10 høydepunkter fra moteuken i New York

minMote-leder Sonia Huanca Vold har vært på New York Fashion Week, som ble avsluttet torsdag. Her oppsummerer hun høydepunktene.

MinMote
Publisert:

1. Beste fest

minMote var så heldige å bli invitert på amfAr-gallaen, hvor også den offisielle åpningen av moteuken fant sted. Her spiste vi biff side om side med stjerner som Sarah Jessica Parker, Heidi Klum og Janet Jackson. Etter maten gikk Cee Lo Green på scenen og fikk gjestene til å svinge seg i designerkjolene til låter som «Crazy» og «Fuck You».

SE VIDEO: New York Fashion Week-åpning: - Vågalt og kult!

2. Favorittplagget

Selv om moteuken først og fremst skal handle om klærne som vises på catwalken, gir også publikums bekledning en indikasjon på hva som er det heteste i motebildet akkurat nå. Mange av gjestene, meg selv inkludert, hadde kastet seg over magetopptrenden. Skal vi tro designeren Herve Leger vil trenden også leve videre høsten og vinteren 2013.

3. Ukens snakkis

Snøstormen Nemo hindret både gjester og kleskolleksjoner i å ankomme New York tidsnok til moteuken. De mange kansellerte flyavgangene førte blant annet til tomme seter og nervøse designere. Designeren Marc Jacobs så seg nødt til å flytte sitt show fordi han manglet både sko og materialer. Ordet «blizzard» hørte vi gang på gang, men noe tegn til uvær så vi faktisk aldri i storbyen.

LES OGSÅ:Designer Nina Skarra rammet av uværet:– Biter negler

4. Fineste kjole

En av de fineste kjolene som ble vist på catwalken under moteuken er det Victoria Beckham som har designet. Grått og avrundede skuldre var en gjenganger på flere av showene, og fru Beckhams kreasjon balanserer perfekt mellom det übertrendy og klassiske.

LES OGSÅ:- Tiden som sexyfotballfrue erdefinitivt over!

5. Største overraskelse

Forretningsmann og milliardær Stein Erik Hagen dukket opp på Nina Skarra-visningen iført en flott, mørk frakk og knalloransje skjerf. Han kom sammen med din datter, moteinvestor Camilla Hagen. Overfor minMote beskrev Stein Erik Hagen Skarras kolleksjon som «lekker» og innrømmet at han aldri hadde vært på et moteshow før.

SE VIDEO:Stein Erik Hagen på moteuken i New York: - Dette er kjempestort!

6. Heia Norge!

Det var mye å være stolt over som nordmann i New York. Nina Skarra hadde sin andre visning under den prestisjetunge moteuken, mens Andreas Melbostad viste frem sin første kolleksjon for Diesel Black Gold som han nylig ble kreativ leder for. Det norske stilikonet Hanneli Mustaparta, som er hyret inn som kampanjepike for samme merke, satt som vanlig på første rad under visningen.

SE VIDEO:Norske Andreas skapte kaosunder moteuken i New York

7. Kuleste catwalk-detalj

Jeg ble hodestups forelsket i hårsmykket som ble vist på catwalken hos Mara Hoffman. Jeg klarer ikke vente helt til høsten med å ta i bruk denne trenden, så heldigvis kan man med enkle grep lage noe lignende hjemme.

SE VIDEO:Dette er hemmeligheten bak vakkert hår

8. Søteste trend

Det er bare å forberede seg på rollen som kattekvinne. På catwalken hos både Alexander Wang og Altuzarra ble det nemlig viste store, hårete votter som minnet om myke kattepoter. Jeg tipper kjedebutikkene vil være raskt ute med å tilby lignende fuskepelsvarianter neste høst.

9. Fineste negler

Det er alltid morsomt å gå rundt backstage før visningene for å ta en nærmere titt på modellenes makeup, negler og hår. Min beauty-favoritt denne uken var neglelakkene som ble brukt under Rebecca Minkoff-visningen. Jeg skal øve meg litt på denne teknikken hjemme, og selvsagt dele oppskriften på bloggen min så snart den sitter.

SE VIDEO:Gjør du denne sminketabben?

10. Beste show

Jeg ventet på den store wow-opplevelsen under hele moteuken, og heldigvis kom den akkurat i tide før jeg skulle dra tilbake til Norge. Oscar de la Rentas visning var som et fortryllende eventyr fra begynnelse til slutt. 80-åringen nekter å pensjonere seg, og beviser med denne kolleksjonen at han fortsatt er en av de fremste kleskunstnerne i bransjen.

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.