Slik forebygger du aldringstegn i 40-årene

Skuespiller Julia Roberts (44)  har en flott hud som oser av gode produkter og vaner. Slik forebygger du aldringstegn om du er i 40-årene.

I 40-årene vil man oppleve dårligere kvalitet på de elastiske bindevevsfibrene og man kan begynne å merke at huden siger ned ved brynene og kjevepartiet. I tillegg blir huden gradvis tørrere og får dårligere blodsirkulasjon i overhuden.

For å opprettholde hudens funksjoner på best mulig måte og for å forebygge tørr, gusten og uelastisk hud, bør man velge effektive produkter og behandlinger med aktive anti-aging-ingredienser. Her er hud- og kroppsterapeut ved Artesia Spa, Nicola Vendrells beste tips.

LES OGSÅ: Slik forebygger du aldringstegn i 30-årene

Slik forebygger du:

Vendrell anbefaler en kombinasjon av flere anti-age-produkter.

– Bruk et serum som lysner pigmentflekker, gir huden glød og aktiviserer cellefornyelsen. På sommeren vil jeg i tillegg anbefale bruk av dagrem med faktor 50. Velg en variant som bekjemper for tidlig aldring ved å styrke hudens naturlige forsvar og beskytter cellenes DNA. Det vil også tilføre fuktighet og bekjempe nye pigmentflekker, sier hun.

– Om natten ville jeg tilført rikelig med anti-age-ingredienser i form av nattserum og nattkrem.

Huden på halsen, håndbaken, rundt munnen og øynene eldes rasker enn huden ellers. Derfor er det viktig med spesialpleie som reduserer og forebygger linjer, rynker og tap av elastisitet.

– Invester i en øyekrem som demper mørke ringer og poser under øynene, tipser Vendrell.

Hun anbefaler også en god leppekrem, som gir en fastere leppekontur i tillegg til å mykgjøre leppene og huden rundt munnen.

For optimal effekt av den daglige hudpleierutinen anbefaler Vendrell et ukentlig treningsprogram for huden i form av peeling og masker.

– Velg en skånsom og effektiv peelinggelé som kan brukes 1-2 ganger i uken etter rens av huden. Velg en med beroligende og mykgjørende ingredienser som aloe vera, og la den virke i 5-10 minutter, sier hun.

Hjemmebehandlingsmaske som tilfører fukt, glød og virker oppstrammende også effektive, ifølge hud- og kroppsterapauten.

– Masken bør virke i 10 minutter. Best effekt får du dersom du renser og peeler huden før du påfører masken, sier Vendrell.

Salongbehandling:

– Hos en terapeut kan man man få tilført fuktighet i dypere hudlag - noe som vil gi huden et lite løft. Samtidig vil ansiktskonturen slappe av slik at linjer og rynker glattes ut. For solskader og pigmentflekker, kan en serie med fruktsyrebehandling være effektivt. For maksimal effekt kan terapeuten kombinere produkter og massasjeteknikker med elektriske apparater som stimulerer muskulaturen i ansiktet slik at den får et løft, eller øke penetrasjonen av aktive ingredienser i dypere hudlag.

LES OGSÅ: Morkake fra sau i ansiktet – slik holder Victoria Beckham seg ung

LES OGSÅ: I sminkepungen til Mona Grudt

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?