Stjel stilen til superfashionista Alexa Chung

Alexa Chung (27) er ekspert på å kombinere trender med sin egen personlige stil. Nettopp derfor fascinerer hun moteglade jenter verden over og med enkle grep kan du få stilen til it-jenta.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Britiske Alexa Chung er godt kjent i moteverdenen ettersom hun selv har vært modell. De siste årene har hun imidlertid blitt minst like kjent som programleder og TV-personlighet blant annet i sin egen serie «It's On with Alexa Chung».

Dessuten har den langbeinte briten et helt spesielt øye for mote. Det har gjort henne til en ettertraktet muse for flere store motehus, som i 2009 førte til et suksessarbeid med det eksklusive merket Mulberry. Vesken «Alexa» ble raskt sesongens it-veske og Chung har dessuten samarbeidet med Madewell om en egen kleskolleksjon.

Alexa er fast innslag på første rad på de viktigste motevisningene og hun har vært på forsiden til flere prestisjetunge motemagasiner som Vogue, Elle og Harpers Bazaar.

27-åringen er bestandig ulastelig antrukket og her gir minMote deg noen tips hvis du vil ha stilen til fashionistaen som omtales som sin generasjons Kate Moss.

Strikk og skinn

It-jenta fra England kan mer enn å kle seg til superglamorøse fester. Hun ser like fantastisk ut i mer avslappede antrekk og kombinerer ofte behagelige strikkegensere med skinnbukser eller skjørt. Gjør som Alexa og sprit opp antrekket med en veske i en fresh farge eller med mønster. Gå for eksempel for en knallrød variant eller en partyveske i høstens reptilmønster.

Tråkk inn i et par wedges og dropp den dramatiske sminken, så har du en skikkelig Alexa-look som passer selv til kalde høstdager.

Sexy herrestil

Mann deg opp! Alexa vet akkurat hvordan hun skal ta elementer fra herregarderoben og sette dem sammen til sexy og spesielle antrekk. På en Chanel-visning valgte hun en smokinginspirert kjole, mens hun også har tatt stilen helt ut med busker, blazer, skjorte og sløyfe.

Antrekket består av enkle basisplagg som du lett kan bruke til andre antrekk. Topp imidlertid gjerne looken med et par skyhøye pumps for å jekke opp sex-appealen noen hakk. Med en fin cluchveske danker du ut en hver kjoledronning!

Feminine kjoler og flate sko

I 2010 ble Alexa tildelt prisen «Britisk Style Award» for sin upåklagelige stil. I motsetning til mange andre trendsettere sverger hun imidlertid ofte til flate sko selv på den røde løperen. Blant annet har hun en forkjærlighet for herreinspirerte sko, som dessuten er superhot denne høsten. Antrekkene blir likevel feminine og søte når hun matcher skoene med minikjoler. I høst kan du gå for en tweedvariant for å holde varmen, eller slenge en klassisk trenchcoat over kjolen som Alexa.

Publisert: