Den vanligste sminkefeilen kvinner gjør

Det er fort gjort å gjøre en blunder når man sminker seg, det har de aller fleste kvinner opplevd. Noen feil gjøres likevel oftere enn andre. Se hva makeup-artistene mener er den største sminkefeilen kvinner gjør.

Mari Glans
Publisert:

Ifølge makeup-artist Sara Rostrup, er en typisk sminkefeil kvinner gjør å bruke alt for mye sminke i ansiktet.

- Den vanligste feilen er helt klart å bruke for mye sminke når man først sminker seg, sier Rostrup.

Sminke handler om å gjøre det beste ut av seg selv, fremheve det man er fornøyd med og skjule det man ikke liker så godt. Men det skal likevel se naturlig ut, derfor er det viktig å bruke riktig mengde produkter når man sminker seg, understreker hun.

Rostrup trekker spesielt fram pudder som et sminkeprodukt mange overdriver med.

- Veldig mange jenter bruker for mye pudder, og dette blir spesielt synlig hvis pudderet i tillegg har feil farge, sier hun.

Det er viktig å tenke på at pudder ikke er et produkt som er beregnet for å dekke huden. Pudderet skal matte ned blanke partier, fiksere makeupen og gjøre at sminken holder lengre. Bruk løspudder og legg det lett med en pudderkost når du sminker deg hjemme, og bruk et kompaktpudder når du skal friske opp sminken ute.

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside

Unaturlig mineralpudder

Om man bruker for mye pudder, vil resultatet være at huden ser tørr, kunstig og sliten ut. I tillegg vil pudderet legge seg i linjer, store porer og ujevnheter og framheve dem.

Sara Rostrup har lagt merke til at flere jenter har gått i pudderfella etter at mineralsminke tok av på det skandinaviske markedet.

- I Norge har mineralfoundation i pudderform blitt kjempepopulært. Mange tror at det gir et mer naturlig resultat enn vanlig foundation, men det er ikke alltid helt sant. Ofte krever det mye mineralpudder for å dekke, og da ser det overhodet ikke naturlig ut, mener Rostrup.

Hun forteller at trenden nå er å bruke mindre foundation og pudder, og heller satse på den naturlige gløden i huden.

- Det er viktig å huske på at less is more, spesielt på makeup-fronten, sier makeup-artist Sara Rostrup.

MinMote.no - Norges største moteside

Feil farge på foundation

minMote.no møtte den amerikanske makup-guruen Kevin Mendelson tidligere i år, og også han har en liste over hva man ikke skal gjøre når det gjelder makeup.

- Den vanligste feilen kvinner gjør er å velge feil farge på foundationen. Det ser ofte gristete og skittent ut. Og det verste jeg ser er når kantene på øyenskyggen ikke er duset ut, og at det som har drysset under øynene ikke er ryddet opp i, sier Mendelson.

Likevel er det én ting han mener er den absolutt største feilen kvinner gjør når det gjelder sminke.

- Den dummeste feilen kvinner gjør er å ikke våge å prøve nye ting. Det er det som er så fantastisk med makeup, du kan eksperimentere med farger og stiler, og bare vaske det rett av om du ikke er fornøyd. Ikke vær redd for hva andre skal si om makeupen din, våg å prøve nye stiler og ha tro på deg selv, sier makeup-eksperten.

MinMote.no - Norges største moteside
Husk å følge minMote.no på Twitter også!
Publisert:

Finn mer innhold om: