flere tar likevel stjernen i forsvar, og mener at ansvaret ligger på de som lånte ut kjolen.

– For å være ærlig, så er det ikke Kim man skal klandre, men menneskene som eier kjolen. Hvis de hadde avslått hennes forespørsel fra start ville ikke dette skjedd, skriver en.

Dette er ikke første gang Kim Kardashian har fått kritikk for å bruke kjolen. Kim fortalte til Vogue etter Met-gallaen hun fulgte en streng diett og treningsregime for å passe inn i kjolen, noe som fikk mange til å reagere.

Både kostholdseksperter og Hollywood-stjernen Lili Reinhart gikk hardt ut mot ekstreme slankemetoder for å passe inn i klær.

Publisert:
Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.