Stjerne-bakmenn mener norsk motebransje er et friskt pust.

VIL INSPIRERE TIL GOD HELSE: Nate Brown har jobbet med stjerner som Beyoncé, Jay-Z og Kanye West. Foto: Privat
VIL INSPIRERE TIL GOD HELSE: Nate Brown har jobbet med stjerner som Beyoncé, Jay-Z og Kanye West. Foto: Privat

Nate Brown og David Cerami mener at motebransjen nå må ta bedre vare på helsen, og et av de første stoppene for å inspirere til det er Oslo Runway. 

Nate Brown er kanskje et ukjent navn for de fleste, men han har jobbet med prosjekter millioner har sett. Han har hatt ansvaret for det visuelle på turneene til blant annet Beyoncé, Jay-Z og Kanye West, samt Drake.

I tillegg er han grunnlegger og leder av Studio Institute, og denne helgen er han i Norge sammen med David Cerami for å presentere sin helhetlige livsstil filosofi, Condition.

BEHOV I MOTEBRANSJEN: David Cerami vil med Condition føre livsstil- og kulturellebransjer sammen. Foto: Privat.
BEHOV I MOTEBRANSJEN: David Cerami vil med Condition føre livsstil- og kulturellebransjer sammen. Foto: Privat.

– Vi har sett at det er et stort sprik mellom de som er opptatt av å ta vare på

helsen sin og de som er opptatt av kulturelle ting som mote. Samtidig så er bransjen preget av stress, festing og mindre sunn mat, derfor er det kanskje dem som har et behov for også å få tid til å ta vare på kroppen, mener Brown.

Duoen understreker at de verken er en bastant diett eller livsfilosofi, men ønsker at motebransjen skal bli bedre på å ta vare på helsen. Motebransjen har lenge fått kritikk for å fremme et usunt bilde på kropp.

– Det er i endring, slår de fast.

– Vi vil være med å føre kultureliten og helseekspertene sammen slik at de kan lære av hverandre, legger de til.

De mener at sosiale medier har gjort motebransjen mer gjennomsiktig, og at det derfor er vanskeligere å skjule usunne holdninger.

– Det er veldig bra, og vi vil gjerne være med på dreiningen hvor man går fra å fokusere på å se vakker ut til å føle seg vakker fra innsiden, forklarer de.

PROSJEKTET: Condition er en livsfilosofi med helsen i fokus. Foto: Privat.
PROSJEKTET: Condition er en livsfilosofi med helsen i fokus. Foto: Privat.

De siste årene har athleisuretrenden stått sterkt. Flere og flere bruker treningstøy til hverdags og en aktiv livsstil har blitt ettertraktet av flere. Duoen mener at det er på høy tid at man begynner å ta helsen på alvor.

– Men flere og flere blir opptatt av det, sier de.

– Noe revolusjonerende og friskt

De ønsker å tilby en plattform som kan kombinere velvære og kreativitet i alle bransjer, men de starter med motebransjen og deres hektiske moteuker. I flere år har Blake Schaefering, coach ved Magnat Senteret i Oslo, jobbet med et samarbeid med duoen. Under den syvende runden med Oslo Runway passet det, og Brown og Cerami presenterer sitt prosjet i Oslo, som de beskriver som ungt, kult og nytt.

– Det er noe romantisk ved å skulle å gå inn i det legendariske som London, Milano, Paris eller New York, men det er noe revolusjonerende og friskt over Oslo som vi likte, forklarer Brown.

untitled link

– Jeg tror ikke Oslo er klar over hvor godt deres stemme høres, fordi mange ser etter noe nytt, ungt og pulserende som en kontrast til det allerede etablerte, legger han til.

I løpet av sine tre dager i Oslo skal duoen holde treningsklasser, være med på en paneldebatt på Salt og se på noen visninger.

– Vi skal se Tom Wood, og sjekke ut butikken YME, forteller de.

Se blant annet blogger Kristine Ullebø og «Farmen»-Maiken gå for Tom Wood her:

Torsdag kveld var de på Costume Awards og avslører at det er flere de så der som de nå ønsker å finne igjen på Instagram.

– Vi trodde vi var «safe» da vi kledde oss i helt sort, men det var ingen som var kledd i sort. Alle hadde farger, lag og så veldig bra ut, sier de to og trekker frem blant annet modellen Signe Veitberg.

Om de trengte en unnskyldning for å shoppe mens de besøker hovedstaden, så har de funnet det også.

– Vi har pakket helt feil, ler Cerami og peker på sine bare legger.

– Vi har bare pakket bukser som går til kneet og ingen varme jakker, legger Brown til.

Hvordan var din opplevelse i dag?