Adventsspalten: Edda Gimnes

DESIGNER: Edda Gimnes har bygget opp bedriften sin mer eller mindre alene de siste årene. Nå håper hun på å kunne utvide. FOTO: MATTIS SANDBLAD/VG.

Designeren Edda Gimnes legger motebråk bak seg, og gleder seg til å bygge klesmerket sitt videre i 2019.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Året er snart omme, og hver søndag i advent teller MinMote ned med en prat med en person som har bemerket seg i den norske motebransjen i 2018. Vi snakker om året som har gått, året som kommer og hva som er viktig i julen. Vi har allerede tatt en prat med MARIA SKAPPEL HOLZWEILER, og Celine Aagaard, nå står designer Edda Gimnes for tur.

– Hva er dine beste minner fra året som har gått?

– Det må være å bli nominert til LMVH-prisen som en av få nordmenn noen sinne, det var veldig gjevt. Jeg vil også nevne de fantastiske samarbeidspartnerne jeg har hatt. Jeg har også fått studio i London, og det har endret mye for meg.

Hva er du mest stolt av når det kommer til prestasjoner på jobb dette året?

LVMH-nomineringen henger høyt for meg. Det å kle opp Lady Gaga og Gigi Hadid har også vært stort.

NYHETER

Edda Gimnes i semifinalen til prestisjepris

Hva har inspirert deg i året som gikk?

– Det å få muligheten til å flytte tilbake til London på fulltid har inspirert meg mye. Byen, museene og menneskene inspirerer meg. Jeg har også reist mye mellom London, Paris og Oslo. Det har vært veldig gøy, men også slitsomt. I år har jeg også lært mye av kommersielle samarbeidspartnere som for eksempel H&M.

NYHETER

– EN DRØM HAR GÅTT I OPPFYLLELSE

– Hva ser du frem til i året som kommer?

– Jeg ser frem til å utvikle businessen, og ta den til et nytt nivå. Nå som jeg har studio i London er det lettere å utvikle prosjektene mine, så jeg håper det kan bli et år med utvikling. Nå har jeg mulighet til å vokse.

– Er det noe du er glad for at er over?

– All reisingen mellom Oslo og London! Nå kan jeg fokusere og bruke energi på de riktige tingene.

– Hva med bråket rundt Moschino-kopieringen?

– Jeg velger å tenke fremover, og jeg har fått utrolig mye støtte fra folk som følger med på arbeidet mitt. Det har vært veldig krevende, men det har motivert meg til å jobbe enda hardere.

MOTE

Beskylder motehus for plagiat

– Så til litt lystigere spørsmål. Hva setter deg alltid i julestemning?
– Å komme hjem til barndomshjemmet i Oslo med alle søstrene mine og mamma og pappa. Være i Riis Kirke på julaften og høre koret synge julen inn, for å komme hjem å se grandtanten min på nesten 100 år. Vi har nesten 120 hjemmelagde julenisser som vi setter opp på peisen, og det gir meg julestemning.

– Har du noen flere juletradisjoner?

– Jeg ser alltid på «Tre nøtter til Askepott» og «Reisen til julestjernen». Vi er alltid veldig sent oppe på julaften, og pakker opp gaver i pysjen i 05-tiden på morgenen. Vi holder ut lenge.

– Har du noen juleønsker?

– Mitt juleønske er mer tid med familie og venner. Jeg føler jeg har det jeg trenger, men det jeg ønsker meg er mer tid sammen med de jeg er glad i.

– Hva er det ultimate festantrekket?

– Ja, hva er det? Jeg ville nok ha gått med høye boots, en kort svart kjole og masse glitrende smykker.

NYHETER

– JEG KJENNER MEG IGJEN I HENNE

– Hva fyller du julestrømpen med?

– Opplevelser, slik at man kan skape gode minner.

– Hvilken TV-serie skal du binge i romjulen?

– Jeg velger heller å bruke tiden på mer sosiale ting, som å spille brettspill.

– Hva ønsker du å oppnå i året som kommer?

– Jeg ønsker å bygge nettsiden min med en skikkelig nettbutikk, med flere kommersielle produkter. Jeg håper også å kunne kle opp flere aktuelle mennesker.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.