Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Våre beste Black Friday-kjøp

Se merke og pris i saken.
Se merke og pris i saken.Produsenten

Kanskje finner du noe du trenger på salg i dag?

Black Friday. En dag mange ikke helt vet hvordan de skal forholde seg til. Da fenomenet kom til Norge, var det nok mange som synes det var stas med en dag med salg.

Men så begynner jo diskusjonen. Er det så bra å ha dette salget? For det er jo kanskje ikke slik at vi nødvendigvis trenger å kjøpe alle disse tingene – selv når det har en viss rabatt klistret på seg?

Gareth Fuller / PA Wire

Og nei, det er ikke vits i å kjøpe ting du ikke trenger. Black Week, Black Weekend og Cyber Monday (det finnes nemlig ikke lenger bare én salgsdag) er en handlefest som oppfordrer til overforbruk. Samtidig kan det være en gyllen mulighet til å gjøre et kupp på noe du faktisk har bruk for, eller at du endelig får krysset av noe du har hatt på ønskelisten en stund. Som MinMote-journalist Elise Alexandra Gulbrandsen skrev i en kommentar:

«Det er nesten som om noen aktører ønsker at vi som forbrukere helst skal skamme oss over å ville gjøre kupp eller spare penger. Black Friday har blitt harryhandelens høytidsdag, men det er ikke flaut å være prisbevisst.»

Vi har også fått 10 gode tips fra bærekraftsprofilene om hva man bør gjøre før man handler.

Redaksjonens Black Friday-ønskeliste

Elise Alexandra Gulbrandsen, journalist

– Jeg har knust et vinglass i serien jeg samler på etter mange års tro tjeneste, og nå er erstatteren på halv pris. Det er ofte mulig å få noen kroners avslag på disse glassene, men en pris på under hundrelappen per glass er bra.

Vinglass fra Iittala

Vinglass fra Iittala

Vinglass i serien Essence fra Iittala på halv pris.

– En ting som kan være smart å kjøpe på Black Friday er forbruksvarer. Denne leave in-sprayen fra Aveda gir håret den fuktigheten det trenger nå, og denne er sjeldent på salg. Jeg har også falt for denne leppebalsamen fra NARS – helt perfekt til festsesongen!

Leave in-spray

Leave in-spray

Leave in-sprayen Nutri Plenish fra Aveda er på 20 prosent avslag, med ti prosent ekstra i kassen.

Leppebalsam med farge

Leppebalsam med farge

Nars Afterglow Lip Balm Orgasm er en lett leppebalsam som gir fin shine til leppene. Nå er den på 20 prosent avslag.

– Jeg er på flyttefot, og trenger derfor noen nye lamper. Når de kommer til designklassikere er det ofte mulig å få med seg noen gode rabatter på Black Friday. Denne raringen av en lampe fra Flos står på ønskelisten! Dette speilet i mørkegrønt hadde også gjort seg ypperlig i gangen.

Lampe fra Flos

Lampe fra Flos

Lampen OK fra Flos er nå på 25 prosent avslag.

Stort speil

Stort speil

Stort, mørkegrønt speil fra AYTM hos Royal Design. 70 prosent avslag.

– Apropos forbruksvare. Dette duftlyset har jeg snust på flere ganger i butikken. Nå er det på 20 prosent avslag. Prisen er snill, utseendet er fint og duften er deilig – perfekt! Om det ikke blir til meg selv, er det en perfekt julegave.

Duftlys

Duftlys

Duftlys fra & Other Stories i duften Arabesque Wood er nå på 20 prosent avslag.

Malin Gaden, journalist

– Jeg har siklet på så å si alt fra By Malene Birgers nyeste kolleksjon, men siden prislappen på mange av plaggene er såpass stiv, har ikke lommeboken latt meg gå helt bananas. Jeg har fremdeles ikke tenkt å kjøpe hele butikken, men denne lekre kåpen er blant plaggene jeg gjerne kunne unnet meg fra salget. Nå er den på 30 prosent rabatt, og det gjør det hele litt bedre. Jeg elsker at den er superlang, samt alle detaljene på kåpen.

Kåpe av resirkulerte materialer

Kåpe av resirkulerte materialer

En nydelig kåpe full av spennende detaljer fra danske By Malene Birger.

– I en god stund nå har jeg tenkt på at jeg skal skaffe meg en rød leppestift, og nå har jeg funnet en som er både pen og se på og mye billigere enn vanlig.

Rød leppestift

Rød leppestift

En rød leppestift går hånd i hånd med festsesongen. Denne fra Lancome er på 50 prosent rabatt.

– Denne plakaten sto på ønskelisten min da redaksjonen lagde denne saken tidligere i høst. Det gjør den fortsatt, og i dag er 35 prosent rabatt på den. Score!

Kul plakat i blått og oransje

Kul plakat i blått og oransje

Plakaten Mujer y Calor 02 av den mexikanske kunstneren Berenice Hernandez.

– Jeg har en langermet, tynn genser i ull fra Pierre Robert som jeg bruker mye under høst- og vintersesongen. Men jeg har tenkt at det også hadde vært fint med en uten ermer. Flaks at denne er på 50 prosent rabatt i dag!

Ullsinglet

Ullsinglet

Enkel og pen singlet i ull.

– Treningstøy er ikke noe jeg kjøper hele tiden, så jeg benytter meg gjerne av salg til å finne noe jeg trenger. Jeg har vært på utkikk etter en langrennsbukse som sitter godt, og denne ser ut til å passe det kriteriet. Supert at den i tillegg fint kan brukes til andre aktiviteter også!

Allsidig bukse

Allsidig bukse

Denne stretchy buksen passer til både langrenn og annen utendørsaktivitet.

Penny Wayne Claire Kembba, journalist

– Jeg har nettopp begynt på en ny runde med shoppestopp, så jeg skal holde meg i skinnet i dag. Black Friday er fin mulighet til å spare litt penger på kosmetikk som man bruker hver dag. Min faste øyekrem fra Estée Lauder er helt tom, deilig å spare 25 prosent på denne dyre lille krukken.

Pleiende øyekrem

Pleiende øyekrem

Advanced night repair øyekrem fra Estée Lauder.

Joico mouisture balm

Joico mouisture balm

Kur fra Eleven

– Jeg har fått et digert hull i mine elskede 501, som jeg arvet fra en venninne. Det er et par jeg vet jeg kommer til å bruke masse i mange år fremover.

Ikoniske jeans

Ikoniske jeans

Blå jeans fra Levis i modellen 501.

– BH med god støtte er helt hårreisende dyrt, men med 50 prosent avslag er det litt mer spiselig.

Lilla Bh

Lilla Bh

Delikat BH med blonder og spiler fra Change.

– Jeg har ikke rukket å feire jul i leiligheten min enda, nå som det muligens blir jeg som er vertinne vil jeg ha et digert juletre.

– Har siklet på dette som ble best i test i 2020 en stund. 20 prosent hjelper veldig på den stive prisen, men jeg gir ikke opp håpet om å finne det på bruktmarkedet helt enda.

Juletre med lys

Juletre med lys

Modellen Hege var best i test i 2020.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?