Hedi Slimane forlater Saint Laurent

GJORT MYE: Hedi Slimane har alltid vært en radikal designer, og mange sperret øymnene opp da han fikk jobben hos Yves Saint Laurent i 2012. Her fra et av de første showene hans i 2013. Foto: AFP

Den mest ventede nyheten i motebransjen er bekreftet: Stjernedesigner Hedi Slimane har skilt veier med motehuset Saint Laurent.

Martine Lunder Brenne
Publisert:
FØRSTE GANG: Slimane hadde ikke designet kvinneklær før han kom til Saint Laurent - dette er fra den første kolleksjonen. Foto: Getty Images

Så langt i år er det knapt en motenyhet det har blitt spekulert mer i, men likvel tok det flere måneder før bekreftelsen kom, den første dagen i april.

I en pressemelding, blant annet sitert av Vogue, står avgangen beskrevet slik:

«På slutten av et fire år langt oppdrag, som har ført til en totalt reposisjonering av merket, annonserer Maison Yves Saint Laurent avgangen til Hedi Slimane.»

Valentino Giambattista Valli fall/winter 2016
NYHETER

Høydepunktene fra Paris Fashion Week

Videre får Slimane, som har vært hos huset siden 2012, ros av François-Henri Pinault, CEO i Saint Laurents øverste eier Kering.

- Det Yves Saint Laurent har oppnadd de siste fire årene representerer et unikt kapittel i motehusets historie.

- Jeg er veldig takknemlig overfor Hedi Slimane og hele teamet, for å ha laget stien som motehuset nå har omfavnet med stor suksess, og som vil gi langt liv til dette legendariske merket, sier han.

PRINSESSER: Slimane toppet rocka looks med glitrende tiaraer i vår/sommer 2016-kolleksjonen. Foto: Getty Images

Men selv om nyheten var forventet, kan ikke Slimane anklages for å ha gått under radaren den siste tiden. Tvert imot.

Den siste måneden har designeren både satt opp et spektakulært show i Los Angeles med 70-talls- og glamrock-vibber, før han kjørte et nytt show i Paris som oste av klassisk YSL-glamour med puffermer og miniskjørt.

GLITTER OG GLAM: Saint Laurent på sitt mest glamorøse i høst/vinter 2016/2017-kolleksjonen. Foto: Getty Images
Publisert: