Slik blir du festens dronning

Jakten på det perfekte festantrekket kan være vanskelig. Her er Kathrine Sørlands (32) favorittantrekk denne julen - la deg inspirere av hennes styling.

Jennifer Bråthen
Publisert:

I november og desember er det festlige aktivitetsnivået høyt og mange ulike anledninger setter garderoben på prøve. minMote har fått Kathrine Sørland, fashion advisor i Lindex, til å vise frem sine favorittantrekk denne julen. I følge eksperten er det ikke sikkert du trenger å gå til innkjøp av en rekke nye antrekk.

– I år kan du satse på «den lille sorte» - den kjolen er alltid en sikker vinner. Ønsker du å være mer iøynefallende kan du gå for en kjole i rødt eller gull, forteller Sørland.

LES OGSÅ: 16 julebordkjoler til formfulle kvinner

Sørland er overbevist om at samtlige kvinner har en haug av svarte kjolealternativer hengende i garderoben fra før, så å gå til innkjøp av en ny er strengt tatt ikke nødvendig.

– Med små grep kan du få den klassiske kjolen din til å fremstå som ny og oppdatert. Gå heller til innkjøp av en ny, sprek negelakk, en iøynefallende strømpebukse eller skyhøye sko med detaljer. Det finnes også mange kule «partyvesker», for ikke å glemme «statement»-smykker i en rekke prisklasser. Å oppdatere en garderobeklassiker trenger ikke å bli så dyrt, sier hun.

Se Kathrines fire forskjellige festantrekk og få hennes beste stylingtips:

Det tidløse:

– «Den lille sorte» eller en annen kjoleklassiker i rødt er fin i kombinasjon med tilbehør som store ringer, armbånd, smykker eller iøynefallende hårpynt. Unngå for mange detaljer og gå for sexy sotede øyne toppet med løsvipper.

– Personlig foretrekker jeg «den lille sorte» uten å ta i bruk strømpebukse. Det bryter opp antrekket og gjør det mer iøynefallende. Er du blek kan du smøre deg inn med selvbruningskrem noen dager i forkant eller velge deg en favoritt i havet av kule strømpebukser.

Det vågale:

– Paljetter, gull og glitter er supertrendy i julebordsesongen og mange sverger til denne stilen. Satser man på denne vågale looken er alt lov så lenge man føler seg fin.

– Går man for en lårkort paljettkjole er det likevel lurt ikke å overdrive med for mye tilbehør. Dropp derfor store smykker og skrikende sko. Sats heller på en fuskepels og skyhøye platåhæler - det får antrekket til å ose av 70-tallsdisco og glamour.

Det feminine:

Skinn er veldig hot i år. Du kan derfor med fordel gå for et skinnskjørt. Det er både superlekkert og rocka, og med det rette tilbehøret blir det i tillegg elegant og feminint. Kombiner det med feminine bluser med brokademønster og en genser med blonder. Topp antrekket med gulldetaljer.

– Ønsker du å fremheve dine former er et blyantskjørt fasongen du bør se etter. Vil du imidlertid fremheve midjen din og skjule hoftene er strutteskjørtet et godt alternativ. Forsøk deg frem med ulike kombinasjoner.

Det androgyne:

– Det er mange som ikke liker å pynte seg med kjoler og skjørt. Da er det godt å vite at man kan komme unna med et par bukser. Gå for en bukse som sitter pent, gjerne en som stopper rett før ankelen. Kombiner den med en elegant bluse og en blazer eller en iøynefallende, pyntet jakke.

– Prikken over i-en er definitivt skyhøye hæler som forlenger beina dine - det er råsexy. Personlig elsker jeg denne stilen!

Publisert: