Kjendisene valgte hvitt - se alle antrekkene fra Gullruten her

BERGEN (minMote) Kjendisene viste at de var klare for våren i hvite kreasjoner under årets Gullruten-fest i Grieghallen.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Regnet har plasket ned over Bergen og Grieghallen i hele dag, men like før Gullruten-åpningen forsvant endelig skyene. Selve Gullruten-sendingen starter klokken 21.40 på TV 2, men den røde løperen åpnet tidlig med Asbjørn Slettemark som DJ.

Gullruten har tradisjon for å være en stor kjolefest med glitter og glamour, både på den røde løperen og for den mangeårige programlederen Dorthe Skappel. I år har imidlertid Henriette Steenstrup og John Brungot tatt over programleder-stafettpinnen, og førstnevnte har lovet både en rekke kjoleskift og dyre smykker.

På den røde løperen var det én farge som gikk igjen i flere antrekk; nemlig kritthvitt.

Her er alle kveldens antrekk og minMote-Sonias dommer:

Vegard Ylvisåker og kona Helene Helgesen

Sonias dom, Vegard: Jeg har ingenting å utsette på antrekket til Vegard, men jeg synes han kunne barbert seg. Enten burde han kjørt røft tredagersskjegg eller gått for glatte kinn – dette blir liksom litt midt i mellom.

Sonias dom, Helene: En nydelig, hvit kreasjon! Helenes minimalistiske, men supersexy kjole har en trendy utskjæring og helt riktig lengde. De tynne stroppene på skoen passer utmerket til - enkelt, men elegant!

Anne Rimmen og Ailo Gaup

Sonias dom, Anne: Anne er nydelig med litt lengde på håret. Også hun har valgt trendy helhvitt i kveld - legg merke til at til og med neglene er hvite! Antrekket kan minne litt om Helene Helgesens antrekk, men sistnevnte klarer å få det hele til å se litt mer uanstrengt ut.

Sonias dom, Ailo: Ailo Gaup pleier å være et friskt pust på den røde løperen. Det er gøy at han kjører på med et utradisjonelt slips og lyseblå dress, men jeg liker ikke de hvite knappene - det får helheten til å bikke over i det litt for barnlige.

Simen Staalnacke og kjæresten Anne Berit Valla

Sonias dom, Anne Berit: Helhvite antrekk er superhot denne sesongen, og Anne Berit tolker trenden på utmerket vis! Den hvite skinnjakken hun hadde på da hun kom inn gjorde den glitrende gallakjolen litt mer avslappet og kul.

Sonias dom, Simen: Simen ser som vanlig kul ut i eget design. Han gjør helt riktig i å kombinere ulike blåtoner. De blå skoene er kanskje kveldens kuleste.

Aylar Lie

Sonias dom: Det er ingen tvil om at Aylar er flott, men dette er nok ikke den fineste kjolen jeg har sett på henne. Gullnaglene på skoene gjør det hele litt for voldsomt. Hestehalen er imidlertid veldig trendy og kler henne perfekt.

Marion Ravn

Sonias dom: Marion pleier å se flott ut på den røde løperen, men dette er ikke den fineste kjolen hun har i skapet. De lange ermene og polokragen er trendy og futuristiske elementer som kunne fungert godt, men paljettene blir rett og slett litt for glorete til. Pluss for den freshe vårneglelakken!

Stian Blipp

Sonias dom: Stian er flink til å velge dresser i spennende farger. Han sverger til trendy, smalt slips - og gjør lurt i det. Han kunne imidlertid droppet å ta med reisevesken på den røde løperen og skoene skulle helst vært brune, men dette er bare småpirk. Denne unge mannen kan å kle seg!

Leo Ajkic

Leo Ajkic kjører vanligvis en tilbakelent og guttete stil, men i kveld dro han på med rosa på både skjorte og slips. I tillegg hadde han nye gulltenner, kjøpt på samme sted som P. Diddy kjøper sine.

- En mann som ikke tør å gå i rosa er ikke en skikkelig mann. Jeg er så macho at det nesten bikker over til å bli feminint. Det handler om å være trygg, sier programlederen.

Sonias dom: Det er overraskende, men deilig å se en macho mann som Leo i rosa. Den mørkeblå dressen sitter som den skal, og gulltennene er selvsagt på plass. De er akkurat det som trengs for å gi finstasen fra Moods of Norway et lite snev av han hiphop-stil.

Siri Vølstad Jensen

Sonias dom: Det er ingen overraskelse at Siri har gått for gull i kveld. Den skinnende minikjolen sitter som støpt på henne, men antrekket hadde blitt enda finere om hun hadde kombinert den med et par hudfargede pumps. De sorte skoene blir litt for lite vårlige glamorøse kreasjonen.

Thomas Seltzer og kjæresten Cecilie Caroline Waade

Sonias dom, Thomas: Trygdekontoret-programlederen imponerer som vanlig. Langt hår i nakken, barberte sider og sleik høres i teorien ut som en grusom frisyre. Men Thomas klarer å få det til å se hot ut! Brillene sette prikken over i-en på det plettfrie antrekket.

Sonias dom, Cecilie: Denne kjolen gir meg skikkelig vårfølelse. Den sitter dessuten som et skudd på flotte Cecilie. Siden kjolen har en så iøynefallende farge gjør hun helt riktig i å holde resten nedtonet. Hvis jeg skal pirke på noe, må det bli skoene. De hadde sett enda bedre ut uten nagler.

Helle Vaagland

Sonias dom: Heller ser helt fantastisk ut! Definitivt kveldens best kledde kvinne. Korallfargen er nydelig til håret hennes, og som vanlig har hun spritet opp festantrekket med spennende smykker. Ringene, armbåndet, kjolen – dette er råfint!

Anne Lindmo

Sonias dom: Anne er som vanlig elegant. Hun kler de glamorøse Hollywood-krøllene veldig godt. Gullvesken og de sebramønstrete pumpsene er akkurat det som trengs for å sprite opp den lille sorte. Pluss for at hun kun velger store øredobber og dropper halskjede!

Eli Kari Gjengedal

Sonias dom: Oi! Her var det mye som skjedde. Glitter, nagler og mønster er elementer som kan fungere utmerket, men da må de balanseres riktig. Her ble det rett og slett litt for mye av det gode.

Selda Ekiz og Gustav Nilsen

Sonias dom, Selda: Selda ser ut som en vårdrøm! Vidden på kjoleskjørtet er supertrendy, og hun gjør helt riktig i å ha enkelt, løst hår til den iøynefallende kreasjonen. Kult at hun drar på med korallfargede lepper til lyseblått! Hadde hun byttet ut skoene med et par med moteriktig, spiss tupp ville hun vært kveldens best kledde.

Sonias dom, Gustav: Gustav velger elegant sort dress og rufsete krøller - en kombinasjon jeg liker. Skoene kunne gjerne vært sorte, men han skal ha skryt for å ha valgt et tørkle med striper, som er vårens mest trendy mønster.

Trinny og Susannah

Den britiske programlederduoen Trinny og Susannah lyst opp den røde løperen i fargesterke kreasjoner. De var også fornøyd med det de så av norske kjoler:

– Det er kjempevanskelig å kle seg til en slik tilstelning - så fine kjoler er jo ikke noe man går ofte med. Men jeg synes de norske kjendisene ser bra ut hittil. Jeg liker spesielt godt et par av paljettkjolene jeg har sett, sa Trinny.

Sonias dom: Den gule Stella McCartney-kjolen er helt fantastisk! Men Trinny kunne med hell valgt et par andre sko. Disse blir litt for klumpete på grunn av platåsålene. Susannahs røde Alice By Temperley kjole er superfin på henne – trendy med utskjæringene ved skuldrene!

Thomas Giertsen og Ine Jansen

Sonias dom, Thomas: En flott, sort dress fungerer alltid på tilstelninger som denne. Jeg er likevel glad for at flere av herrene i kveld har valgt lysere alternativer. Thomas ser flott og klassisk ut, men blir nesten litt kjedelig sammenlignet med de andre.

Sonias dom, Ine: Flere designere har dresser i sine vårkolleksjoner for kvinner. Å velge en helt hvit variant er supertrendy, men denne ser litt for stor ut. Ine skal likevel ha skryt for at hun våger å velge noe annet enn festkjole.

Hasse Hope og Erik Solbakken

Sonias dom, Hasse: Hasse Hope er en velkledd herremann som vet hva han driver med. Bare se på de ankelkorte buksene og lyse sokkene! Deilig å se en mann i noe annet enn mørk dress på den røde løperen.

Sonias dom, Erik: Erik er alltid velkledd og denne kvelden er intet unntak. Smalt slips, brun dress og lyse skinnsko er en sikker vinner for unge, trendy menn. Ikke kveldens mest spennende antrekk, men det er heller ingenting feil med det.

Publisert: