Luksusmerker slår seg sammen for å hedre Karl Lagerfeld

DØD: Designeren Karl Lagerfeld døde i en alder av 85 år. Foto: Reuters

Den legendariske designeren skal bli hyllet med film, intervjuer og musikk- og danseinnslag.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Tidligere i år døde en av nåtidens aller største designere, Karl Lagerfeld. Igjennom karrieren var han sjefdesigner hos to store motehus, Chanel og Fendi, samt at han startet sitt eget selvtitulerte merke.

Nå skal de tre luksusmerkene slå seg sammen om en hyllest som har fått navnet «Karl For Ever».

Arrangementet skal holdes i juni under Paris Men's Fashion Week. Det skal selvfølgelig være i historiske Grand Palais hvor Lagerfeld holdt visningene til Chanel sesong etter sesong.

Arrangementet skal hylle den legendariske designeren gjennom en film, samt at det vil være intervjuer med hans samarbeidspartnere innen mote, kunst og kultur. Det vil også vær musikk- og danseinnslag.

– Jeg vil at det skal være noe som er fullt av liv og noe uventet, sier Robert Carsen, som har fått ansvaret for arrangementet, til WWD.

KLÆR

Uforglemmelig øyeblikk fra Karl Lagerfelds karriere

Det skal være en feiring av Lagerfeld som designer, ikke en begravelse eller minnestund.

– Han har jo den berømte uttalelsen «En begravelse? Jeg vil heller dø». Han vil heller at det skal være et gledelig øyeblikk, sier Carsen videre.

VG+ (krever abonnement): HISTORIEN TIL KARL LAGERFELD

Da Chanel holdt sin første visning etter Lagerfelds død, ble det en tårevåt affære.

Lagerfelds arvtager i det tradisjonsrike motehuset, Virginie Viard, har fått gode tilbakemeldinger på tross av at hun har store sko å fylle.

Publisert: