Kanskje blir Mette-Marit blogger

Mette-Marit står på ønskelisten som blogger på The Green Carpet Challenge til Vogue-bloggeren og Oscar-fruen, Livia Firth.

Det bekrefter Livia Firths venninne, The Guardian-journalisten og BBC-programlederen Lucy Stiegle overfor VG under Copenhagen Fashion Summit i København. Arrangementet setter bærekraftig mote på dagsorden og har kronprinsesse Mary som deltager og høy beskytter.

– Mette-Marit ville vært ideell for oss. Hun er en moderne kvinne med tilgang til alle mennesker med innflytelse, både innen politikk og underholdning, sier Lucy Stiegle til VG.

Det var i vinter Livia, som er gift med Oscarvinneren Colin Firth, snakket med Lucy om Mette-Marit som medblogger på The Green Carpet Challenge som føres i pennen av Lucy i samarbeid med red carpet-stjernen Livia Firth.

– Livia snakket også om en tilnærming til henne, men hvordan status er akkurat nå, vet jeg ikke. Livia er imidlertid en bulldozer og en døråpner som får alle med seg, sier Lucy Stiegle til VG. I vinter fikk hun eksempelvis Oscar-vinner Meryl Streep med på bloggen som utfordrer de store stjernene og de store motehusene til å kle seg i bærekraftig mote, altså miljøvennlig med nedbrytbare fibre.

– Vi gir stjernene kriteriene for hva Green Carpet Challenge mener er bærekraftig design og så utfordrer de den designeren de vil bruke. Meryl Streep valgte Lanvin, forteller Stiegle.

LES OGSÅ: H&M med nytt designsamarbeid: – Det beste designsamarbeidet hittil

Ideen til The Green Carpet Challenge kom da Colin Firth ble nominert til Oscar for hovedrollen i designeren Tom Fords film «Single Man» for godt over to år siden, men startet etter Venezia der filmen ble vist for snart tre år siden.

– Livia innså etter at filmen ble vist under filmfestivalen i Venezia at det kom til å bli mange røde løpere som hun trengte garderobe til. Vi fant ut at hun kunne utfordre designerne til å gjøre noe meningsfylt. Slik begynte ideen som både er blitt en blogg og et konsept som involverer mange, forteller Stiegle.

Blant annet de norske designerne Leila Hafzi og Nina Skarra som begge har laget flere kjoler med bærekraftig design for Livia Firth. Men det tok av først da Vogue-redaktøren Anna Wintour koblet Livia Firth med Stella McCartney, Tom Ford, Valentino og Armani.

LES OGSÅ: Se hva som bør skjule seg under den hvite blusen

LES OGSÅ: Slik bruker du sporty trenden – Lite klær, mye hud og svette

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?