Sjekk Agnete Johnsens eklektiske MGP-antrekk

STILSIKKER: Det todelte antrekket har blitt redesignet av NRK-stylist Susanne Hoftun, og var opprinnelig en formløs kjole. Foto: Mattis Sandblad/VG

MGP-favoritt Agnete Johsen (21) synes det var viktig at sceneantrekket samsvarte med låten som hun beskriver som annerledes og personlig.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

I begynnelsen av janaur ble det annonsert at Finnmarksjenta skal delta i årets finale av Melodi Grand Prix med låten «Icebreaker». Selv om melodifestivalen i seg selv ikke har gitt oss de helt store moteøyeblikkene, er det likevel noen antrekk vi aldri glemmer.

Johnsen, som har to Melodi Grand Prix Junior-seiere å vise til, samt toppplassering i «Skal Vi Danse» i 2014, legger ikke skjul på at det var viktig for henne at sceneantrekket gjenspeiler stilen hennes privat. Derfor la hun frem et moodboard for NRK-stylisten Susanne Hoftun så samarbeidet skulle gå så lett som mulig.

Sjekk: Alle Grand Prix-deltagerne i 2016

VELDIG MEG: Det todelte antrekket var egentlig en stor kjole, men er blitt strammet opp og tilpasset etter Johnsens ønsker. Foto: Mattis Sandblad/VG

Spesialsydd redesign

MinMote møter 21-åringen i garderoben i Oslo Spektrum.

- Vi har tenkt likt hele veien, noe som gjorde kostymeprosessen veldig enkel. Susanne og jeg ble enige om å kjøre en stram og litt minimalistisk stil, og det synes jeg at vi fikk til. Jeg er dritfornøyd, sier Johnsen.

Man trenger ikke et trent øye for å se at det hvite antrekket med eklektisk mønster sitter som støpt på Johnsen. Det todelte antrekket er kjøpt i en kjolebutikk i Oslo, og redesignet av Hoftun selv.

- Det var først og fremst printet vi falt for. Dette var egentlig en stor og uformelig kjole med markant krage, men vi ville gjøre den mer stilren og stram så vi sydde den om til et skjørt og magetopp med markante skulderputer, forteller Hoftun.

De høye hælene ble fort nedprioritert da sceneshowet inkluderer høyder og trapper. Til antrekket har Agnete valgt et par spisse plattformsko i sølv, som Hoftun har kjøpt i London.

Sjekk Alexandra Joners ville MGP-antrekk

detaljer agente johnson

MAGETOPP: Jeg er opptatt av å kjøre en stilren og stram, minimalistisk stil og dette antrekket er helt i tråd med det, sier Agnete til MinMote. Legg merke til de lange hvite neglene. Foto: Mattis Sandblad/VG

detaljer agente johnson

SØLVSPISS: Skoene med platåsåle er kjøpt i London, men gjort om slik at det hvite antrekket matcher stripen på sålen. Foto: Mattis Sandblad/VG

- Funnet meg selv

Johnsens hår skal være helt rett, og sminken naturlig med fokus på øynene. De lange hvite neglene setter prikken over i-en.

- Dette er ikke et typisk Grand Prix-antrekk, men veldig meg. Folk har ikke sett meg sånn som dette før, og det synes jeg er fint å vise frem. Jeg har blitt mye tryggere og funnet meg selv både musikkmessig og stilmessig den siste tiden, sier Johnsen.

- Låten er annerledes og skiller seg ut, så derfor synes jeg det var viktig å gjøre det samme med antrekket.

Låten «Icebreaker» handler om å være der for noen man er veldig glad i, som har det tungt. Johsen forteller at låten er skrevet til bestevenninnen som også bor i Finnmark, og at de har hjulpet hverandre gjennom tunge perioder.

- «Icebreaker» er veldig personlig for meg. Jeg var i Nederland på en låtskriver-camp og fikk en telefon fra bestevenninnen min som gråt og fortalte at hun hadde et tøft. Jeg ville egentlig bare reise hjem å være med henne, men det kunne jeg ikke. Da ble alternativet å skrive en låt.

Johsen forteller at bestevenninnen skal være i salen når hun opptrer.

- Det blir veldig sterkt, spesielt når hun er i Spektrum. Men jeg gleder meg veldig.

- Hvordan feirer du om du vinner?

- Da blir det først og fremst fest! Så skal jeg reise hjem og ha det gøy med vennene mine, slappe av og reise på fjellet. Så bærer det vel rett tilbake til Oslo for en ny kostymeprøve.

Publisert:

Finn mer innhold om: