Slik får du flott hud til fest og julebord

silje
Publisert:

Desember måned byr på mange festlige anledninger. Få skjønnhetsekspertenes beste tips når du skal rett fra jobb til fest.

MinMote.no - Norges største moteside

I desember blir festene mange og det kan være en utfordring å komme opp med nye sminkestiler når du går rett fra jobb til fest. Men skjønnhetsekspertene har gode tips til hvilke nøkkelprodukter du bør ha med deg i vesken for å få den perfekte partylooken, enten du velger sesongens populære røde lepper eller sotede øyne.

- Hvis du skal gå fra jobb direkte på fest kan det være lurt å ha et par nøkkelprodukter tilgjengelig i vesken, sier Julie Botnen, skjønnhetsekspert i Det Nye. Velg en enkel look slik at du ikke bruker for mye tid på makeupen. Røde lepper passer alltid, og krever ikke mye tid og planlegging.

- Legg litt concealer under øynene og litt ekstra rouge i kinnene. Tegn opp leppene med en rød lipliner og fyll inn med rød leppestift. Ønsker du ekstra glamorøse lepper kan du legge litt gloss over. Husk parfyme og et par høye hæler- det slår aldri feil!

Få en fin look med hestehale. Slik gjør du det!

Underlaget teller

De fleste av ekspertene er enige i at underlaget teller. Starter du kvelden med å ta av litt av sminken, for så å legge på en ny base, vil sminken holde seg fin lenger utover kvelden. Det er ikke nødvendig å fjerne all sminken.

-Når du skal på fest rett etter jobben, kan du bruke «Cleansing Wipes» for å ta bort dagsminken og starte på nytt. Da føler du deg bedre enn om du kladder på gammel sminke. Bland litt shimmerkrem som for eksempel Le Blanc De Chanel i foundationen, så du får en fin glød i huden. Legg mørk skygge i din favorittnyanse rundt øynene, og sett håret i en stram hestehale. Det er enkelt å få til med en naturhårbørste og litt hårspray og du får et lite løft til ansiktet etter en lang arbeidsdag, sier Hélène Andersen Rooth, skjønnhetsredaktør for Costume.

- For en trendy festsminke kan du enten gå for mørke, sotede øyne med eyeliner på våtkanten som vi har sett hos flere designere på catwalken denne høsten, eller en enkel øyensminke i naturlige bruntoner og knallrøde lepper. Begge deler krever at du har med deg noe sminke i vesken for å friske opp utover kvelden: Eyeliner eller rød leppestift alt ettersom hvilken stil du velger.

Få kveldens fineste look. Slik legger du sotede øyne steg for steg!

Ta deg tid til en ansiktsmaske

Linda Johansen har lang fartstid i bransjen og har gode råd for deg som gjerne vil friske opp sminken før fest.

Se hele intervjuet med Linda Johansen her!

- Om du har tid, så lønner det seg å fjerne sminken, ta en kjapp skrubb og en ansiktsmaske. Dette vil gjøre at du får et veldig bra utgangspunkt når du skal legge ny fest-makeup. En maske som gir ekstra fukt og litt oppfriskende løft, er det beste. Da sitter makeupen mye bedre utover kvelden.

- I tillegg er det lurt å tenke på hva du putter i deg. Makrell i tomat og omega 3 er gode tips for å få en fin hud, avslutter Johansen til minMote.

Relevante saker videre:

Slik bruker du rød leppestift.Hot med røde lepper!

Hva bør du ha i vesken? Her er fem ting du alltid bør ha med i vesken din!

Publisert: