silje
Publisert:

Under moteukene er det både hard jobb og mye moro fra tidlig på morgenen til sent på kveld. Ingen dag er lik, men slik var en av mine dager under København Fashion Week.

07:30 Fikser meg, svarer på mail og intervjuer, blogger, legger en plan for dagen. Selv om jeg er i København, går livet som vamlig hjemme i Norge. minMote skal gå som normalt og det renner inn med mail angående planer, prosjekter og Oslo Fashion Week som starter på tirsdag. Ting tar tid, og jeg mister et par av de første visningene.

12.30 Møter Line til en kaffe latte på Cafè Bjørg før første visning.

1400 Vi rekker innom et par butikker etter kaffen. Line får med seg et lite kupp, men jeg finner ikke noe jeg bare må ha akkurat i dag.

1440 De første regndråpene begynner å falle, så vi tar en taxi til første visning som skal vises på The Danish Museum of Art & Design.

1530 Vi sitter i kø i over 20 minutter, men alle visningene er forsinket, så det går som regel helt greit.

1545 Møter både kjente og nye fjes før visningen starter. Visningen skuffer ikke, Margit Brand viser sexy safari looks for neste sommer.

1610 Siden det regner og alle skal videre midt i rushen, er det taxikaos. Vi finner ut at vi må gå et stykke for å få en ledig taxi.

1620 Kine B. Hartz fra Elle og stylist Line Kirkhus diskuterer visningen, mens jeg tar bilder og prøver å kapre en taxi.

1635 Endelig får vi en taxi!

1710: Vi ankommer Mulberry-festen nesten en time for sent. Men stemningen er på topp, så det glemmer vi kjapt. Stikker også en kjapp tur innom standen til Norwegian Fashion Institute, viktig å støtte opp om norsk design som vises i København.

1730 Jeg har jo allerede blogget endel om høstkolleksjonen til Mulberry, men de gule støvlettene er jo bare eye candy...

1800 Neste stopp er Bruuns Bazaar. Nå er jeg rimelig sulten, men rekker ikke noe mat før visningen. Jeg får plass ved siden av stylist Jan Gunnar Svensson og han oppdaterer meg på de visningene jeg gikk glipp av i formiddag.

1830 Vi venter fremdeles på at visningen skal starte. Jakke fra H&M, skjørt fra Gina Tricot.

1845 Endelig starter visningen. Vi sitter under tak mens det regner, men hele catwalken er ikke dekket av taket, så etterhvert begynner modellene å skli på den våte delen. Vi sitter med hjerte i halsen, men det er gudskjelov ingen som faller.

1900 Nå er jeg veldig sulten, men må gå rett til neste visning nede i gaten. Oppdager at jeg har glemt powerbaren på hotellet (nødproviant under moteukene), men håper at vi får litt fingermat på neste stopp.

1910 Møter på vakre Caroline Blomst, som jeg bare må ta bilde av. Rekker akkurat å knipse et bilde i småregnet før det begynner å hølje ned.

1915 Neste visning er i gåavstand, så vi tar turen sammen med flere kjente.

1930 Vi venter på at Munthe plus Simonsen visningen skal starte. Visningen er ute og det er kun små telt over sitteplassene. Vi blir våtere og våtere og jeg lurer på om skinnjakken min kommer til å bli helt ødelagt i regnet. Trøsten er at alle er i samme båt.

1945 Visningen starter og modellene gjør en kjempeinnsats i pøsregnet. Bare smil og bra attitude, her er det ingenting å si på innsatsen.

1950 Vi skal møtes til middag om 10 minutter, men må tilbake på hotellet for å skifte, vi er alle sammen klissvåte og veldig kalde.

1955 Får med meg en sukkerbombe av en cupcake fra Munthe plus Simonsen.

2016 Tar et lynskift på hotellet og setter kursen mot restauranten der vi skal møtes.

2040 Ankommer restauranten 40 minutter for sent, men rekker uansett første rett. Maten på Etika er himmelsk, så glemmer kjapt regnværet.

2300 Flere av journalistene drar videre på andre visninger, men nå kjenner jeg at det er nok for i kveld. I morgen er det full rulle igjen, så jeg senker skuldrene og hygger meg videre.

2400 Tilbake på hotellet. Har lyst til å gå rett til sengs, men må sjekke mailen og blogge før jeg legger meg.

0100 Endelig ferdig med alt som må svares på og tar kvelden. Håper på et par timers søvn før neste runde i morgen!

Publisert:

Finn mer innhold om: