Indiska stenger butikkene i Norge

STENGER: Indiska stenger sine butikker etter år med blodrøde tall. Foto: NTB
STENGER: Indiska stenger sine butikker etter år med blodrøde tall. Foto: NTB

Kles- og interiørbutikken sier stengingen skyldes kundefall etter coronapandemien.

Butikken Indiska selger klær og interiør inspirert av indiske farger og materialer. Nå stenger de sine fysiske butikker i Norge. Det kom frem i en e-post sendt til norske kunder torsdag.

– Det er med stor sorg vi må kunngjøre at de fysiske butikkene våre i Norge snart stenger. På grunn av coronapandemien har besøkende til butikkene våre blitt redusert drastisk, og vi har nå nådd en situasjon som ikke lenger er bærekraftig, står det i e-posten.

Til MinMote uttdyper PR-ansvarlig i Indiska, Matilda Agné at det er 20 stykker som mister jobben når butikkene blir lagt ned.

– Avgjørelsen har vært veldig vanskelig da vi har fantatisk personale i butikkene våre og lojale kunder. Vi ser at kombinasjonen fysisk- og online handel som den beste løsningen for å drive butikk, men besøksutviklingen i butikkene under coronapandemien har gjor det umulig. Vi utelukker derimot ikke at butikker kan åpne igjen når situasjonen endrer seg, sier hun.

Milliontap

Finansavisen skrev tidligere i oktober at selskapet Indiska Magasinet har tapt 50 millioner de seneste fem årene. I fjor lød tapet på hele 13,9 millioner kroner, ifølge avisen.

– Vi hadde flere produksjonsstopp i leveransene. Det skapte store vareforsinkelser og feil timing. I tillegg opplevde vi store tekniske forstyrrelser i oppgraderingen av e-handelen. Sist, men ikke minst, slet Indiska – i likhet med alle andre retailere – med en nedgang i antall besøkende i fysiske butikker, sa adm. direktør og eier av Indiska Magasinet, sa Karin Lindahl til avisen.

Da kunne hun ikke utelukke at fysiske butikker ville stenge. Nå er det altså kroken på døren for fem fysiske butikker i Norge.

I løpet av 2019 stengte Indiska to butikker i Norge.

MinMote har foreløpig ikke lykkes med å komme i kontakt med Lindahl. Saken oppdateres!

Hvordan var din opplevelse i dag?