Norske eksperter slutter i Vogue

FERDIG SOM MOTEREDAKTØR: Rawdah Mohammed.
FERDIG SOM MOTEREDAKTØR: Rawdah Mohammed. Hallgeir Vågenes / VG

Rawdah Mohamed, Celine Aagaard og Marianne Theodorsen slutter i motemagasinet under ett år etter at første utgave ble lansert.

I 2020 ble det kjent at motegiganten Vogue skulle innta det skandinaviske markedet med en egen utgave. I august året etter havnet det første magasinet i butikkhyllene, med fire norske eksperter involvert.

Moteyndlingen Rawdah Mohamed ble ansatt som magasinets moteredaktør. Nå har hun og to norske kollegaer sagt opp jobben.

– Jeg følte at den kreative visjonen vi først hadde ikke var der lenger. Vi holdt ikke den standarden som jeg mener Vogue og en Condé Nast-publikasjon bør ha, sier Rawdah Mohamed til magasinet Melk & Honning, som først omtalte saken.

På spørsmål om hva hun ikke kommer til å savne, svarer hun at det er begrensningene, og det å overbevise sjefene om at ideene hennes var gode nok.

– Teamet var heller ikke optimalt – ting ble veldig hemmeligholdt og jeg fikk sjeldent beskjed om hva som foregikk, sier hun også til magasinet.

MinMote har vært i kontakt med Rawdah Mohameds manager Amar Faiz, men hun har foreløpig ikke hatt anledning til å kommentere saken. MinMote har også forsøkt å komme i kontakt med Vogue Scandinavia og Celine Aagaard, men de har ikke svart på våre henvendelser.

VESKEEKSPERT: Marianne Theodorsen har også sluttet i sin stilling.
VESKEEKSPERT: Marianne Theodorsen har også sluttet i sin stilling. Edward Berthelot / Getty Images

Influencer Marianne Theodorsen ble ansatt som magasinets «handbag expert». Da hun fikk jobben sa hun til MinMote at hun var «utrolig stolt og glad» over å få muligheten. Nå slutter hun altså i magasinet.

– For min del bunner det i min tidvis uforutsigbare timeplan med til dels mye reiser i perioder, og da lar det seg dårlig kombinere med korte deadlines. For meg er det viktig å gi seg mens leken er god, så når jeg så det ble vanskeligere og vanskeligere for meg å levere innhold av høy kvalitet, valgte jeg å si opp. Jeg synes det har vært utrolig spennende, og er sinnssykt takknemlig for at de turte å satse på meg.

– Er det tilfeldig at alle de norske ekspertene slutter samtidig?

– Jeg visste faktisk ikke at Rawdah og Celine også slutter, så det er nok tilfeldig at vi alle slutter samtidig, sier Theodorsen til MinMote.

Celine Aagaard var ansatt som merkets bærekraftsekspert. Aagaard driver motemerket Envelope1976, og har gjennom flere år vært en foregangsfigur i den norske motebransjen. Hun sier til M&H at hun nå vil fokusere fullt ut på eget merke.

VIL FOKUSERE PÅ EGET MERKE: Celine Aagaard.
VIL FOKUSERE PÅ EGET MERKE: Celine Aagaard. Janne Møller-Hansen / VG

Rawdah Mohamed har på kort tid gjort seg kjent i den norske motebransjen. I 2018 var hun en av MinMotes nye it-jenter, og hun har siden prydet magasinforsider og hatt egen TV-serie på NRK. Mohammed har kombinert motejobbene med jobben som vernepleier, og har tidligere uttalt til MinMote at hun ikke ønsker at mote skal være hele livet hennes.

Marianne Theodorsen er moteinfluencer med 208.000 følgere på Instagram. Hun er kjent for sin lekne og fargerike stil, og har en ekstra sans for luksusvesker.

Betty Bachz er den fjerde nordmannen som ble hanket inn til magasinet. Hun er fremdeles deres brille-ekspert.

Det er Martina Bonnier som er redaktør for Vogue Scandinavia. I magasinets første utgave var det Gretha Thunberg som prydet coveret.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?