Designer fyrer løs mot Met-gallaen

DESIGNER: Tom Ford på den røde løperen.
DESIGNER: Tom Ford på den røde løperen. ANGELA WEISS / AFP

Tom Ford mener den eksklusive motefesten har blitt en utkledningsfest.

Designeren Tom Ford (60) er en ekte ringrev i motebransjen.

Nå er han kanskje særlig kjent for sine stilige dresser, men han har også vært sjefdesiger for Gucci i en ikonisk periode på 90-tallet. Med det har han vært en selvskreven gjest på den eksklusive Met-gallaen i en årrekke.

Mandag blir en ny biografi om Met-galla-sjef og Vogue-redaktør Anna Wintour lansert. I biografien er flere motepersonligheter intervjuet, blant dem Tom Ford. Både i 2021 og i år er designeren også en del av vertene som står for invitasjonene, og han sies å være en nær venn av Wintour.

I biografien gir han det Met-gallaen har blitt det glatte lag.

– Det eneste med Met-gallaen jeg skulle ønske at ikke hadde skjedd er at det har blitt til en kostymefest, sier han ifølge et utdrag hos Time og legger til:

– Det pleide å være veldig chice mennesker som brukte veldig vakre klær og dro på en utstilling om klær fra 1900-tallet. Man trengte ikke se ut som 1900-tallet, og du trengte ikke kle deg som en hamburger, og du trengte ikke å komme i en bil hvor du måtte stå fordi du var kledd i en lysekrone.

Antrekkene han sikter til er båret av artisten Katy Perry, som har vært kledd som både hamburger og lysekrone på motefesten i 2019.

Met-gallaen finner alltid sted den første mandagen i mai, og har alltid ulike temaer det er knyttet store forventninger til. Årets tema er «I Amerika: En fortelling om mote», som er en fortsettelse av temaet fra forrige gang motefesten ble arrangert.

KLÆR ELLER KOSTYME? Tom Ford er ikke imponert av antrekk som dette.
KLÆR ELLER KOSTYME? Tom Ford er ikke imponert av antrekk som dette. Hahn Lionel/ABACA

Ifølge Page Six kan det virke som om også Katy Perry kommer til å gå en annen vei på antrekksfronten i år.

– Du vet, det ville vært ganske åpenbart for med å spille det skrullete, gale, ville, store, morsomme og fargerike kortet, men denne gangen skal jeg spille et helt annet kort, har hun uttalt om årets antrekk.

DESIGNER IKKE IMPONERT: Tom Ford mener at hamburger-antrekk ikke har noe med Met-gallaen å gjøre.
DESIGNER IKKE IMPONERT: Tom Ford mener at hamburger-antrekk ikke har noe med Met-gallaen å gjøre. Kevin Mazur/MG19

Met-gallaen er kjent som årets store motefest, og har bydd på en rekke uforglemmelige antrekk gjennom årene. Gallaen betyr alltid glitter, glam og verdens største stjerner. Her kan du se antrekkene vi aldri glemmer.

GODE GAMLE DAGER: Modell Naomi Campbell i 1995. Temaet var «Haute Couture», og var tilsynelatende mer i Tom Fords smak.
GODE GAMLE DAGER: Modell Naomi Campbell i 1995. Temaet var «Haute Couture», og var tilsynelatende mer i Tom Fords smak.Ron Galella, Ltd. / Ron Galella Collection via Getty
HOLLYWOOD-GLAMOUR: Bianca Jagger på motefest i 1981.
HOLLYWOOD-GLAMOUR: Bianca Jagger på motefest i 1981. Ron Galella / Ron Galella Collection via Getty
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?