Dolce & Gabbana lanserer kolleksjon med hijab

LUKSUSPAR: Ekteparet Domenico Dolce og Stefano Gabbana grunnla motehuset i 1985, og regnes for å være blant de mektigste i Italia. Foto: NTB scanpix

Luksusmerket Dolce & Gabbana har designet sin første kolleksjon spesielt rettet mot muslimske kvinner.

Publisert:

Den italienske designerduoen Domenico Dolce og Stefano Gabbana avslørte nylig på Instagram at de har viet en egen kolleksjon til det muslimske hodeplagget hijab, og drakten abaya - et heldekkende, kjolelignende plagg.

Kolleksjonen har fått navnet The Abaya Collection, og er allerede omtalt av nettsteder som Elle.com og Forbes.

Kolleksjonen består av fjorten antrekk, preget av blonder, broderier, blomster, og ekslusive detaljer - alt helt i tråd med merkets italienske uttrykk. Solbriller og vesker i pytonmønstre og blomster er også en del av kolleksjonen.

Trendanalytiker Anja Stang. Foto: Julie Pike

Representerer respekt

Trendanalytiker Anja Stang mener luksusmote for muslimske kvinner er en spennende utvikling.

- Det er ingen motsetning mellom å bruke hijab og å være interessert i mote, selv om det nok er vanskelig å forstå for mange, og det er jo helt naturlig at muslimske kvinner ønsker seg mer spennende og eksklusive alternativer, farger og mønstre, sier Stang til MinMote.

- Trekket viser respekt for ulike kulturer og kleskoder, samtidig som Midtøsten er et enormt og pengesterkt marked som ikke bør undervurderes. Nyskapende og smart av Dolce&Gabbana, og garantert et spørsmål om kort tid før flere luksushus følger etter, fortsetter hun.

NYHETER

Dolce & Gabbana får kritikk for disse øredobbene

Foto: Skjermdump fra Instagram/@stefanogabbana

Og kanskje er det ikke overraskende at Dolce & Gabbana satser på et nytt marked:

Ifølge en ny rapport fra Thompson Reuters, kommer det frem at muslimske kvinner er estimert til å bruke 484 milliarder dollar på mote innen 2019. Det tilsvarer cirka 4500 milliarder kroner. Dette skriver Fortune.com.

- Dårlig utvalg

Laial Janet Ayoub, som også har uttalt seg til kvinneguiden om saken, mener kolleksjonen er en utvikling i positiv retning.

FORNØYD: Laial Janet Ayoub liker initiativet fra D&G. Foto: Privat

- Kvinner med hijab har med tiden utviklet seg veldig fra å gå med standard svarte abayar og svarte hijab, til å uttrykke seg mer, enten ved å ha abayar med mer pynt eller ved å kle seg mer vestlig. Dessverre er klesmarkedet for hijabister ikke særlig stort, og særlig ikke i den vestlige verden, selv om det er mange kvinner som bruker hijab he, forklarer hun.

- Dolce & Gabbana åpner dørene for litt mer farger og motiver, og det tror jeg at kvinner vil like veldig godt. Jeg ser på dette som positivt også fordi Dolce & Gabbana nå bidrar til å utvikle sitt merke til å inkludere flere kvinner. Hijabister er ikke lenger en gruppe mennesker som kun ukjente designere satser på, men også store navn har nå sett at viogså er interesserte i mote. Det å føle seg inkludert og sett er godt, fortsetter hun.

Foto: Skjermdump fra Instagram/@stefanogabbana

Følger kollegaene

Dog er ikke Dolce & Gabbana de første til å bevege seg inn på det muslimske markededet. I 2014 slapp DKNY sin Ramadan-kolleksjon, med det motebransjen umiddelbarn beskrev som konservative plagg som gulvlengde på skjørtene, lange ermer og uten utringning.

Chanel har også gjort seg bemerket med flere kolleksjoner med tydelige referanser til muslimsk kleskoder.

Tidligere i høst brukte H&M en modell med hijab på catwalken, og i en reklamekampanje. CEO i nettstedet og -butikken Haute Hijab, Melanie Elturk, skrev i den forbindelse en kommentar for Elle.com, og poengterte:

«Merkene har endelig begynt å legge merke til det jeg har påpekt siden jeg staret Haute Hijab i 2010, at muslimske kvinner er fullt fungerende, og et aktivt segment i samfunnet som fortjener å bli anerkjent og hørt», skrev gründeren bak Haute Hijab.

Foto: Skjermdump fra Instagram/@stefanogabbana
Publisert:

Finn mer innhold om: