Dorthe Skappels genseroppskrift har skapt hysteri - nå starter døtrene butikk

Tidligere i sommer havnet oppskriften på «Skappelgenseren» på nettet. Det har gitt Norge strikkedilla.

Jennifer Bråthen
Publisert:

«Skappelgenseren» ble sommerens store snakkis etter at Dorthes datter, Maria Skappel, la ut oppskriften på bloggen sin tidligere i sommer. Strikkelystne jenter i hele Norge har kastet seg over oppskriften, og garnbutikker over hele landet sliter med å møte etterspørselen etter alpakkagarnet Skappel-jentene anbefaler.

Nå har Maria og Marthe, døtrene til Dorthe, tatt saken i egne hender - nå kan du handle en strikkepakke direkte fra deres nye selskap. Strikkepakken inneholder alt du trenger for å strikke «Skappelgenseren».

– Vi synes det er kjempegøy å dele mammas oppskrift med resten av Norge, sier Maria til minMote.

Maria forteller at både hun og søsteren har strikket og skapt mye opp gjennom oppveksten.

Etter blogginnlegget fikk hun mange henvendelser og spørsmål rundt genseren. Noen spurte til og med om Dorthe strikket på bestillinger.

– Vi satset på en enkel oppskrift slik at alle kan få til genseren, forklarer Maria, som gleder seg til lanseringen av strikkepakkken på bloggen i løpet av denne uken.

LES OGSÅ: Gutta stjal glansen i norsk design – se bilder fra «Kon-Tiki»-løperen

Massiv etterspørsel

Dorthe Skappel er overrasket over den massive etterspørselen som kom etter at også den profilerte bloggeren Camilla Pihl hyllet genseren.

– Jeg var sikker på at det å strikke ikke var en syssel for den yngre garde, men det er fantastisk hvis vi kan bidra til at strikking kan bli kult og at folk vil skape noe selv, sier Dorthe til minMote og innrømmer at hun ikke var klar over det enorme nedslagsfeltet til sosiale medier.

Dorthe sier oppskriften nå ligger i døtrenes hender og at «Skappel-genseren» skal få fortsette å leve viralt.

– Nå får de forvalte oppskriften som best de kan, sier Dorthe som er stolt over døtrenes handlekraft.

Caroline Skjelbred, stylist i motemagasinet Elle, påpeker at det er mye strikk i motebildet denne høsten.

– Jeg tror likevel denne genseren har blitt en trend på grunn av Skappel-jentene. Dorthe er en kjempepen dame som alltid kler seg fint og denne genseren er typisk Dorthe, sier Skjelbred.

Stylisten mener Dorthe er en trendsetter for mange jenter uansett alder.

– Dorthes stil privat er kul og nedtonet og stilen hennes er lett og kopiere. Hadde jeg likt å strikke ville jeg sikkert kastet meg over strikkeoppskriften, avslutter Skjelbred.

Celine Irgens Aagaard, redaktør i motemagasinet Mag, tror strikking kan bli en trend denne høsten fordi jenter er opptatt av å kunne skape noe selv.

– Mange av mine venninner, uansett om de er opptatt av mote eller ikke, har kastet seg over strikketøyet. Dette er også noe man legger merke til i sosiale medier hvor flere og flere poster bilder av hjemmestrikkede klær, sier redaktøren.

Aagard har stor tro på strikk med store masker og tror strikking kommer til å ta av.

– Genseren er nydelig og veldig riktig denne høsten. Strikk med en oversized look er det vi vil ha, avslutter redaktøren.

Enkel oppskrift

Dorthe Skappel forteller minMote at hun strikker hele tiden, men at hun sliter med å følge kompliserte oppskrifter. Den første «Skappelgenseren» ble lagd foran tv på hytta i julen i fjor. Dorthe elsker nemlig håndarbeid og underholdning.

– Marthe stjal den og omtalte genseren som sitt favorittplagg i et motemagasin. Siden har jeg ikke sett den, ler Dorthe.

Hittil i år har programlederen strikket hele syv gensere, takket nei til strikkebok-avtaler og sørget for at flere av garnbutikken som sliter rundt om i landet gjennom sommeren har solgt seg tomme for alpakkagarn. Hun tror genserens popularitet skyldes døtrene og ikke henne.

– I tillegg er den enkel å strikke, den klør ikke og alle ser bra ut i den, sier Dorthe. Hun tror også garnkombinasjonen har hatt mye å si.

Publisert: