Norsk motedesigner nominert til internasjonal designpris

Den norske designeren Nina Skarra er nominert til Woolmarks internasjonale designpris som en av to fra Skandinavia. Designeren, som nylig hadde en separatutstilling i New York, er allerede en favoritt blant kjendiser og kongelige.

I forbindelse med relansering av Woolmarks designpris, fikk Oslo Fashion Week i oppdrag å plukke ut en verdig kandidat. Valget falt på Skarra for hennes fokus på bærekraftig design og produksjon samt hennes forståelse for merinoull som motefiber i følge pressemeldingen.

Men det er ikke bare Oslo Fashion Week Skarra har overbevist med sin design den siste tiden, for nylig hadde designeren egen utstilling i New York hvor kronprinsesse Mette-Marit bare var en av mange celebre gjester.

LES MER: Mette-Marit koser seg med norsk elite i New York

Denne gangen går dermed oppdraget ut på å tegne en minikolleksjon med hverdags- og luksusplagg som skal presenteres for en europeisk jury 12. juli i London. I juryen sitter kjente motenavn slik som Alexandra Schulemann fra britiske Vogue og superdesigner Alber Elbaz for Lanvin.

En annen motepersonlighet og en av Mette-Marits gode venninner, den italienske moteredaktøren for Vogue, Franca Sozzani er juryformann i den internasjonale juryen. Dermed er Skarra i svært så eksklusivt moteselskap. Noe som ikke er dirkete ukjent for designeren som allerede står bak kjoler til Hollywoodkjendiser som Livia Firth og Isabelle Fhurman.

Vinneren av den europeiske delen av konkurransen får økonomisk hjelp til å gjennomføre en kolleksjon og selvsagt støtte til å produsere en kolleksjon.

– Jeg er utrolig stolt over å ha blitt plukket ut, sier Nina Skarra. Som allerede har vært og besøkt Woolmarks kontorer i London.

Dermed får den allerede så populære designeren en gylden mulighet til å vise seg frem i en konkurranse der både Karl Lagerfeld og Yves Saint Laurent startet sine eventyrlige designkarrierer.

LES OGSÅ: Kates garderobe har kostet prins Charles om lag en million kroner

LES OGSÅ:Hertuginne Kate på gjenbrukstoppen - bruker klær fra studietiden

Hvordan var din opplevelse i dag?