Nyheter

Indiska stenger butikkene i Norge

STENGER: Indiska stenger sine butikker etter år med blodrøde tall. Foto: NTB

Kles- og interiørbutikken sier stengingen skyldes kundefall etter coronapandemien.

 • Elise Alexandra Gulbrandsen
 • Thea Roll Rakeng
Publisert:

Butikken Indiska selger klær og interiør inspirert av indiske farger og materialer. Nå stenger de sine fysiske butikker i Norge. Det kom frem i en e-post sendt til norske kunder torsdag.

– Det er med stor sorg vi må kunngjøre at de fysiske butikkene våre i Norge snart stenger. På grunn av coronapandemien har besøkende til butikkene våre blitt redusert drastisk, og vi har nå nådd en situasjon som ikke lenger er bærekraftig, står det i e-posten.

Til MinMote uttdyper PR-ansvarlig i Indiska, Matilda Agné at det er 20 stykker som mister jobben når butikkene blir lagt ned.

– Avgjørelsen har vært veldig vanskelig da vi har fantatisk personale i butikkene våre og lojale kunder. Vi ser at kombinasjonen fysisk- og online handel som den beste løsningen for å drive butikk, men besøksutviklingen i butikkene under coronapandemien har gjor det umulig. Vi utelukker derimot ikke at butikker kan åpne igjen når situasjonen endrer seg, sier hun.

Milliontap

Finansavisen skrev tidligere i oktober at selskapet Indiska Magasinet har tapt 50 millioner de seneste fem årene. I fjor lød tapet på hele 13,9 millioner kroner, ifølge avisen.

– Vi hadde flere produksjonsstopp i leveransene. Det skapte store vareforsinkelser og feil timing. I tillegg opplevde vi store tekniske forstyrrelser i oppgraderingen av e-handelen. Sist, men ikke minst, slet Indiska – i likhet med alle andre retailere – med en nedgang i antall besøkende i fysiske butikker, sa adm. direktør og eier av Indiska Magasinet, sa Karin Lindahl til avisen.

Da kunne hun ikke utelukke at fysiske butikker ville stenge. Nå er det altså kroken på døren for fem fysiske butikker i Norge.

I løpet av 2019 stengte Indiska to butikker i Norge.

MinMote har foreløpig ikke lykkes med å komme i kontakt med Lindahl. Saken oppdateres!

Publisert:

Les også

 1. INTERIØR

  12 deilige pledd som kan gjøre deg til en liten sofa-burrito

 2. KLÆR

  Glem skjerf, hals er sesongens beste tilbehør

 3. INTERIØR

  Instagram-kontoene med den beste interiør-inspirasjonen

Relaterte artikler

NYHETER

Bianco legger ned

NYHETER

Tom Wood: – Har betalt tilbake pengestøtten

NYHETER

Fremtidens shopping? Har prøverom på posten

NYHETER

Kjøpesentre over hele landet: Avlyser Black Friday

NYHETER

Grünerløkka-stunt vekker oppsikt

NYHETER

Holzweiler om ny kolleksjon: – Stått i dette sammen

NYHETER

Gründer-ektepar satser på mote for menn over 400 kvadratmeter