Snart landskamp: Italias best kledde fotballspillere

best kledde fotballspillere

Designerdresser, hipsterskjegg og MinMote lader opp til landskamp med kåringen av de best kledde italienske fotballspillerne.

Martine Lunder Brenne
Publisert:
best kledde fotballspillere

TRENDY: Andrea Pirlo er ikke bare blant fotballverdenens, men hele sortsverdenens best kledde. Skjermdump/Instagram

best kledde fotballspillere

LAIDBACK: Gianluigi Buffon kjører ofte åpen skjorte med skjerf i halsen. Foto: Getty Images

Kampen mellom Italia og Norge (som for øvrig sendes klokken 20.45, om noen skal se fotball i kveld (lol)) - gir EM-billett til Norge om de vinner.

Vi innrømmer det først som sist: Vi kan ikke litt engang om fotball. Men dresser - det kan vi.

Vil du ha frekt skjegg som italienerne? Se vår guide her:

Her er MinMotes høyst uformelle kåring av italiensk fotballs best kledde menn:

1. Andrea Pirlo

MODELL: Andrea Pirlo for GQ (never mind øksen). Legg merke til skjorteermene som er brettet over blazerermene! Foto: Getty Images

At Pirlo ikke skal spille mot Norge (grunnet en skade) er bra av to grunner:

1. Han er en av det italienske landslagets nøkkelspillere.

2. Vi øyner håpet om at han skal sitte på tribunen i et fabulous antrekk. Pirlo er et av fotballverdenens største stilikoner/hipsterlegender - enten han går i Dolce & Gabbana-dress (gjerne i dristig kombo med Nike-sneakers eller sporty lue), eller klassisk italiensk «blå skjorte nedi lyse bukser og fantastiske solbriller»-antrekk. Superstjernen har også vært på forsiden av Vanity Fair, GQ og Surface.

Og mens mange fotballspillere bruker mye tid på å skaffe seg banens beste sveis, eller banens feteste skjegg, trenger ikke Pirlo tenke på slikt. Han har selvsagt begge deler.

untitled link

2. Grazioano Pellè

FLOTT PAR: Graziano Pellè og kjæresten Viktoria Varga. Foto: NTB Scanpix

Det er alltid bra med selvtillit, og akkurat dét har Graziano Pellè i mengder. I boken «Pelle talks, 1000 Questions and more» svarer han følgende på spørsmålet om hvem som er kjekkest av ham selv om Christiano Ronaldo:

«Jeg. Christiano er kjekk, men jeg er litt høyere».

Vi skal ikke gå inn i akkurat den diskusjonen, men at de begge kan kle seg, er helt sikkert. Pellè elsker skreddersydde «slim fit»-dresser, og pynter dem gjerne opp råeksklusive detaljer som klokker, slips og sko.

Insta-kontoen hans er også verdt et trykk på følg for så se fantastiske bilder fra feriene til Pellè og kjæresten Viktoria Varga:

3. Gianluigi Buffon

TILBAKELENT: Slik ser det altså ut når en fotballstjerne bare slapper av litt backstge hos Roberto Cavalli. Foto: Getty Images

Som sine italienske lagkamerater har Gianluigi Buffon sans for en fin dress - men han dropper gjerne dressjakken og kjører hvit skjorte hengende utenpå buksene, slik bare en italiener kan komme unna med.

«Gigi» har dessuten skaffet seg et varmerke, slik enhver fashionista bør; nemlig et lekkert skjerf som prikken over i'en på antrekket.

4. Paolo Maldini

maldini

SORT PÅ SORT: Er en annen slager som ser alt annet enn kjedelig ut på Maldini. Foto: NTB Scanpix

maldini

ALSLAPPET: En grå dress blir enda mer laidback uten slips og med et par knapper åpne (som bare en italiener kan komme unna med såklart). Foto: NTB Scanpix

maldini

KLASSISK: Hvit skjorte, sort dress og sort smalt slips kan ikke slå feil. Foto:NTB Scanpix

Trykk på bildene for å se tekst.

Jada, vi er klar over at Maldini ikke spiller på landslaget lenger, men det er umulig å lage en best kledd-liste uten ham. Én ting at at han kan kunsten å style en dress på utallige måter - en annen ting er at selv en fotballdrakt seg trendy ut på Maldini.

Rundt 2008 var markedsverdien så stor at han fikk tilbud om å bli frontfigur for luksusmotehuset Armani, men Maldini takket nei. Det samme skal han ha gjort til Versace, med den ydmyke forklaringen at hans plass var på fotballbanen. Smelt.

5. Alessando Nesta

KLASSISK: Alessandro Nesta på AC Milans julefest i klassisk dress og grå frakk. Kort slips blir fort en fashion faux pas, men ikke i kombinasjon med en italiensk designerdress som sitter som et skudd. Foto: Getty Images

Den tidligere forsvarssjefen på det italienske landslaget må inn på listens siste plass. Nesta er ekspert på å skifte fra übertradisjonelt dresskledd på kveldstid (og før kamp) og laidback - men aldri underkledd - på fritiden. Vi elsker særlig dette bildet av ham og fotballkompis Pirlo - bedre kledd blir det ikke:

Publisert: