Hurra for hele Adele!

Ansiktet hennes har prydet utallige magasinforsider det siste året. Likevel er det først nå artisten Adele (23) har fått sitt første halvfigurs kvinnebladcover.

For noen måneder siden jublet minMote da italienske Vogue vakte oppsikt verden rundt med en hel utgave viet til vakre, formfulle supermodeller, både på forsiden og inne i magasinet.

Les også: minMote-leserne sier ja til former

Nå er det britiske Cosmopolitan som høster lovord blant bloggere og på motenettsteder for sin desemberutgave, hvor Adele poserer på forsiden iført en leopardkjole fra Dolce & Gabbana.

Hittil kan det nemlig fremstå som om internasjonale magasiner har vært litt unnvikende når det kommer til å ta for seg suksessartistens former.

Ta for eksempel coveret på britiske Vogues oktoberutgave, hvor redaksjonen valgte et tett på-ansiktsbilde av Adele.

Huffington Posts motseksjon spekulerer i om magasinet rett og slett ønsket å unngå å ta for seg en mer formfull kvinnefigur.

Et kjapt nettsøk på britiske Adeles magasinforsider det siste året, viser at de fleste har valgt samme løsning, deriblant amerikanske ELLE i april og juliutgaven av amerikanske Glamour.

Og det gjelder ikke bare motebladene: også musikkbladet Rolling Stone, om elsker å splashe halvnakne popbabes på cover, gikk for en portrettforside.

Sara Johannessen

Norsk moteredaktør jubler

Sjef i norske ELLE, Signy Fardal, jubler over Adele-coveret:

- Jeg elsker det! Og det tror jeg at leserne kommer til å gjøre også. Det er supert at de viser henne i helfigur, sier Fardal og fortsetter:

- Jeg skulle gjerne likt å ha Adele på coveret slik! Ikke at jeg liker å si slikt om konkurrenter, humrer Fardal.

- Hvorfor tror du Adele ikke er blitt vist frem i fullfigur på en forside før nå. Er magasiner rett og slett litt redde i å ta i former?

- Nei! Jeg tror tvert imot dette er et bevis på at man mer og mer jakter på former å ha på cover, sier ELLE-sjefen.

Adele har en rekke ganger avfeid prat om vekt og image. Senest i høst fortalte hun britiske Vogue at hun nekter å la imagefokus styre livet sitt.

- Jeg er fornøyd med å være meg, sier Adele og fortsetter:

- Det har rett og slett aldri vært en greie for meg. Jeg har heller aldri omgått de grusomme typene som gjør noe stort nummer av slikt.

Jeg har selvfølgelig usikkerheter, men henger ikke ut med folk som peker dem ut for meg, sier hun til Adele.

Fardal påpeker at franske ELLE hadde den formfulle modellen Tara Lynn på forsiden i fjor sommer/vår, i forbindelse med en større moteserie med pluss size-modellen.

I serien ble det også tatt et bilde av modellen naken, sittende i en kurvstol.

- Vi kjørte et utdrag fra serien i norske ELLE, men i ettertid har jeg angret bitter på at vi aldri hadde det bildet på cover, supplerer Signy Fardal før hun fortsetter:

- Jeg tror nemlig at dette er noe som er så hjertelig velkomment der ute. Vi vet at blader som ELLE og konkurrenter selger en drøm. Og jeg synes vi har mange flotte forsider, for all del.

Men jeg tror det er all right for jenter flest, å se andre jenter som er større enn en størrelse 36, i settinger som har med glamour og mote å gjøre.

De siste årene har det stadig dukket opp flere formfulle jenter på catwalken, i kampanjer og på magasinforsider.

- Jeg tror både bransje og publikum åpner mer og mer opp for det. Men så bikker det jo over av og til, som når Beth Ditto dukker opp på catwalken til Gaultier. Det føler jeg ikke fører noe til debatten om former eller ei.

Hvordan var din opplevelse i dag?