Ulrikke Lund gjør million-business av bloggen

Da superblogger Ulrikke Lund (22) tjente sin første million la hun ned nettbutikken for å fokusere på drømmene. Nå reiser hun verden rundt på høye hæler, og kan velge og vrake i designerkreasjoner hos noen av verdens største motehus.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Den nå rødhårede bergensjenta bak suksessen Ulrikkelund.com topper moteblogg-Norges inntektsliste. Skattelistene som ble offentliggjort i dag viser at Lund tjente 1,1 millioner kroner i 2011 - og har i tillegg en formue på 961.000 kroner. Den har hun blant annet skaffet seg gjennom sin egen klesbutikk på nett, Fashionlove, som hun nylig la ned bare et par år etter at den åpnet. Ulrikke Lund var både gründer og modell for butikken.

- Da jeg hadde tjent min første million følte jeg meg ferdig med den. Derfor la jeg ned butikken min, for å endelig få mer tid til å være kreativ og utfordre meg selv, sier Lund til minMote.

Se hele listen i bunn av saken.

Takker leserne

For bare noen dager siden kom hun hjem fra en hektisk måned med reiser til New York, London, Paris og Milano for å være med på moteukene. Iført skyhøye platåsko og en karakteristisk blanding av klær fra eksklusive designere, kjedebutikker og gateselgere har Ulrikke løpt fra show til show for å se og bli sett. Bloggen har dessuten skaffet henne innpass i showroomene til noen av verdens mest luksuriøse merker.

- Det er klart det er gøy å kunne gå inn på showrooms til noen av de største merkene i verden og kunne velge og vrake, det skal jeg ikke lyve om! Men det er alt takket være leserne mine, det håper jeg de vet, sier Lund.

Hver dag klikker over 35.000 lesere seg inn på bloggen, som Ulrikke har hatt siden hun var 16. Tidligere i år ble hun dessuten kåret til landets mest elskede moteblogger av minMotes lesere. I dag er det imidlertid ikke selve bloggingen Ulrikke Lund tjener mest penger på, men styling, kampanjejobber og modelloppdrag hun har fått etter at bloggen gjorde navnet til Ulrikke kjent. Blant annet er hun smykkedesigner Efva Attlings ansikt utad, sponset av giga-nettbutikken Asos, og tar dessuten jobber som gatemote-fotograf under moteukene.

Kritiserer norsk motebransje

- Når jeg er på oppdrag har jeg alltid veldig fulle dager, der jeg plutselig ser på klokken og innser at jeg ikke har sovet på tre dager. Moteukene er alltid veldig travle, men jeg fokuserer mer på det enn å jobbe med merker her hjemme i Norge, sier Lund.

Hun får daglig invitasjoner til ulike blogg-fester, presselanseringer og sponsorer som vil ha Ulrikke til å anbefale deres produkter på bloggen. Asos.com er blant Ulrikkes største sponsorer, men Ulrikke mener selv norsk motebransje har misforstått hvordan de skal henvende seg til bloggere.

- Det kan virke som om motebransjen i Norge har fått for seg at å utnytte bloggere for så mye PR som mulig er det nye, uten noen slags bra innpakkning på det. Forespørsler som begynner med «kjære blogger» går rett i søpla for å si det sånn, sier Ulrikke.

- Jeg har vokst med årene, og sier nei til de fleste tilbud så leserne mine skal slippe å lese gjennom haugevis med sminkeanbefalinger som jeg liksom tipser helt upartisk om, men som jeg «tilfeldigvis» har fått gratis i ett år. Bloggbransjen har blitt veldig lett gjennomskuelig, fortsetter hun.

Tror på hardt arbeid

I dag kan Ulrikke gå fra moteshow til moteshow i kjoler fra Chanel, Balenciaga og Dolce & Gabbana uten å stresse med økonomien. Slik har det imidlertid ikke alltid vært for bloggeren, som tidligere har åpnet seg på bloggen om en tøff barndom og store selvtillitsproblemer til hun ble 16 og kunne flytte hjemmefra.

- Hva hadde du sagt hvis noen hadde fortalt deg at du om noen år skulle løpe fra moteshow til moteshow verden rundt med kofferten full av designervesker?

- Det er vel ikke helt noe små jenter tenker på, men jeg føler meg i alle fall veldig heldig. Livet byr på mange skuffelser når man blir voksen. Karma fungere ikke alltid som man tror - det er ikke alltid man får noe tilbake selv om man gir. Men det jeg vet er at hardt arbeid alltid lønner seg. Man må bare gå på, gå på og så gå på enda litt til. Når alt kommer til alt har man bare seg selv, og da handler det ikke om vesker, men om å gjøre noe man elsker, sier Ulrikke.

For tiden er hun tilbake i Bergen, hvor hun jobber på spreng for å få alt på plass i sitt nye hjem. Som hun selv skriver på bloggen - «Kid og IKEA gir meg ikke akkurat ståpels». Derfor må møbler fra både inn- og utland sendes til Ulrikkes nye rede i Bergen.

- Det ser ut som om du lever i et ekstremt høyt tempo. Hvordan får du tid til alt?

- Trikset er å ha en jobb man digger, så kan man holde på døgnet rundt uten å bli lei. Å ta ansvar for eget liv heter det vel, slår Ulrikke fast.

Dette tjener resten av landets største motebloggere:

Publisert:

Finn mer innhold om: