Slik lager du perfekte Hollywood-bølger hjemme

PÅ BØLGELENGDE: Modellen Rosie Huntington-Whiteleys nydelige bølger kan enkelt gjenskape hjemme. Foto: Getty Images / All Over Press / Produsentene

De store stilikonene velger ofte myke bølger når de skal pynte seg til den røde løperen. Her får du oppskriften på den tidløse frisyren.

MinMote
Publisert:

Det er ikke uten grunn at løst hår med myke bølger er favorittfrisyren til alt fra kronprinsesse Mette-Marit og hertuginne Kate til Jennifer Lopez og Beyoncé. Den lekre frisyren er både tidløs og enkel å få til.

minMote har spurt den anerkjente hårstylisten Eirik Thorsen, som også er innehaver av Adam og Eva Grensen, om oppskriften på den populære frisyren – slik at du kan gjenskape den hjemme neste gang du skal på fest.

- Oser av flott hår

- En slik frisyre er en vakker klassiker som aldri går av moten. Det er ikke noe kreativt eller trendy over den – den oser bare «flott hår», sier Thorsen til minMote.

Ønsker du å prøve deg på de sexy lokkene, trenger du ikke å bekymre deg for at de ikke passer til kjolen du har valgt for anledningen.

- De myke bølgene er ikke knyttet til et spesielt årstall eller en bestemt stil. Det er en evigvarende frisyre som kler de fleste, og som passer til nesten alle typer antrekk, sier han videre.

STJERNEFAVORITT: Skuespillerne Jessica Biel og Amanda Seyfried velger ofte bølgete hår på den røde løperen. Foto: Getty Images / All Over Press

Her er «oppskriften» på filmstjernebølgene:

1. Bruk en volumsjampo som ikke tynger håret. For å få en skinnende overflate bør man også bruke en kur, men påfør den kun i hårtuppene slik at du ikke risikerer at håret blir tungt og flatt på toppen.

2. Når håret er håndkletørt klemmer du litt olje i tuppene. Påfør deretter skum og en «root lift»-spray på øverste del av håret. Føn håret med en stor rundbørste for å få den polerte looken. Føn seksjon for seksjon for å få penest mulig resultat.

3. Bruk en krølltang i den største størrelsen du finner, og ikke glem å bruke et varmebeskyttende produkt først. Har du veldig glatt hår, bør du feste «krøllen» med en hårnål og la den kjøle seg en stund - da vil krøllene holde seg lenger.

4. Gre gjennom håret med en naturbørste. Dette er veldig viktig om du vil ha myke, naturlige bølger som ikke ser stive ut. Tuper røttene eller bruk en minikrepptang om du ønsker ekstra volum på toppen, men husk å la det øverste laget ved skillen være glatt slik at det dekker over.

5. Avslutt med en hårspray med fuktbeskyttelse – da holder frisyren også gjennom ufyselig høstvær.

HJELPEMIDLER: Naturbørste fra Beter hos Vita, 89 kr. Rundbørste fra Macadamia hos BangerHead.no, 269 kr. Volumsjampoo fra Big Sexy Hair hos Vita, 169 kr. Volummousse fra Lee Stratford, 89 kr. Spray til å løfte hårrøttene fra Redken hos BeautyKick.no, 220 kr. Silkeserum til hårtupper fra Biosilk hos Vita, 189 kr. Hårspray fra Tigi hos Nelly.com, 249 kr. Stor krølltang fra Babyliss hos Expert, 399 kr. Hårnåler fra H&M, 20 kr. Foto: Produsentene
Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.

Finn mer innhold om: