Hedi Slimane forlater Saint Laurent

GJORT MYE: Hedi Slimane har alltid vært en radikal designer, og mange sperret øymnene opp da han fikk jobben hos Yves Saint Laurent i 2012. Her fra et av de første showene hans i 2013. Foto: AFP

Den mest ventede nyheten i motebransjen er bekreftet: Stjernedesigner Hedi Slimane har skilt veier med motehuset Saint Laurent.

Martine Lunder Brenne
Publisert:
FØRSTE GANG: Slimane hadde ikke designet kvinneklær før han kom til Saint Laurent - dette er fra den første kolleksjonen. Foto: Getty Images

Så langt i år er det knapt en motenyhet det har blitt spekulert mer i, men likvel tok det flere måneder før bekreftelsen kom, den første dagen i april.

I en pressemelding, blant annet sitert av Vogue, står avgangen beskrevet slik:

«På slutten av et fire år langt oppdrag, som har ført til en totalt reposisjonering av merket, annonserer Maison Yves Saint Laurent avgangen til Hedi Slimane.»

NYHETER

Høydepunktene fra Paris Fashion Week

Videre får Slimane, som har vært hos huset siden 2012, ros av François-Henri Pinault, CEO i Saint Laurents øverste eier Kering.

- Det Yves Saint Laurent har oppnadd de siste fire årene representerer et unikt kapittel i motehusets historie.

- Jeg er veldig takknemlig overfor Hedi Slimane og hele teamet, for å ha laget stien som motehuset nå har omfavnet med stor suksess, og som vil gi langt liv til dette legendariske merket, sier han.

PRINSESSER: Slimane toppet rocka looks med glitrende tiaraer i vår/sommer 2016-kolleksjonen. Foto: Getty Images

Men selv om nyheten var forventet, kan ikke Slimane anklages for å ha gått under radaren den siste tiden. Tvert imot.

Den siste måneden har designeren både satt opp et spektakulært show i Los Angeles med 70-talls- og glamrock-vibber, før han kjørte et nytt show i Paris som oste av klassisk YSL-glamour med puffermer og miniskjørt.

GLITTER OG GLAM: Saint Laurent på sitt mest glamorøse i høst/vinter 2016/2017-kolleksjonen. Foto: Getty Images
Publisert: