Sats endrer klesregler etter kritikk

SKAL VÆRE LOV: Det blir likevel ikke forbudt med korte topper på Sats. Illustrasjonsfoto: Istockphoto.
SKAL VÆRE LOV: Det blir likevel ikke forbudt med korte topper på Sats. Illustrasjonsfoto: Istockphoto.

Nå blir det likevel lov å ha på seg magetopp på Sats.

Forrige uke skrev MinMote om at Sats fra og med 1. november skulle innføre strengere klesregler, hvor blant annet det ikke var lov å bruke magetopp. De illustrerte de nye reglene med et bilde, hvor intensjonen var å gjøre det klart og tydelige hvordan man skulle kle seg på Norges største treningssenter.

Det var mange som reagerte på de nye klesreglene, blant andre artist og influencer Alexandra Joner. Hun sa til MinMote at hun synes det var diskriminerende å be kvinner kle på seg. Hun reagerte spesielt på at Sats uttalte at det var et tiltak for å minske kroppspress, da hun mener å dekke til kroppen ikke er løsningen.

Nå forteller Sats at de endrer klesreglene – igjen.

– Vi snur ikke. Men vi har gjort noen justeringer og tydeliggjøring. Vi har fulgt debatten nøye i mediene, og det er veldig viktig for oss å ta til oss den kritikken vi har fått. Vi håper det nå blir fokus på det som var vår intensjon, sier Sats-sjef John Kristian Stubban til MinMote.

FJERNES: Dette illustrasjonsbildet blir fjernet fra de nye retningslinjene. Det skulle vise hvilke områder som skulle være dekket under trening.  Foto: SATS
FJERNES: Dette illustrasjonsbildet blir fjernet fra de nye retningslinjene. Det skulle vise hvilke områder som skulle være dekket under trening. Foto: SATS

Sats forklarer at det aldri var meningen å innføre regler som er diskriminerende eller kaste ut folk fra deres treningssentre.

– Derfor har vi nå besluttet å gjøre en presisering, i forkant av implementeringen i morgen, ved å si at «hovedsakelig mage, rygg og lår skal være dekket av tøy». Intensjonen og hensikten er akkurat den samme som før.

SJEF: John Kristian Stubban er sjef for Sats Norge. Foto: Sats
SJEF: John Kristian Stubban er sjef for Sats Norge. Foto: Sats

– Ja, det er lov å bruke magetopp

De fjerner også illustrasjonsbildet.

– I og med at vi nå har presisert dette i teksten, er det ikke lenger behov for et illustrasjonsbilde.

På spørsmål om det er lov til å bruke magetopp på Sats svarer han:

– Ja, det er lov til å bruke magetopp. Men i retningslinjene står det at man hovedsakelig skal degge mage, rygg og lår. Så det handler om å bruke sunn fornuft. Men det er ikke sånn at personalet kommer til å løpe etter deg eller at du blir avvist fra senteret hvis du har magetopp.

Alexandra Joner er fornøyd med at Sats endrer reglene etter kritikken.

- Juhu! Det synes jeg rett og slett er dødsbra, skriver hun på en sms til MinMote.

Sats forklarer at deres mål er at alle som trener skal kle seg på en måte som er hygienisk og som bidrar til et miljø der alle kjenner seg velkomne.

– I debatten på sosiale medier har det blitt skapt en debatt rundt temaer som diskriminering og magetopper. Vårt illustrasjonsbilde som er brukt i debatten, var ment som veiledning, og ikke som et absolutt krav. Vi innså at illustrasjonen, sammen med utydelig formulering skapte mer forvirring enn oppklaring.

Hvordan var din opplevelse i dag?