Overrasket med «Star Wars»-kjoler på catwalken

INSPIRERT AV FILM: Flere av plaggene fra Rodartes høstvisning hadde hentet motiver fra Star Wars-filmene, og både Luke Skywalker og Yoda var å se på fotside kjoler. Foto: Getty Images

I en usedvanlig tam moteuke sørget amerikanske Rodarte for en oppsiktsvekkende visning under New York Fashion Week.

MinMote
Publisert:

AV: MARTINE HAUG NYSETHER og ODA MARIE MIDBØE

Under moteuken i New York er verdens moteelite samlet for å få med seg hva verdens fremste motehus og designere mener er trendy den kommende høsten.

Mens Victoria Beckham viste enkle, minmalistiske og feminine kreasjoner, har den prestisjetunge moteuken også inneholdt langt mer oppsiktsvekkende visninger.

Det amerikanske merket Rodarte er kjent for sin lekne og ville design, og det var ingen overraskelse at merkets høstkolleksjon for 2014 under New York Fashion Week ikke var et unntak.

Hva synes du om Star Wars kjolene? Si din mening og stem nederst i saken!

STAR WARS-PRINT: Flere kjoler i kolleksjonen hadde print av kjente karakterer fra film-serien. Foto: Getty Images

Midt i en ellers tam moteuke viste Rodarte den mest oppsiktsvekkende kolleksjonen bestående av skinnende kåper, rosa hår og «Star Wars»-inspirerte kjoler.

Filmseriens kjente figurer som C-3PO, Yoda og Luke Skywalker var alle å se på de fotside kjolene som ble vist på catwalken.

- Siden «Star Wars» er en veldig sterk popkulturell referanse, så vil jeg kanskje tenke at printet vil produseres. Om ikke nødvendigvis på kjoler, så i hvertfall på gensere, t-skjorter og eventuelle tilbehør. Det er jo en printbølge over oss, med både billed- og teksttrykk på klær. Sånn sett er det noe veldig i tiden, som også refererer tilbake til 80- og 90-tallet, skriver moteviter Silje Killi Skar i en epost til minMote, og fortsetter:

- Får det nok postitiv oppmerksomhet, og blir bekledd av de rette opininonslederne, tror jeg godt at det vil selge - ikke som noe varig, men som en «instant» trendkommunikasjon, utdyper hun.

Selve kjolene tviler moteviteren på at vil bli en stor hit, men utelukker ikke at flere vil kaste seg på den filminspirerte trenden.

- Akkurat «Star Wars»-figurene har jo en sterk fanskare som tidvis kanskje har blitt assosiert innenfor sjangeren nerd, og nå er det vel så vidt jeg vet kult å se ut som en nerd, autentisk eller ironisk - så det kan kanskje hjelpe på, utdyper hun.

GALAKTISK: Flere av kreasjonene hadde også tydelige referanser fra filmen, selv om de ikke hadde motiver av filmkarakterene. Foto: Getty Images

PS: Følg minMote på Instagram på minmote_no!

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.