Ferdig som undertøysmodell på catwalken

UNDERTØYSENGEL: Heidi Klum (40) har v'ært modell for Victoria's Secret siden 1997, men velger nå å si takk og farvel til slik modelljobbing. Foto: Getty Images/ All Over Press

Heidi Klum (40) var Victoria's Secret-modell i tretten år, men sier hun ikke vil gå nedover catwalken i bare undertøyet igjen. 

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Siden hun undertegnet kontrakt med Victoria's Secret i 1997 har Klum vært en av undertøyskjedens mest kjente frontfigurer, og supermodellen har struttet nedover catwalken iført både minimale antrekk og store englevinger i en årrekke.

Nå har imidlertid 40-åringen reflektert over alderen sin, og hvilke begrensninger den medfører for yrket hennes.

- Jeg ville ikke vært modell for undertøy på catwalken lenger, sier hun i et intervju med Access Hollywood, og legger til:

- Jeg tror det ville føltes litt ukomfortabelt.

Det betyr likevel ikke at Klum har sluttet å være modell. Project Runway-programlederen understreker at hun fortsatt lar seg avbilde til magasinforsider og ulike reklamer, men at hun holder seg langt unna alt som handler om plastisk kirurgi og inngrep.

- Jeg har ikke gjort noe. Jeg må være ærlig og si at jeg har vært for redd - redd for at man endrer for mye og at ansiktet forandres. Jeg ville vært redd for å se i speilet og sett et ansikt jeg ikke kjente igjen, forklarer hun.

Les også:Puppeprotest mot Heidi Klum - avbrøt TV-innspilling

LANG UNDERTØYSKARRIERE: Heidi Klum har spankulert nedover catwalken i bare undertøy flerfoldige ganger siden hun signerte med Victoria's Secret i 1997. Foto: Getty Images/ All Over Press

Klums karriere startet for alvor da hun vant en modellkonkurranse i hjemlandet Tyskland i 1992. Kort tid etter flyttet hun til New York, og jobbet seg opp før hun signerte en avtale med Victoria's Secret på slutten av 90-tallet. Hennes catwalk-debut for undertøyskjeden var i 1998, samme år som hun for første gang poserte for magasinet Sports Illustrated i deres årlige badetøysutgave.

Siden den gang har Klum gjort en rekke prestisjefylte jobber, og har blant annet vært i fotoserier og forsider for Vogue Paris, Vogue Italia og GQ, da gjerne fotografert av anerkjente fotografer som Steven Meisel. De siste årene har hun også gjort seg bemerket som en dreven business-kvinne, blant annet gjennom sin rolle som programleder og produsent for reality-serien Project Runway, som hun har vunnet en Emmy for. Hun har også designet en kleskolleksjon for gravide kvinner.

I 2010 sa Klum takk og farvel til sin 13-årige arbeidsgiver Victoria's Secret. Ifølge Forbes har Heidi Klum flere ganger vært en av verdens betalte modeller på listen som toppes av den brasilianske supermodellen Gisele Bündchen.

Publisert: