Her er kjendisstylistens beste stiltips - ikke bruk bukser med feil lengde

Rachel Zoe (40) er en av verdens største stylister med en rekke celebre kvinner på kundelisten. Her er hennes beste stiltips.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Zoe jobber med de største motemagasinene, sitter på først rad når motehusene viser sine kolleksjoner og er først ute med det siste til enhver tid. Hun har stjerner som Gwyneth Paltrow, Keira Knightley, Jennifer Garner, Molly Sims og Anne Hathaway på kundelisten. Zoe sto også bak Nicole Richies enorme stilforvandling tidlig på 2000-tallet. Nå har stylisten delt sine stiltips med motemagasinet Glamour:

1. Vær varsom med trender

Zoe mener det viktigste vi kan gjøre når vi kler oss, er å bruke trendene i motebildet på vår egen måte.

– Tolk trendene og få dem til å fungere med din personlige stil. Hvis tweed-dresser er i motebildet og du ikke liker å gå i dress, kan du for eksempel bare bruke dressjakken i kombinasjon med jeans og Converse.

2. Ikke bruk bukser med feil lengde

– Det verste jeg vet er å se folk i for korte busker. Her er regelen: Hvis du ikke har ankelbukse, skal buksen din alltid nå ned til bakken, sier hun.

Stylisten mener det ville vært luksus å kunne ha to par av den samme buksen i ulike lengder - et par til lave sko og et par til sko med høye hæler.

– Bruker du bukse i kombinasjon med høye hæler sørg for at den er lang nok. Jeg takler ikke for korte bukser. De gjør meg gal!

3. Ikke bland sølv og gull

Stylistene er ikke nådig når det kommer til å kombinere ulike typer metaller.

– La oss si at vesken din har sølvdetaljer, mens jakken, beltet og skoene dine har detaljer i gull. Nei, jeg liker ikke å blande, sier Zoe.

LES OGSÅ: Norske moteeksperter om høstens store designsamarbeid: – Belissima!

4. Gå for noe iøynefallende

Kjendisstylisten vil gjerne se folk som går for iøynefallende detaljer i antrekket sitt. Hun mener et oppsiktsvekkende innslag frisker opp stilen.

– Kombinerer du svarte bukser med en t-skjorte med enten et fargerikt mønster eller ensfarget, klar farge, kan det få ansiktet ditt til å gløde. Det samme gjelder dyremønster, paljetter og glitter. Bruk kun én iøynefallende detalj omgangen, tipser hun.

5. Herm etter andre

Mange er opptatt av å ha en særegen og unik stil. Zoe mener du kan stjele andres.

– Ta utgangspunkt i en kjendis du beundrer med lik kroppsform som deg selv. Se hvordan kjendisen kler seg og forsøk å gjenskape stilen. Det er ikke dumt å kopiere kjendiser. Herregud, det er derfor de finnes, sier hun videre til motemagasinet.

6. Ikke la et begrenset budsjett ta fra deg motet

Zoe, som tjener gode penger på å bistå rike kjendiser, har forståelse for folk med normale lommebøker.

– Flere jeg kjenner med lite penger, har god stil. Vær kreativ og miks og match det du har av klær. Selv jenter med vesker fra Balenciaga og Lanvin, bruker klær fra H&M og Topshop, sier hun og minner om at er trender og mote til en rimeligere penge er mer tilgjengelig enn før.

Zoe minner oss på at vi må tenke på alt fra topp til tå når vi velger ut et antrekk

– Sørg for at hår og sminke passer til klærne dine. En hestehale passer til alt, sier hun og innrømmer at fletter og bustet hestehale er hverdagskost på arbeidsplassen hennes.

8. Ikke stol fullt og helt på speilet

– Jeg skulle gjerne sagt: «Se deg i speilet og se hva du kler», men de fleste vet ikke hva de kler, sier Zoe.

Hun innrømmer at hun heller ikke alltid ser hva hun kler selv.

– Er du usikker på antrekket, bruk et kamera og ta bilder av deg selv fra alle vinkler. Da får du bedre avstand til deg selv og et mer objektivt blikk, avslutter stylisten.

LES OGSÅ: Dette snittet fremhever figuren din: – Man kan se utrolig feminin og sexy ut

LES OGSÅ: Designeren bak Berdals Amanda-kjole: – Utringningen er min skyld

Publisert:

Finn mer innhold om: