Glitret for Madde og Chris - minMote-Sonias dom over festgjestene før prinsessebryllupet

KJOLEPARADE: Sofia Hellqvist, prinsesse Madeleine og Chris O'Neill samt den norske milliardærarvingen Kathrine Fredriksen troppet opp i finstasen på Grand Hotel i Stockholm. Foto: Mattis Sandblad og Scanpix
Camilla Bjørn
Publisert:

STOCKHOLM (minMote) Kongelige og jetsetelite hadde tatt på seg sine mest glitrende sommerantrekk da prinsesse Madeleine og Chris O'Neill innledet bryllupshelgen med vennefest fredag kveld.

Det svenske kongeparet er vertskap for det private middagsselskapet som arrangeres på toppen av fasjonable Grand Hotel i Stockholm, hotellet hvor de fleste bryllupsgjestene er innlosjert. Stockholm er badet i perfekt sommervær, noe som lover godt for Maddes store dag lørdag. Kveldens antrekk gikk i glitrende gudinnekjoler med asymetrisk snitt, samt sterkere farger som rødt, gult og rosatoner.

Kronprinsesse Victoria

FEMININ: Kronprinsesse Victorias sølvgrå kjoler med broderier imponerer minMote-Sonia. Foto: Mattis Sandblad

Sonias dom:- Victoria blir bare flottere og flottere for hvert år som går. Fargen, den skimrende overdelen og de lekre sandalene er svært delikate. Dette er lillesøster Madeleines dag, så den svenske kronprinsessen gjør helt riktig i å velge en dus farge. Bra at hun dropper halskjede og kun velger et par øredobber - det gjør helheten mye mer sofistikert.

Kathrine Fredriksen

SKJØNN: Milliardærarving Kathrine Fredriksen ankom festen i en blå flagrende kjole. Foto: Scanpix

Sonias dom: - Jeg synes det er litt gøy at det er de norske gjestene som drar på mest når det kommer til kjolevalg. Både Celina Midelfart og Kathrine Fredriksen er blant kveldens mest sexy.

Selv om svenskene ikke liker det så godt, synes jeg de holder seg innenfor grensen for hva som er greit.

Det er en grunn til at designeren Badgley Mischka er en favoritt blant Hollywood-stjernene – kjolen sitter som et skudd!

Dronning Silvia

LADY IN RED: Dronning Silvia er kveldens vertinne og stråler i rødt. Hvem skulle tro hun fyller 70 år i år? Foto: Mattis Sandblad

Sonias dom: - Rødt er ofte et populært valg for brudens mor, og det blir spennende å se om dronning Silvia går for samme farge i morgen også. Silvia fyller faktisk 70 i år, og hun holder seg fantastisk godt. Se bare hvor flott figur hun får i denne kjolen. Hvis jeg skal pirke på noe, må det bli rysjene – de blir litt voldsomt i kombinasjon med glitterdetaljene på ermene.

BRUDETPARET: Madeleine og Chris feires kvelden før bryllupet - Madde iført Elie Saab-kjole. Foto: Getty Images/All Over Press

Sonias dom: Det er ingen tvil om hvem som ser best ut i kveld. Morgendagens brud ser ut som en gudinne! Kjolen sitter som støpt på henne og dekorasjonene på kjolen er helt fantastiske. Madde har fått satt inn mye løshår, så jeg tror nok ikke hun går for helt oppsatt hår i morgen. Hvis Valentino-brudekjolen overgår denne, kan vi vente oss tidenes vakreste brud.

Celina Midelfart

GUDINNEKJOLE: minMote-Sonia elsker Celina Midelfarts Peter Dundas-kjole. Foto: Mattis Sandblad

Sonias dom: - Shit, for en splitt! Celina ser helt fantastisk ut - hun er sexy på en elegant måte. Hun balanserer den asymmetriske kjolen ved å samle det løse håret på motsatt side av splitten. Sandalene er også rålekre. Hun oser av luksus. Jeg skulle ønske vi fikk se Celina oftere på den røde løperen – hun er virkelig et stilikon.

Den svenske moteeksperten Emma Danielsso i storavisen Expressen er ikke enig og mener Midelfart er for avkledd.

- Å velge en kjole med split som går helt opp til hoften er ingen god ide på en kongefest, sier hun til Expressen.

Sofia Hellqvist, prins Carl-Filips kjæreste

KJÆRESTEN: Sofia Hellqvist ankom med prinsesse Madeleines bestevenninner. Foto: Mattis Sandblad

Sonias dom: -Sofia ser nydelig ut i den pastellfargede kjolen – den lyse gultonen er helt fantastisk til henne. Fjærøredobbene i gull er også lekre til det løse håret. Hun burde imidlertid gått for et par sko med mindre platå. De klumpete festskoene vår supertrendy for noen år siden, men ser ikke like delikate ut i dag.

Prinsesse Tatiana, konen til prins Nikolaos

MIDNATTSBLÅ: Prinsesse Tatiana og prins Nikolaos. Foto: Mattis Sandblad

Sonias dom: - Flere av gjestene har valgt å gå for glitter og skinnende materialer. Denne kjolen har skikkelig prinsessefasong og sitter flott på Tatiana, men i kombinasjon med den mørke fargen blir kreasjonen litt for «tung» for anledningen. Håret er imidlertid nydelig, og det samme gjelder øredobbene. Mange ville kanskje valgt et halskjede til en stroppeløs kjole, men jeg synes det er lekrest uten!

Luxembourgs storhertug Guillaume og hertuginne Stéphanie

GRÅ? Luxembourgs storhertug Guillaume og hertuginne Stephanie. Foto: Mattis Sandblad

Sonias dom: - Dette var en veldig trist farge på flotte Stephanie. Det er sol og sommer i Stockholm, og hun kunne med hell valgt en lysere kjole. Snittet er heller ikke det beste jeg har sett på henne. Stephanie har en tendens til å velge veldig kjedelige antrekk – synd fordi hun kunne sett så mye bedre ut.

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn

PASTELLER: Prinsesse Märtha Louise i en kjole fra Ingunn Birkeland. Foto: Getty Images/All Over Press

Sonias dom: - Märtha er kjent for å gå sin egen vei når det kommer til klær. Hun har aldri vært redd for å skille seg ut og velger gjerne sterke farger. Denne kjolefasongen er fin på henne, men fargen blir dessverre litt for grell. Den skriker etter oppmerksomhet og er for iøynefallende på en kveld som denne.

Prinsesse Charlene av Monaco

ENSOM MAJESTET: Charlene av Monaco. Foto: Getty Images/All Over Press

Sonias dom: - Charlene har en veldig klassisk og elegant stil. Hun er flink med silhuetter, men jeg synes fint hun kunne droppet vesten over kjolen. Hun kler imidlertid gull uforskammet godt, og skal ha skryt for at hun klarer å få gull fra topp til tå til å se så sofistikert ut.

Brudeparet brukte for øvrig dagen til siste forberedelser, blant annet på generalprøve i Slottskyrkan.

Celina Midelfart ankom Stockholm fredag formiddag bærende på en Hermes Birkin-bag i krokodilleskinn.Spekulasjonene om hvem som star bak Maddes brudekjole har pågått lenge, men det er prinsessenes favorittdesigner Valentino som fikk oppdraget tilslutt.

Publisert: