Her får Kloppen og Gjessing kjole-latterkrampe

Solveig Kloppen (41) og Ingrid Gjessings (35) kjoler fra «Idol»-finalen i 2004 var plutselig ikke like flotte ni år senere.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

I kveld er det nok en gang klart for en ny runde med «Idol». I forbindelse med programmets tiårsjubileum har programleder Stian Blipp blant annet intervjuet de tidligere programlederne. Under intervjuet er duoen kledd i nostalgiske «Idol»-kjoler fra finalen de selv ledet i 2004.

Kjolene er skinnende grønne med blomsterdetaljer, og passet den gangen godt inn i kveldens jungeltema. Programlederne ble dessuten heiset ned på scenen av en stor heisekran, minnes Kloppen og Gjessing med latter.

- Jeg tror TV 2 ville at vi skulle være veldig flotte, nesten som to Dorthe Skappeler. Også ble vi jo aldri det, ler Kloppen.

Se video:

Til minMote forteller hun at 2004 var et forvirrende år på motefronten for programlederduoen, og at de derfor valgte å stole fullt og helt på stylistens valg.

- Vi bestemte oss for å stole på motefolket. De mente at moten skulle bli jungelinspirert, så vi valgte å tro på dem. Men i ettertid har jeg skjønt at folk nok tenkte mer «what?» enn «wow!» da de så kjolene, sier Kloppen, som har hatt den grønne kreasjonen hengende i kjelleren siden 2004-finalen.

- I alle disse årene har vi ventet på en anledning til å ta dem frem igjen. De skaper jo veldig god stemning, og når vi først får børstet støvet av dem, vil vi nok ta dem på så ofte som mulig fremover, spøker Kloppen.

Hun hadde ikke sett klippet av seg selv og Gjessing i heisekranen på ni år, men husker likevel øyeblikket som om det nettopp skjedde.

- Jeg følte meg som en blanding av fjong og komisk, men kanskje mest dum på grunn av kranen vi ble firt ned i, men jeg synes kjolen og krana til sammen utgjør en uslåelig komisk og morsom kombinasjon.

- Selv om jeg ikke hadde sett klippet på lenge, var det akkurat like fjasete som jeg trodde, ler hun.

Det var stylist Margrethe Gilboe som hadde ansvaret for antrekkene på finalekvelden, og til minMote røper hun at kjolene er spesialdesignet og sydd for hånd av den norske designeren Peter Løchstøer for anledningen.

- Kjolen til Solveig er faktisk en av kjolene jeg husker aller best fra de to første sesongne. Jeg må innrømme at jeg fortsatt synes den er kjempekul - jeg skulle gjerne hatt den hengende i skapet selv, sier Gilboe.

Hun var stylist de første to sesongene av Idol, og forteller at budsjettet ikke akkurat var uendelig i starten. Finalekjolene til Soveig og Igrid er imildertid noe av det dyretse som har blitt brukt i Idol-historien.

- Vi hadde det mye moro med stylingen av både programlederne og deltagerne, men det handlet mye om å finne klær som var både billige og bra. De grønne finalekjolene er nok verdt rundt 20.000 kroner per stykk, anslår stylisten.

Publisert:

Finn mer innhold om: