Nyheter

Luksusdesignerne Dolce & Gabbana dømt til fengsel

DØMT TIL FENGSEL: Designerduen og partnerne Domenico Dolce og Stefano Gabbana betraktes for å være blant de rikeste personene i Italia. I dag ble de dømt til fengsel for skattesnusk. Foto: Getty Images/All Over Press
Natalie Ngo
Publisert:

En italiensk domstol har dømt de to moteskaperne Domenico Dolce og Stefano Gabbanatil fengsel etter at de ble kjent skyldige i å ha unndratt om lag én milliard euro i skatt.

Av: NATALIE NGO og NTB

Tidligere i måneden ble det kjent at den italienske designerduoen Domenico Dolce og Stefano Gabbana ble sendt til retten i Milano. Her var de begge tiltalt for skatteunndragelse. I dag kom dommen i Italia.

De to motedesignerne bak det eksklusive motehuset Dolce & Gabbana har begge blitt dømt til ett år og åtte måneder i fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i skatteunndragelse, skriver motenettstedet Vogue på sine sider.

Moteduoen anklages for å ha etablert et skinnselskap i Luxembourg i 2004 og 2005 for å slippe å betale skatt til italienske myndigheter. Aktoraten mener at selskapet, som har fått navnet Gado, er ren svindel ettersom virksomheten hele tiden er blitt drevet fra Italia. Beløpet designerne har unngått å skatte tilsvarer 7,7 milliarder kroner.

EKSKLUSIVT: Italienske Dolce & Gabbana er blant moteverdens største motehus. Her viser de vår- og sommerkolleksjonen for 2013. Foto: Getty Images/All Over Press

En jury møttes tre timer i ettermiddag for å diskutere dommen som er en av tre juridiske prosedyrer som avgjør en endelig dom. Designerne Domenico Dolce og Stefano Gabbana sier via sin advokat Massimo Dinoia at de vil anke dommen, som falt i dag. Aktor Gaetano Ruta på sin side krevde at Dolce og Gabbana og styreformann Cristiana Ruella skal sendes til fengsel i to og et halvt år. Han la til at deres revisor, Luciano Patelli, bør bli fengslet i tre år.

Dolce & Gabbana ble grunnlagt i 1985 og er et av moteverdens største merkevarer. Designerduoen kler stadig opp kjendiser som Madonna, Victoria Beckham og Gisele Bündchen. Selskapet sysselsetter nå over 3.000 personer og har 250 butikker i til sammen 40 land.

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Skatteunndragelse
  2. D&G

Relaterte artikler

NYHETER

Dolce & Gabbana er frikjent

NYHETER

Luksusmerket Prada granskes for skattejuks

NYHETER

Dolce & Gabbana kan bli dømt til 2,5 års fengsel

NYHETER

Sensuelt og glamorøst hos Dolce & Gabbana

NYHETER

Dolce & Gabbana selger «slavesandaler» i nettbutikken

NYHETER

Alt om Kardashians Dolce & Gabbana-bryllup

NYHETER

Dolce & Gabbana lanserer kolleksjon med hijab