Moteøyeblikkene vi husker fra 2017

Moteøyeblikk 2017

Det siste året har gitt oss en rekke gjennombrudd, dyre kopier og store overskrifter. Her er et tilbakeblikk.

Maiken Svendsen
Publisert:
Moteøyeblikk 2017

Gigi Hadid i kåpe fra norske Elisabeth Stray Pedersen. Foto: Getty Images.

Moteøyeblikk 2017

Kaia Gerber åpner Alexander Wang visningen i New York i høst. Foto: AFP

Moteøyeblikk 2017

Frida Aasen på Victoria's Secret Catwalken i Shanghai i november. Foto: Getty Images.

Moteøyeblikk 2017

Kendall Jenner på basketkamp i november. Foto: Getty Images.

På slutten av året er det tid for å se tilbake på øyeblikkene som satte spor. 2017 har gitt moteelskerne en rekke ting som både har irritert og blitt hyllet.

La oss spole tiden tilbake og ta en kikk på noen av høydepunktene!

Mangfold på sitt beste

Året startet med at All Woman Project beviste at modeller ikke kommer i én fasong og farge. Clementine Desseaux og Charli Howard samlet en rekke kvinner i forskjellige farger og fasonger som ikke nødvendigvis er modeller. Huffington Post definerte prosjektet som mangfold på sitt beste.

I november ble det dessuten kjent at Jason Dardo som Violet Chacki blir første drag-queen som fronter kvinnelig undertøy.

MANGFOLD: All Womans Projects nye kampanje er mildt sagt et frisk pust i bransjen. Fra venstre: Quincy Davis, Clementine Desseaux, Mari Agory, Lyn Slater, Charli Howard, Khoudia Diop og Holly Rilinger. Foto: Heather Hazzan (gjengitt med tillatelse)

Kjendisbarnas gjennombrudd

I 2017 har flere kjendisbarn gjort sitt inntog i motebransjen. Det startet med Lily-Rose Depp stjal showet i Chanels haute couture-visning i Paris i februar. I september debuterte sønnen til Helena Christensen, Mingus Reedus, på catwalken til Calvin Klein.

Kjendisbarna modellgjennombrudd

Mingus Reedus i Calvin Klein visningen i september. Foto: Getty Images.

Kjendisbarna modellgjennombrudd

Kaia Gerber i Alexander Wangs visning i New York i september. Foto: AFP

Kjendisbarna modellgjennombrudd

Lily-Rose Depp i Chanels haute couture-visning i Paris i februar. Foto: AFP

I høst har også Kaia Gerber, datteren til Cindy Crawford, virkelig fått sitt store modellgjennombrudd. Hun stjal Saint Laurent-showet i Paris, senere åpnet hun Alexander Wang-visningen i New York. Hun avsluttet året med å bli nominert til Årets modell under Fashion Awards i London i desember.

Paris Hiltons comeback

Paris Hilton var blant de første reality-stjernene som fikk betalt for å feste og brette ut livet sitt på TV. Så forsvant hun fra rampelyset fordi hun ikke ønsket den type omtale lenger.

Under moteuken i New York i februar var hun tilbake med rosa øyenskygge, prinsessekrone og glitrende paljettkjole. Til og med Juicy-dressene hun var megafan av har gjort supercomeback.

GLITRENDE: Paris Hilton på Christian Cowans visning i New York i februar. Foto: Arun Nevader/AFP

Balenciagas sjokkplagg

Det eksklusive motehuset har to ganger i år skapt Twitter-storm for sine plagg. Først ut var «Arena Extra-Large Shopping Tote» som ble sammenliknet med Ikeas velkjente blå plastnett. I høstkolleksjonen presenterte Balenciaga et skjørt som flere Twitter-brukere mente var slående likt bilmatter.

Motehuset avsluttet 2017 med å sende luksus-Crocs ned catwalken i Paris.

Balenciagas sjokkprodukter

Balenciaga visningen i Paris i oktober. Foto: Getty Images.

Balenciagas sjokkprodukter

Balenciagas visning i Paris i oktober. Foto: Getty Images.

Balenciagas sjokkprodukter

Balenciagas visning fra Paris i mars. Foto: Getty Images.

Balenciagas sjokkprodukter

Balenciagas «Arena Extra-Large Shopping Tote». Foto: Produsenten/Barneys.com

Vetements trendbukse?

Samarbeidet mellom det franske merket og Levi's resulterte blant annet i en jeans med glidelås i rumpesprekken. Jeansen i seg selv ble omtalt som passe provoserende og kommersiell av eksperter.

it-bukse

Foto: Skjermdump fra Instagram.com/@vetementsofficial

it-bukse

Foto: Skjermdump fra Instagram.com/@vetementsofficial

Gigi Hadids bruk av norsk design

En rekke norske designere har tatt steget ut i verden i løpet av 2017. En av de første var kanskje Holzweiler da Gigi Hadid i mars brukte en oransje hettegenser fra merket.

I høst ble supermodellen avbildet i en jakke fra Edda Gimnes under Paris Fashion Week. Hun avsluttet året med en kåpe fra ESP som hun ble hyllet for i Vogue.

Gigi i norsk design

Gigi Hadid i Edda Gimnes i Paris. Foto: Nasser Berzane/ABACAPRESS.COM

Gigi i norsk design

Gigi Hadid i Holzweiler i mars. Foto: Getty Images.

Gigi i norsk design

Gigi Hadid i kåpe fra ESP i november. Foto: Getty Images.

Norsk design til verden

2017 har vært året hvor norsk design virkelig har nådd ut. Det er nemlig ikke bare Gigi Hadid, men stjerner som Lady Gaga, James Franco og Flecity Jones har også brukt norsk design.

I HELNORSK: Josefine Frida Pettersen i kun norsk design for W Magazine. Foto: Nick Thompson for Wmag.com (innhentet tillatelse)

Flere av de norske designerne forteller at det stylisten Yael Quint fra Albright Fashion Library i New York som har satt dem i kontakt med stjernes stylister. Hun har besøkt Oslo Runway flere ganger.

To av gangene har besøket resultert i reportasjer i prestisjemagasinet W. Den første som viste kun norsk design var Josefine Frida Pettersen, før Astid S gjorde det samme i høst.

Frida Aasen i Victoria's Secret

Sørlandsjenta på 21 har vært på casting hos undertøysgiganten tre ganger før hun i høst kom gjennom nåløyet. I november gikk hun på catwalken i Shanghai sammen med flere av verdens største modeller.

– Man får et skikkelig rush av å gå der ute, sa Frida Aasen til MinMote i november.

MED MODELLELITEN: Frida Aasen på Victoria's Secret catwalken i Shanghai i november. Foto: Frazer Harrison/Getty Images.

Kjendiser i plagg som er «extra»

Selv om også kjendiser holder ting enkelt i klesveien, som Victoria Beckham da hun viste sin kolleksjon under New York Fashion Week, så glimter de innimellom til med det lille ekstra.

Hvem kan vel glemme Rihannas sokker til 9651 kroner? Eller da Kendall Jenner dro på basketkamp i glitrende støvletter til den nette sum av 81.000 kroner?

TRENDSKO: Støvlettene fra Saint Laurents høstkolleksjon har blitt brukt av flere enn Kendall Jenner, som brukte dem på basketkamp i november. Foto: Getty Images.

Kommende motefavoritt

I november offentliggjorde Meghan Markle og prins Harry at de var forlovet. Siden har skuespilleren vært med på en rekke offentlige opptredener med de kongelige. Markle kunne skryte av en royal garderobe allerede før hun ble sammen med prinsen, men denne høsten har hun vist at hun kan «dress the part».

BRUD

SLIK BLIR MEGHAN MARKLES BRUDEKJOLE

Kjolen som kanskje skapte flest overskrifter var haute couture-kreasjonen hun brukte på forlovelsesbildene. Den hadde en prislapp på omtrent 520.000 kroner. Ingeborg Heldal, redaktør for KK, mente den var et befriende brudd på kongelig etikette.

FORELSKET: Prins Harry og Meghan Markle skjuler ikke følelsene for hverandre på forlovelsesbildene sine. Foto: Alexi Lubomirski for Kensington Palace.
Publisert: