Her hyller Ari Märtha med englevinger på moteshow

Iført et par gigantiske englevinger og et bredt glis åpnet Ari Behn (40) landets største moteshow mandag kveld.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Over 800 gjester samlet seg mandag kveld til det fargesprakende showet til den norske designerduoen i Moods of Norway. Et gisp fulgt av stor applaus gikk gjennom salen da forfatter og ektemannen til prinsesse Märtha Louise (41), Ari Behn ,sparket i gang showet ved å spankulere nedover catwalken i et par store englevinger, lånt fra Nationalteateret.

Som eneste medie fikk minMote treffe Behn bak scenen før showet. Ari bekrefter da at det ikke er tilfeldig at han stiller i englevinger.

- Det er selvfølgelig en hyllest til Märtha. Hun er ikke her i dag, men alltid med meg i hjertet. Tro på engler alle sammen, oppfordrer Behn.

Det samme sa han fra scenen, til stormende jubel:

- Ikke glem dere, at det finnes engler midt iblant oss.

Kolleksjonens tema var Fiddlers & Waltzers, en klassereise fra arbeiderklassen til overklassen. Selv mener Ari han har hatt en lett vei til toppen.

- Jeg tok en snarvei fra arbeiderklassen i Moss jeg, sa han fra scenen.

Se video:

Uten familien

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn er for tiden bosatt i London, hvor de bor i det hippe strøket Islington sammen med barna Maud Angelica (9), Leah Isadora (7) og Emma Talulah (4).

- Hva synes Märtha om at du går modell i englevinger?

- Det får du spørre henne om.

- Hva synes kongehuset da?

- Ja, ikke sant. Det får du spørre dem om.

Skapte engledebatt

Prinsesse Märtha Louise skapte stor debatt da hun i 2007 startet engleskolen Astarte Education sammen med Elisabeth Samnøy. De to har også gitt ut bøkene «Møt din skytsengel» og «Englenes hemmeligheter», hvor leseren blant annet skal lære å bli kjent med sin egen skytsengel og andre engler. Märtha har også stått fram som syns og fortalt at hun har hatt overnaturlige evner siden barndommen.

Ari Behn var ellers kledd i rosa dressjakke, jeans og en glitrende maske med fjær på da han entret catwalken.

- Det var Simen Staalnacke (Moods of Norway-gründer, red. anm.) som foreslo at jeg skulle ha på meg vinger, og det synes jeg var en helt fantastisk idé, sier Behn.

- Mote viktig for meg

Forfatteren og VG Helg-spaltisten forteller videre at det er han som er familiens jålebukk.

- Hvem tror du bruker lengst tid på badet av meg og Märtha? Det er far sjøl det vet du, ler Behn, som understreker at han er svært opptatt av mote.

- Mote og estetikk er veldig viktig for meg. Jeg har alltid vært opptatt av mote, men har kanskje blitt litt mer rufsete i stilen med årene, fortsetter Ari.

Hemmelig lønn

Den norske suksessduoen bak Moods of Norway, Simen Staalnacke og Peder Børresen, er kjent for å holde de villeste og mest påkostede showene i norske motebransje. Likevel vil de ikke fortelle hvor mye de har betalt Ari Behn for modelljobben.

- Det viktigste er at vi har kjent hverandre lenge og at ingen kunne gjøre denne jobben bedre enn Ari, sier en hemmelighetsfull Simen Staalnacke.

- Og jeg kunne ikke gjort denne jobben for noen andre enn dem, svarer Ari.

Heller ikke Ari Behn selv vil gi noen ytterligere kommentar om honoraret.

Publisert: