Oslo Fushion utsettes på grunn av coronaviruset

AVLYSER FUSHION ENN SÅ LENGE: Ditte Kristensen, initiativtaker bak Fushion og Oslo Runway. FOTO: TORE KRISTIANSEN, VG

Det bekrefter Ditte Kristensen, initiativtaker bak mote- og kulturarrangementet Fushion og Oslo Runway til MinMote. 

Publisert:

Ditte Kristensen, én av initiativtakerene bak Fushion Oslo og Oslo Runway, sier til MinMote onsdag formiddag at mote- og kulturarrangementet er utsatt på grunn av coronautbruddet.

– Vi har hatt tett dialog med kommunelegen og myndighetene de siste par ukene. Men etter Folkehelseinstituttets anbefalinger som kom i går ettermiddag, har vi nå besluttet å utsette enn så lenge, sier Kristensen til MinMote.

NYHETER

Den norske moteuken går nye veier

Arrangementet Fushion skulle i utgangspunktet ga av stabelen førstkommende lørdag på Doga i Oslo. På Oslo Fushions Facebook-arrangement står over 700 personer under «interessert» og 220 «skal».

Arrangementet skulle inneholde utstillinger under den overordnede tematikken «From Thought to Action», og ti norske motemerker skulle fortelle om hvordan de jobber med bærekraft i sin bedrift. Fotoutstillinger med elever fra KHIO, sy-aktiviteter og panelsamtaler med nøkkelpersoner i bransjen var bare noe av det publikum kunne forvente seg av Fushion i helgen.

– Hjerteskjærende

– Vet dere noe om når Fushion Oslo vil gjennomføres?

– Det er det for tidlig å si noe om. Vi aner ikke hvordan dette viruset vil utvikle seg, men vi forholder oss til myndighetenes retningslinjer og tar det derfra.

Kristensen forteller at de siste brikkene for å gjennomføre Fushion Oslo med kunstutstillinger, panelsamtaler og gjester falt på plass i går. Derfor føles det hjerteskjærende å skulle utsette nå, sier hun.

– Vi har hatt en fantastisk oppslutning fra flere 100 deltaker og støttespillere fra Oslo Kommune som støtter og bidrag til kvalitet og mangfold i Oslos kunst og kulturtilbud samt Innovasjon Norge som gir lokale ideer globale muligheter slik man kan skape et bedriftsnettverk som bistår norsk mote og tekstilbransje, sier hun og fortsetter:

– Vi alle gledet oss til å gjennomføre Fushion Oslo i helgen. DogA hadde satt inn ekstra tiltak mot smitte og flere nøkkelpersoner som skulle bidra med innhold var positive til å stille, men vi kan ikke gå i mot myndighetenes anbefalinger. Det ville ikke vært forsvarlig. Det er utrolig ergerlig, og vi hadde ikke sett for oss dette for to uker siden, sier Kristensen som legger til at hun er veldig stolt av de som har jobbet med Fushion Oslo og langt ned masse timer.

– Vi kommer sterkere tilbake, sier hun.

A post shared by Oslo Fushion Festival (@oslofushionfestival)

Flere arrangementer avlyst

Flere kulturarrangementer har satt i gang tiltak for å begrense spredningen av coronaviruset. Det ble nylig kjent at den populære musikkfestivalen Coachella, som egentlig skulle bli avholdt i California april, blir utsatt til oktober.

Tidligere denne måneden meldte nettstedet The Business of Fashion at både moteuken i Tokyo og Seoul ble kansellert på grunn av frykt for spredning av coronaviruset. Videre så har også Den Norske Opera & Ballett, Nationaltheatret og Det Norske Teatret avlyst flere forestillinger denne uken, skrev VG tirsdag denne uken.

FHI: - Anbefaler å avlyse eller utsette

Det anbefales å avlyse eller utsette alle innendørs arrangementer med 500 eller flere deltagere, skriver FHI på sine nettsider. Videre melder de at for alle offentlige arrangementer med 100-500 deltagere anbefales risikovurdering før gjennomføring.

Det er arrangøren selv som har ansvar for å gjennomføre en risikovurdering, som deretter må godkjennes av kommunen.

Publisert: