Nyheter

Mette-Marit selger sine brukte klær på nett - igjen

IKKE FOR SALG: Giambattista Valli, Pucci og Valentino – mange skulle nok gjerne hatt tak i kronprinsessens mange luksuskjoler, men disse er ikke for salg. – Det er ikke mye spennende å finne i Mette-Marits bloppis, mener minMote-leder Huanca Vold. Foto: Getty Images / All Over Press

Kronprinsesse Mette-Marit selger 22 plagg på nettet, men de dyreste og mest eksklusive kjolene fra garderoben blir fortsatt hengende i skapet på Skaugum.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Det er ikke første gang kronprinsessen velger å kvitte seg med klær og sko gjennom nettbutikken Bloppis, hvor også Tone Damli Aaberge og flere andre norske moteinteresserte kvinner har solgt flere av sine garderobefavoritter. For halvannet år siden var det første gang Mette-Marit la ut plagg og sko for salg på nettbutikken til inntekt for miljøvernorganisasjonen Miljøagentene, og bare måneder senere var også prinsesse Ingrid Alexandras klær å finne blant gjenbruksskattene.

Gjenbrukstrend

- Det er flott at kronprinsessen nok en gang engasjerer seg for miljøet og kvitter seg med plagg hun ikke lenger bruker. De siste to årene har det blitt veldig trendy å være opptatt av gjenbruk, og i tillegg til å innføre shoppestopp har flere og flere moteinteresserte valgt å selge garderobene sine til glede for andre, sier minMote-leder Sonia Huanca Vold.

GJØR SOM STILIKONENE: Mens Costume-redaktør Vanessa Rudjord, moteblogger Ulrikke Lund og artist Tone Damli har gjort det trendy med garderobesalg, var Jenny Skavlan tidlig ute med «shoppestopp». Foto: Frode Hansen / Espen Braata / VG

I fjor sommer valgte Costume-redaktør Vanessa Rudjord å selge store deler av sin innholdsrike redaktørgarderobe i et bruktsalg i sin egen leilighet, noe som medførte ville tilstander, budrunder og kø. Da Mette-Marit la ut deler av sin garderobe for salg forrige gang, ble kronprinsessens klær og sko solgt unna på rekordtid.

- Det meste er utdatert

Denne gangen består Mette-Marits Bloppis-profil av 22 ulike artikler. Både topper, skjørt og sko signert designere som Chloé, DKNY, Yves Saint Laurent og Dolce & Gabbana er på salg fra og med i dag. Det meste av klærne er basistopper og a-formede skjørt - flere av dem med iøyenfallende mønster. minMote-leder Sonia Huanca Vold er lite imponert over utvalget som kronprinsessen tilbyr.

- Mette Marit har veldig mye flott i garderoben, og jeg skulle ønske at noen av de virkelige godbitene også kom for salg. Kronprinsessen har trendy designervesker og eksklusive haute couture-kjoler til en verdi av mange hundre tusen kroner. Hadde noe av dette blitt solgt til inntekt for veldedighet, ville det blitt virkelig spennende å følge med å auksjonen, sier Vold, og fortsetter:

- Det som ligger for salg nå er nok ikke plagg som vil interessere så mange moteinteresserte - det meste er utdatert og jeg forstår godt at kronprinsessen ønsker å kvitte seg med disse plaggene, sier minMote-lederen.

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Salg
  2. CIA
  3. Bloppis
  4. Klær
  5. Miljøvern

Relaterte artikler

NYHETER

Mette-Marit solgte klær for 30.000 kroner

NYHETER

Nå kan du kjøpe plagg fra Mette-Marits luksusgarderobe

NYHETER

Norske moteprofiler i kampen mot rasisme: – Alle føler på å ville bidra

NYHETER

Se Mette-Marits kjoleforvandling

NYHETER

Mette-Marit om luksuskritikken: Flott at folk engasjerer seg

NYHETER

Mette-Marit dukket opp i norsk designkjole

KJENDIS

Hollywoodstjerne i Pia Tjelta-kjole