Iselin Steiro er mote-Norges rikeste

Supermodell Iselin Steiro (26)  troner overlegent på listen over de mest pengesterke i den norske motebransjen.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Den norske suksessmodellen står oppført med 4,6 millioner kroner i formue i årets skattelister. Det er langt mer enn noen andre i mote-Norge.

Steiro er dessuten den best betalte i bransjen med over 2,9 millioner i inntekt. Det er dessuten en stor økning fra året før, da hun sto oppført med 911.210 kroner i inntekt.

Se resten av listen i bunn av saken.

- Fantastisk å jobbe med

26-åringen har gjort stor karriere som både catwalk- og reklamemodell siden hun ble oppdaget for 12 år siden.

Siden den gang har hatt en rekke store oppdrag for noen av verdens viktigste motehus. Blant annet har hun prydet reklameplakater for Chanel, Valentino, Versace og Gucci.

I tillegg har hun gått på catwalken for blant annet Stella McCartney, prydet forsiden på italienske Vogue og ikke minst frontet den store klesskjeden Zara over hele verden i 2008.

Se også:Den nye, norske modellgenerasjonen

I Norge er hun tilknyttet Team Models og modellmamma Eivor Øvrebø er ikke overrasket over at Steiro har gjort stor suksess som modell.

- Hun er en suveren modell, hun er fotogen, proff og intelligent. Dessuten har hun ingen divanykker og er rett og slett fantastisk å jobbe med, skryter Øvrebø.

Hun var dessuten med i franske Vogues kalender i 2010, med et bilde som fikk selv superstjernen Kanye West til å rose modellen opp i skyene.

Iselin er også kjæreste med skuespilleren Anders Danielsen Lie, som er aktuell med «Oslo 31. august».

Redaktørene tjener millioner

Hakk i hæl på inntektslisten er tidligere kvinnebladredaktør og forlagsdirektør i Aller Ellen Arnstad (46) med knappe 2,3 millioner i inntekt.

I fjor var det Arnstad som tjente mest i mote-Norge. Hun og Steiro troner sammen inntektslisten overlegent, men flere andre kvinnebladredaktører har også hatt solid inntekt i 2010.

Se også:Redaktørene på lønnstoppen i 2009

På tredjeplass på listen ligger ELLE-redaktør Signy Fardal med cirka 1,3 millioner kroner i inntekt. Cosmopolitan-redaktør Ingeborg Heldal også er på topp ti med knappe 1,1 millioner i inntekt.

Superpar

På topp ti er dessuten superparet Jan Thomas Mørch Husby (44) og ektemannen Christopher Mørch Husby (22). De to tjener nå nesten like mye, etter at blogger og salong-medeier Christopher økte inntekten til over en million i 2010.

Designerne som tjente mest var Moods of Norway-günderne Simen Staalnacke og Peder Kristian Børresen, som tjente rundt 600.000 hver.

Noen av de største profilene i mote-Norge står oppført med 0 i både inntekt og formue. Det kan imidlertid gi et feil bilde, sier VGs skatteekspert Carsten Phil.

Se også:Slik får du null i skatt

- At man har null i inntekt kan som regel ha to forklaringer; enten har man ingen inntekt, eller så har man så store fradrag at det går i null. At man har null i formue kan bety at man har gjeld. For eksempel kan man være boligmillionær, men ditto millionær i gjeld, forklarer Phil.

Se også:Se moteredaktørenes høstfavoritter

Her er tallene for resten av mote-Norge:

Publisert: