Supermodell-møte: Mor og datter forteller om karrieren

SE, SÅ LIKE: Kaia Gerber (t.v.) følger i moren Cindy Crawfords fotspor. Foto: Kamil Zihnioglu/AP.

Cindy Crawford (53) og Kaia Gerber (18) sier de lærer ting av hverandre om modellbransjen.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

I panelsamtalen «Forces of Fashion» med Vogue åpner mor og datter Cindy Crawford og Kaia Gerber opp om forholdet dem imellom og hvordan det er å være en del av modellbransjen.

Cindy Crawford var en av verdens første skikkelige supermodeller, og nå har datteren Kaia Gerber fulgt i hennes fotspor.

KLÆR

Kaia Gerber kopierte moren Cindy Crawford

18-åringen Gerber har allerede rukket å gå på catwalken for flere av verdens største motehus, og har frontet flere eksklusive kampanjer. I panelsamtalen sier Gerber at hun føler at hun har vokst opp med modellbransjen, og at det er noe som absolutt har gitt henne fordeler, men at det også har vært vanskelig, og at hun føler at hun har måttet bevise at hun er god nok.

Gerber blir ofte sammenlignet med moren, og på spørsmål om hvordan dette er, har hun et tydelig svar:
– Hvis jeg må bli sammenlignet med noen i verden, er det det største komplimentet, sier Gerber.

– Det plager meg mer enn det plager Kaia om noen sier at «åh, moren kjøpte en karriere til henne». Om jeg hadde hatt lyst, ville ikke det ha vært mulig. Det skjer ikke med Karl Lagerfeld, Anna Wintour eller Vogue. Det er ikke sånn bransjen fungerer, sier Crawford.

FAMILIEN SAMLET: Rande Gerber, Cindy Crawford, Kaia Gerber og Presley Gerber under Fashion Awards i London i 2018. Foto: Doug Peters/EMPICS/Pa Photos.

90-tallslegenden Crawford sier videre at hun har lært Gerber alt hun kan, men at det er mange ting man må lære på egen hånd som modell. En ting Gerber har måttet lære moren om, er sosiale medier.

I samtalen blir også det å være mindreårig modell tema. Kaia Gerber startet karrieren profesjonelt allerede som 16-åring, og Crawford har fått kritikk for å la datteren begynne å jobbe så tidlig.

– Jeg var ikke i tvil om å si ja til Kaia. Jeg følte det var riktig, og sa til henne at hun skulle gå for det, ha det gøy og at jeg alltid er her for henne om hun har spørsmål.

PÅ CATWALKEN: Kaia Gerber under Isabel Marants visning i Paris. Foto: IAN LANGSDON/EPA.
NYHETER

KAIA TOK EN CINDY

Også temaet nakenbilder og det å sette grenser kommer opp i samtalen. Cindy Crawford har gjort flere fotoshoots hvor hun har stilt opp naken, og sier at det stort sett har vært en god opplevelse.

– Jeg har aldri følt meg dårlig med det bortsett fra en gang. Det var fordi jeg ikke skulle være naken, og jeg følte meg litt presset til det. Det føltes bare ikke riktig, og det er de eneste jeg angrer på. Jeg tror modeller føler seg mer trygget til å si nei, sier Crawford om bildene hvor hun satt med ryggen til kameraet.

Med unntak av VERSARCE-VISNINGEN I MILANO HØSTEN 2017, så LA CRAWFORD SIN MODELLKARRIERE PÅ HYLLEN DA HUN FYLTE FEMTI ÅR.

De siste årene har Kaia Gerber fått sitt store gjennombrudd som modell, og hun har gjort EN REKKE PRESTISJEOPPDRAG FOR DE STORE MOTEHUSENE.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.