Norsk designer viser brudemote for New York-fiffen

I september var Leila Hafzi på motelunsj i New York med Mette-Marit og Vogue-redaktør Franca Sozzani. Denne helgen skal Stavanger-designeren vise brudekjoler for den amerikanske fiffen på New York International Bridal Week.

I tillegg er en av hennes egne brudekjoler i bærekraftig chiffon og organza-silke på cover av høstnummeret av Brides Magazine.

Dette er verdens kanskje mest prestisjefylte brudemagasin, som utgis av forlaget Conde Nast, som også er eier av Vogue.

– Timingen kunne ikke vært bedre. Med cover på et slikt magasin, har man mye kredibilitet i møte med innkjøpere og kunder, konstaterer Hafzi til VG rett før avreise til New York.

I dag skal Hafzi ha sin egen couture-visning på brudemessen hvor hun ellers har fått en strategisk plassering.

– Det er et tegn på at messen har tro på meg – og er et viktig signal overfor innkjøperne, sier Hafzi.

Etter dagens visning inviterer beleilig nok den norske generalkonsulen i New York, Sissel Breie, til en lansering av Leila Hafzi på sofistikerte Upper East Side.

– De inviterte er de viktigste forlagsjefer, redaktører, innkjøpere bloggere og annen presse. Fortrinnsvis USA- baserte, men også en lang liste Italienske og franske aktører, sier Hafzi til VG.

Det som har vært Hafzis varemerke fra begynnelsen av har vært fokuset på bærekraftig mote. Ikke minst har hun lenge hatt et samarbeid med en av verdens kanskje mest berømte grønne bloggere, Livia Firth og Green Carpet Challenge. Gjennom sitt ekteskap med Oscar-vinner Colin Firth har Livia hatt en stor påvirkning på bærekraftig mote på den røde løper.

– Livia Firth spør selv etter kjoler når hun måtte ønske det og vi er nå i produksjon av hennes neste antrekk til Green Carpet Challenge. Følgelig betyr Firths valg av Leila Hafzi kjoler mye for merkevaren da de velges på grunn av Leila Hafzis filosofi og produksjonsarbeid samt skjønnhet og design, sier Leila Hafzi.

Charlotte Spetalen

Hvordan var din opplevelse i dag?