Amerikanske Vogue hyller nisjebutikker i Oslo

FOR VINTAGE LOVERS: Butikken Velouria Vintage blir anbefalt av Vogue USA: Foto: Johanna Siring

Velouria Vintage, Hasla og Ensemble blir trukket frem som Oslos kuleste butikker av Vogue.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

La oss bare gjør en ting klart først: Den amerikanske utgaven av magasinet Vogue regnes som et av de aller mest respekterte og viktigste motemagasinene i verden.

Nå til saken: I en fyldig reportasje, publisert tirsdag, hyller motebibelen Vogue hele fem Oslo-butikker. Det er bydelen Grünerløkka som har fått artikkelforfatteren Todd Plummer til å sperre opp øynene.

LIVSSTIL

VISSTE DU OM DISSE SKJULTE OSLO-PERLENE?

Han påpeker at København og Stockholm ofte er byene som først blir påtenkt når man hører om Skandinavia, men at Oslo er langt mer spennende og «up and coming».

– Det finnes ikke et nabolag som belyser Oslos kommende ånd bedre enn Grünerløkka. Det er en attitude og energi der som kan sammenlignes med New Yorks Williamsburg eller Bushwick, Montreals Mile End eller faktisk Los Angeles Silver Lake, skriver Plummer og fortsetter:

– Kort sagt er Grünerløkka stedet du vil være neste gang du er i Norge - og det gjør Oslo alt annet enn en overlegen by».

– Smertelig kul

Butikkene som blir anbefalt av Vogue er blant andre vintagefavoritten Velouria Vintage, Hasla og Ensemble.

– Vintage-elskere vil bli forelsket i denne uforglemmelige butikken. Du må kanskje grave litt, men du er sikker på å finne skatter som: Prada, Chanel og Hermes; silkeskjorter fra 1960-tallet, glitrende festkjoler fra 1980-tallet, perfekte vintage Levi's og comyboystøvler i skinn.

KLÆR

De beste vintagebutikkene i Oslo

Vogue beskriver Ensemble som en «smertelig kul, skandinavisk boutique» og for smykkemerket Hasla trekkes den rene skandinaviske estetikken frem. Videre blir butikker som Dapper og Fransk Bazar nevnt, samt restauranten Ostebutikken, Delicatessen, Bass Oslo og vinbaren Territoriet.

Hvilke steder er dine favoritter på Grünerløkka? Del gjerne tipsene dine i kommentarfeltet.

Les restaurantanmeldelsene til Godt: Bass Oslo og Delicatessen

Publisert: