Bloggbråket: Tidligere toppblogger langer ut mot bransjen

KASTET PRISENE: Ulrikke Lund angrer på idealet hun selv var med å bygge opp i bloggbransjen. Foto: Frode Hansen/VG.

I lys av de siste dagenes diskusjoner rundt Vixen Influencer Awards går Ulrikke Lund hardt ut mot bransjen, og forteller at hun har kastet prisene i søppelet.

Publisert:

Ulrikke Lund var en av de største bloggerne og blant dem som var med på å bygge opp den norske bloggbransjen til det den er i dag. Hun la bloggingen på hylla i 2014, men i 2016 startet hun en ny blogg, som i dag er nedlagt.

Lund har siden da trukket seg bort fra rampelyset, men har en Instagramprofil hvor hun følges av nesten 29.000 personer.

NYHETER

Juryen kan ikke utelukke at flere blir diskvalifisert

Der skriver hun at stormen rundt Vixen Influencer Awards de siste dagene har opptatt henne:

«Fordi idealet jeg var med på å sette i bloggverden er noe jeg gjerne skulle vært foruten i dag. På disse bildene ser du meg lage min egenskapte tvangstrøye. Jeg er på vei til å bli blogger. Ingen sa til meg at det var en dårlig idé for en tyveåring, men jeg burde nok sett det komme», skriver hun.

MinMote har ikke lykkes å komme i kontakt med Lund.

Hun skriver videre at higen etter fysisk perfeksjon belønnes med priser, og at det deretter følger annonsekroner. Lund vant flere bloggpriser gjennom sin karriere.

«Aldri slengte annonsører så mye penger etter meg som når jeg hadde en BMI på «undervektig nok». Når jeg ser tilbake er glad det hele er forbi og jeg er løftet ned fra influencertrona», skriver hun.

Anna Rasmussen: – Vixen awards er ikke lenger verdt min tid

Lund mener at en bransje som lever av å fremme seg selv som en idealfigur og fremme økt forbruk, mest sannsynlig ikke vil romme unge jenters opplevelse av seg selv, men heller distrahere dem fra de viktigere tingene.

«I dag ligger bloggprisene mine på en eller annen søppeldynge utenfor Oslo. Mange ting mer interessant og inspirerende enn «lykke», smertefri eksistens og de tomme estetiske idealene influencerne ekkoer mellom seg selv på Vixen. Dette er ikke en industri som sponses av at du er fornøyd med deg selv, og det skulle jeg ønske jeg skjønte før», avslutter hun.

«Funkygine» vil ikke delta på utdelingen

Tirsdag gikk Ulrikke Falch hardt ut mot skjønnhetsfokuset hos bloggere, influencere, medier og annonsører i en kronikk på NRK. Der meldte hun også at hun trakk seg fra hele prisen.

Kort tid senere svarte Sophie Elise at hun følte seg angrepet og fratatt retten til å mene. Hun fikk støtte av Lene Alexandra Øien som sier til NRK at det er tydelig det er oppstandelse og rør rundt saken. På sin egen Facebook-side utdyper hun saken:

«Enkelte mener hun ikke er et godt forbilde fordi hun tar avgjørelser som er upolitisk korrekt. Hun opererer pupper og rumpe og er veldig opptatt av beauty. So what? Kan ikke folk få lov til å være seg sjæl? Hun kan da ikke ta ansvaret for alle unge jenter. De vil uansett oppleve opp og nedturer i livet med psykiske og fysiske utfordringer som alle oss andre uavhengig av alder. Det er en del av livet!».

STILLER IKKE: Jørgine Vasstrand vil ikke delta på årets Vixen Influencer Awards. Foto: MinMote

Øien avslutter innlegget med at hun er stolt over å være finalist i kategorien «Trening og helse». I samme kategori er Jørgine «Funkygine» Vasstrand finalist, men hun skrev på sin blogg at hun ikke kommer til å delta på prisutdelingen.

«Både fordi jeg trives bedre på litt mer uformelle og avslappede eventer. Hvor det man har på seg og hvem man kommer sammen med ikke er i fokus, og fordi jeg som sagt mener at jeg og andre store bloggere har et urettferdig forsprang», skriver hun på bloggen sin.

Allerede da semifinalistene ble annonsert, gikk Vasstrand ut og oppfordret sine lesere til å ikke stemme på henne.

Publisert: