Gullruten 2022: Se alle antrekkene

FESTSTEMT: Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl ankom prisutdelingen i en glitrende, rød kjole som hun har kjøpt brukt.
FESTSTEMT: Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl ankom prisutdelingen i en glitrende, rød kjole som hun har kjøpt brukt.Paul Sigve Amundsen, VG

Glitter og glamour preget årets Gullruten-løper.

Norges største TV-stjerner har samlet seg i Bergen for å delta på Gullruten, og alle har pakket med seg finstasen i anledning den gjeve prisutdelingen.

Jenny Skavlan ankom Bergen med nattoget, og i kofferten lå en kjole hun hadde fått av selveste Dorthe Skappel.

– Denne fikk jeg av henne for mange år siden, sier Skavlan og viser frem den paljettbesatte kjolen i mørkeblå farge.

– Kjell Torheim designet denne til Dorthe Skappel på 80-tallet. Hun skulle ha sitt første TV-program på TV2 og fikk derfor laget denne kjolen og en annen. Hun valgte den andre kjolen, så denne har aldri blitt brukt!

DORTHE SKAPPELS KJOLE: Jenny Skavlans kjole ble laget til Dorthe Skappel på 80-tallet. Hun har gjort noen få endringer på den, blant annet tatt opp splitten og lagt på legg for å heise livet på den. Tilbehøret i grønt skapte en kul kontrast til antrekket.
DORTHE SKAPPELS KJOLE: Jenny Skavlans kjole ble laget til Dorthe Skappel på 80-tallet. Hun har gjort noen få endringer på den, blant annet tatt opp splitten og lagt på legg for å heise livet på den. Tilbehøret i grønt skapte en kul kontrast til antrekket.Paul Sigve Amundsen, VG

Noen som også hadde tatt nål og tråd fatt var drag queens-ene Pamela The Pam og Puffie Mantrap. De vet ikke akkurat hvor lang tid det har tatt å sette sammen de ekstravagante antrekket, men en ting er sikkert: Det har vært tidkrevende og noen ganger litt smertefullt.

– Vi har sittet i lang, lang tid med mye desperasjon og et håp og ønske om å få til dette. Det har gått varmt for symaskinen. Symaskinen hater disse paljettene. Vi har gått gjennom 8000 nåler, og har sittet med vernebriller og sydd i frykt for å bli blind, sier Pamela The Pam.

SYDD SELV: Puffie Mantrap (t.v.) og Pamela The Pam (t.h.) har brukt lang tid på å sy antrekkene sine. Her poserer de sammen med Zelda Illusion.
SYDD SELV: Puffie Mantrap (t.v.) og Pamela The Pam (t.h.) har brukt lang tid på å sy antrekkene sine. Her poserer de sammen med Zelda Illusion.Bjørnar Morønning / NTB

Veske, sko og stokk var også kledd i glitrende paljetter.

– Det er jo Gullruten. Da skal det være gull, paljetter, glamour og «over the top», legger Puffie Mantrap til.

GLITRET: Anne Lindmo (i midten) poserer sammen med Drag Me Out-gjengen.
GLITRET: Anne Lindmo (i midten) poserer sammen med Drag Me Out-gjengen.Bjørnar Morønning / NTB

Anne Lindmo ankom prisutdelingen i et svart skjørt med en hvit skjorte til – et antrekk som virkelig har vært i vinden denne prisutdelingssesongen.

– Det er Uma Thurman møter Åse Kleveland, som har fått et barn, og det er meg, sier Lindmo til MinMote.

Skjorten er en gammel herreskjorte som hun fant på kostymelageret til NRK. Resten av antrekket er en gammel Spellemann-look. Skoene har hun også hatt lenge.

OSCAR-VERDIG: Kombinasjonen av et svart, langt skjørt og en hvit skjorte er et antrekk vi så spesielt mye av under Oscar-utdelingen i år. Uma Thurman er blant stjernene som har gått for lignende look, men på Gullruten var det Anne Lindmo som hadde hentet frem det elegante antrekket. Her står hun på scenen sammen med Jon Almaas.
OSCAR-VERDIG: Kombinasjonen av et svart, langt skjørt og en hvit skjorte er et antrekk vi så spesielt mye av under Oscar-utdelingen i år. Uma Thurman er blant stjernene som har gått for lignende look, men på Gullruten var det Anne Lindmo som hadde hentet frem det elegante antrekket. Her står hun på scenen sammen med Jon Almaas.Bjørnar Morønning / NTB

Vita og Wanda Mashadi, som er nominert til årets publikumspris, kom også i spesiallagde antrekk.

– Vi måtte få til noe gøy. Vi ville gå «all in». Det er kjipt å komme på rød løper og ha på seg noe likt som andre – med unntak av Wanda, selvfølgelig, sier Vita.

– Designeren har sittet dag og natt og jobbet. Tror det var noen søvnløse netter på slutten der.

SPESIALLAGET: Kjolene til Vita og Wanda Mashadi er laget av designeren Linn Helena Nilsen. De har også fått hjelp av stylist Jens Carlos Schwartz til å skape antrekkene.
SPESIALLAGET: Kjolene til Vita og Wanda Mashadi er laget av designeren Linn Helena Nilsen. De har også fått hjelp av stylist Jens Carlos Schwartz til å skape antrekkene.Paul Sigve Amundsen, VG

Lilli Bendriss skapte Met-galla-stemning på den røde løperen. Hun hadde funnet stoffet hun bar i kveld i en indisk tekstilbutikk. Deretter tok hun det med til sin trofaste venn og designer Tina Steffenakk Hermansen (TSH), og resultatet ble en glitrende look med en detaljrik kappe.

MET-VIBBER: Lilli Bendriss’ gylne antrekk ga oss skikkelig Met-galla-vibber. Antrekket er signert TSH.
MET-VIBBER: Lilli Bendriss’ gylne antrekk ga oss skikkelig Met-galla-vibber. Antrekket er signert TSH.Bjørnar Morønning / NTB

Henriette Stenstrups elegante Gullruten-look besto av en svart omslagskjole i fløyel. I ørene hang det perler og glitrende stener fra det norske merket Pearl Octopussy.

– Det er ikke noe tull. Denne kjolen er fra Vampire’s Wife, forteller Stenstrup.

Et merke som er høyt elsket blant kjendiser over hele verden – deriblant hertuginne Kate.

– Jeg har rett og slett slått på stortrommen i år. Jeg har ingen egen stylist, men Pia Tjelta ringte meg da nominasjonene var klare og da sa hun: «Jeg orker ikke å se deg i noe billig ræl», og så sendte hun over noen forslag. Valget endte på denne.

HJELP AV TJELTA: Da Henriette Stenstrup fant ut at hun var nominert til en Gullrute, fikk hun melding av Pia Tjelta med forslag til hva hun kunne ha på seg. Valget endte på denne kjolen fra Vampire’s Wife.
HJELP AV TJELTA: Da Henriette Stenstrup fant ut at hun var nominert til en Gullrute, fikk hun melding av Pia Tjelta med forslag til hva hun kunne ha på seg. Valget endte på denne kjolen fra Vampire’s Wife. Bjørnar Morønning / NTB

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl shoppet årets Gullruten-antrekk via gjenbruksappen Tise. Valget falt på en glitrende, rød kjole.

– Jeg tror faktisk jeg kjøpte den av en jente i Bergen, så nå har den kommet hjem!

Enger Mehl sier hun først og fremst tenker på hva hun føler seg vel i, når hun skal kle seg.

– Jeg kler meg i det jeg vil, og det synes jeg alle burde gjøre.

BRUKTKUPP: Emilie Enger Mehls kjole er kjøpt på gjenbruksappen Tise.
BRUKTKUPP: Emilie Enger Mehls kjole er kjøpt på gjenbruksappen Tise.Paul Sigve Amundsen, VG

Da Marte Bratberg skulle velge Gullrute-kjole, falt valget på en brudekjole!

– Denne er fra brudekjolekolleksjonen til Rotate, forteller Bratberg.

Hun toppet den glitrende paljettkjolen med halterneck med smykker fra norske Pearl Octopussy. Bratberg forteller MinMote at hun ønsket skinne etter mammaperm.

– Jeg lever fortsatt, sier programlederen og ler.

Se flere antrekk fra kveldens prisutdeling her:

STRÅLTE: Desta Marie Beeders kjole er fra PatBo. Den har utskjæringer i siden og en åpen rygg. Skoene er fra Jimmy Choo. Espen Fiveland har på seg en «one of a kind»-dress fra Tiger of Sweden.
STRÅLTE: Desta Marie Beeders kjole er fra PatBo. Den har utskjæringer i siden og en åpen rygg. Skoene er fra Jimmy Choo. Espen Fiveland har på seg en «one of a kind»-dress fra Tiger of Sweden. Bjørnar Morønning / NTB
KORSETTKJOLE: Emma Ellingsen valgte en enkel sort kjole med splitt til årets Gullruten-utdeling.
KORSETTKJOLE: Emma Ellingsen valgte en enkel sort kjole med splitt til årets Gullruten-utdeling.Bjørnar Morønning / NTB
STILSTIKKER: Herman Flesvig toppet sitt svarte antrekk med kjettingkjede og solbriller. Han valgte antrekket fordi han ønsker å være litt anonym, samtidig som han ønsket noe klassisk og rent. Flesvig forteller til MinMote at han setter pris på folk som kler seg godt, og kaller seg selv litt forfengelig.
STILSTIKKER: Herman Flesvig toppet sitt svarte antrekk med kjettingkjede og solbriller. Han valgte antrekket fordi han ønsker å være litt anonym, samtidig som han ønsket noe klassisk og rent. Flesvig forteller til MinMote at han setter pris på folk som kler seg godt, og kaller seg selv litt forfengelig.
GLAMORØS: Pia Tjelta strålte i eget design.
GLAMORØS: Pia Tjelta strålte i eget design.Paul Sigve Amundsen, VG
GJENBRUK: Silje Nordnes hadde på seg en kjole fra by Fridman. Den har hun tidligere brukt på Maskorama-sending. Her er hun sammen med mannen bak Maskorama-kostymene Kjell A. Nordström.
GJENBRUK: Silje Nordnes hadde på seg en kjole fra by Fridman. Den har hun tidligere brukt på Maskorama-sending. Her er hun sammen med mannen bak Maskorama-kostymene Kjell A. Nordström.Bjørnar Morønning / NTB
ÅPEN RYGG: Janne Formoe viste frem sin svarte kjole med gulldetaljer på den røde løperen.
ÅPEN RYGG: Janne Formoe viste frem sin svarte kjole med gulldetaljer på den røde løperen.Bjørnar Morønning / NTB
KULE DETALJER: Fra venstre: Karin Klouman, Ada Eide, Emilie Skolmen og Kristine Grændsen. Klouman hadde lånt så å si hele antrekket sitt fra familiemedlemmer.
KULE DETALJER: Fra venstre: Karin Klouman, Ada Eide, Emilie Skolmen og Kristine Grændsen. Klouman hadde lånt så å si hele antrekket sitt fra familiemedlemmer.Bjørnar Morønning / NTB
KLASSISK: Mesternes Mester-trio Bjørn Einar Romøren, Nils-Jacob Hoff og Aksel Lund Svindal stilte i stilrent dresser. Romøren gjorde antrekket avslappet og kult med hvite sneakers.
KLASSISK: Mesternes Mester-trio Bjørn Einar Romøren, Nils-Jacob Hoff og Aksel Lund Svindal stilte i stilrent dresser. Romøren gjorde antrekket avslappet og kult med hvite sneakers.Bjørnar Morønning / NTB
NORSK DESIGN: Maria Stavang hadde på seg en kjole fra Pia Tjelta. Den mørke fargen i kjolen matchet slipset til kjæresten Magnus Devold.
NORSK DESIGN: Maria Stavang hadde på seg en kjole fra Pia Tjelta. Den mørke fargen i kjolen matchet slipset til kjæresten Magnus Devold.Bjørnar Morønning / NTB
KLAR FOR FEST: Christine Dancke valgte en svart dress til årets prisutdeling, mens Siri Avlesen-Østli møtte opp i en rosa kjole.
KLAR FOR FEST: Christine Dancke valgte en svart dress til årets prisutdeling, mens Siri Avlesen-Østli møtte opp i en rosa kjole.Bjørnar Morønning / NTB
ELEGANTE: Elisabeth Asserson og Liva Ingebrigsten hadde begge på seg svarte plagg, men Liva toppet sitt glitrende skjørt med en hvit skjorte.
ELEGANTE: Elisabeth Asserson og Liva Ingebrigsten hadde begge på seg svarte plagg, men Liva toppet sitt glitrende skjørt med en hvit skjorte.Bjørnar Morønning / NTB
DETALJRIKT: Erlend Elias og Trude Drevland er klar for Gullruten-fest i paljetter, glitter, blomstrete mønster og farger.
DETALJRIKT: Erlend Elias og Trude Drevland er klar for Gullruten-fest i paljetter, glitter, blomstrete mønster og farger.Bjørnar Morønning / NTB
TRIO: Sebastian Solberg (t.v.) pyntet opp sin svarte dress med en overdel i blonder og volanger. Iselin Guttormsen sto i stil til selve Gullruten i denne gylne kjolen, mens manager David Eriksen valgte grå dress for anledningen.
TRIO: Sebastian Solberg (t.v.) pyntet opp sin svarte dress med en overdel i blonder og volanger. Iselin Guttormsen sto i stil til selve Gullruten i denne gylne kjolen, mens manager David Eriksen valgte grå dress for anledningen.Bjørnar Morønning / NTB
MATCHET: Sandra Lyng og kjæresten Lasse Joachim Langerud så elegante ut i svarte antrekk.
MATCHET: Sandra Lyng og kjæresten Lasse Joachim Langerud så elegante ut i svarte antrekk.Bjørnar Morønning / NTB
LEDER FESTEN: Niklas Baarli skal lede Gullruten i år. Han ankom den røde løperen sammen med ektemannen Benjamin Silseth, og begge så flotte ut i dressene sine. I bakgrunnen ser vi også Else Kåss Furuseth og Markus Neby. Sistnevnte glitret i en jumpsuit i sølv.
LEDER FESTEN: Niklas Baarli skal lede Gullruten i år. Han ankom den røde løperen sammen med ektemannen Benjamin Silseth, og begge så flotte ut i dressene sine. I bakgrunnen ser vi også Else Kåss Furuseth og Markus Neby. Sistnevnte glitret i en jumpsuit i sølv.Bjørnar Morønning / NTB

Liva Ingebrigtsen, Sandra Lyng og Christine Dancke er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Hvordan var din opplevelse i dag?