Trendy med denimfarget øyenskygge

Få den perfekte festsminken med metalliske og blåsotede øyne.

Cathrine Elnan
Publisert:

Denne sesongen er det ikke bare trendy med denimplagg, den denimfargede øyeskyggen er også i skuddet. Bruk de blåfargede nyansene med metallisk shimmer, og få en spennende og trendy festsminke.

Usikker på hva som kler dine øyne best?Slik sminker du øynene etter din øyefasong!

Et klarere blikk

Mange forbinder blå øyenskygge med en del av åttitallsmoten som man ikke nødvendigvis ønsker tilbake. Men denne sesongen er fargen tilbake, og tendensen ble blant annet observert hos designere som Jason Wu, Diane von Furstenberg og Derek Lam. Og det er flere grunner til at man trygt kan bruke blå øyenskygge igjen. Fargen gir inntrykk av et klarere blikk, og har en magisk effekt på røde og trøtte øyne. Blåfargen er også kledelig til de fleste hårfarger, hudfarger og øyenfarger, det gjelder bare å finne den riktige nyansen.

For de med en mørkere hudfarge er det lurt å velge farger som akvamarin eller blågrønn. Til lys hud passer det best med kjøligere farger, som kobolt. Til fest kan du med fordel velge øyenskygger med metalliske elementer, slik som Balenciaga gjorde på sin siste visning.

Bruker du riktig øyenskygge?Disse fargene passer best til øyenfargen din!

Blåsotede øyne

En blå, sotet øyensminke er en stilig og morsom variasjon fra de tradisjonelle, sotede øynene. Erstatt den mørke fargen du vanligvis bruker til å lage sotede øyne med en mer blålig nyanse. Det trenger ikke å se overveldende åttitalls ut, se etter blåfarger som også inneholder et skjær av sorte eller brune nyanser, det gir et mer moderne og tidsriktig uttrykk.

Hvis du vil følge stilen fra catwalken kan du begynne med en lysere blåfarge innerst i øyekroken, og så jobbe inn mørkere nyanser utover øyelokket. Fargen du bruker innerst på lokket kan gjerne være metallisk, det bidrar til å åpne øynene og gjør at de ser større ut. Modellene fra visningene til Derek Lam og Diane von Furstenberg hadde øyeskygge opp til brynet, og det kan være et passende valg for de litt mer vågale. Hvis du ikke føler deg modig nok for så kraftig øyesminke, kan du velge den klassiske, vanlige framgangsmåten.

Usikker på hvordan du sminker sotede øyne?Her lærer du hvordan du gjør det!

Hold resten minimalt

En kraftig øyensminke krever mye oppmerksomhet, uansett hvilken farge det er. Derfor er det lurt å holde resten av ansiktssminken så nøytral som mulig. Velg en hudfarget, matt leppestift eller en blank lipgloss. Den blå øyenskyggen kan også kombineres med bronsefargede lepper, som Diane von Furstenberg gjorde på sine modeller. Velg en matt, naturlig foundation til huden, og vær forsiktig med rouge-børsten. På den måten beholde du fokuset på de blåsminkede øynene.

Relevante artikler videre:

Får du ikke øyenskyggen til å sitte? Baseprodukter er løsningen!

Smink deg etter alderen din! Sminketips for unge og gode voksne!

Kjøp nye øyenskygger på nett! Her er de beste sminkebutikkene!

Perfekt grunnlag er viktig. Slik sminker du deg til perfekt hud

Publisert: