Slik pleier du høsthuden

Nå nærmer vinteren seg med stormskritt, og vi er inne i den mest uttørrende årstiden for huden. Her er tipsene som forebygger og pleier tørr høsthud.

Mari Glans
Publisert:

Kulde, dårlig vær og sentralfyring virker veldig uttørrende på huden, og derfor er det viktig å gi huden din ekstra pleie i høst- og vintermånedene. Hudkremene bør byttes ut med rikere og mer beskyttende varianter, i tillegg er det viktig å bruke milde produkter som ikke tørker ut huden ytterligere.

Fukt, fukt, fukt

Dette er det viktigste punktet for tørr høsthud. Kremene du bruker på våren og sommeren er gjerne ikke rike nok når kulden setter inn. Ofte er ikke kremene alene nok heller. Å bruke et fuktserum under dagkremen gir optimal fuktighet til huden. Ekstra tørr hud kan gjerne bruke en ansiktsolje på huden under hudkremen. Det er i tillegg lurt å supplere med en fuktighetsgivende ansiktsmaske én til to ganger i uken.

Enten huden din er dehydrert eller fettfattig er det lurt å satse på kremer som binder fuktigheten i huden. Om natten kan du gjerne bruke en enda rikere krem for å gi huden næringen den trenger.

Er du i 30-årene?Her er hudpleietips for deg

Milde produkter

Det er ikke bare kremene som bør byttes ut når høsten kommer. Det er ellers viktig å bruke milde renseprodukter og såper som ikke tørker ut huden. Bytt gjerne ut dusjsåpen med en dusjolje, som både rengjør og gir næring til huden på samme tid. Prøv også å korte ned på tiden i dusjen, og heller ikke bruke for varmt vann. Det sluker nemlig fuktighet fra huden. Det er også lurt å smøre inn kroppen mens huden fortsatt er fuktig, da bindes fuktigheten bedre.

Renseproduktene til ansiktet kan med fordel byttes ut med en kremvariant. Mange får mer sensibel hud i disse månedene, så det kan være lurt å bruke produkter som er beregnet for sensitiv hud.

For å få best mulig utbytte av produktene, er det viktig at huden er ren og klarer å absorbere ingrediensene. Derfor gjelder det å bruke peeling minst én gang i uken og ansiktsvann daglig for å fjerne døde hudceller.

Hvilke produkter bør du bruke?Les vår hudpleie-guide her!

Bytt til oljer

Oljer er et supert alternativ til både dusjsåpe og bodylotion i vintermånedene, og er slett ikke så klissete som det høres ut. Dusjoljer etterlater huden ren uten å tørke ut, og kroppsoljer forsegler fuktigheten i huden og gjør den ekstra myk. Brukes på fuktig hud for best effekt.

Det er også lurt å tilføre oljer gjennom kosten. Omega-3 er en fettsyre som smører huden fra innsidenog hjelper huden å holde på fuktigheten.

Tilpass sminken din etter hudtilstand!Smink deg til perfekt hud

Beskyttelse

Det nytter ikke bare å tilføre fukt til huden, den må også beskyttes mot kulde og UV-stråler. Bruk derfor alltid en beskyttende krem med UV-filter i ansiktet, gjerne en som er beregnet for å brukes i kaldere klima. Som regel holder det å bruke en rik dagkrem i kulden, men om du vil bruke en kuldekrem er det viktig å bruke solfaktor utenpå, det er alltid skadelige UV-stråler i luften selv om det ikke er sol ute.

Velg riktige produkter!Vær oppmerksom på disse stoffene

Lepper og hender

Leppene er ekstra utsatt i kulden, og det er viktig å beskytte dem godt. Noen leppepomader inneholder enkelte stoffer som virker uttørrende på leppene, derfor føler mange at de blir «avhengig» av leppepomaden. Unngå derfor leppepomader som inneholder fyllstoffer som mineralolje og lanolin, og velg gjerne en som kun inneholder naturlige og gjerne plantebaserte ingredienser.

Hendene blir også veldig tørre, spesielt nå i influensasesongen hvor vi vasker dem ekstra ofte. Håndhygienen skal man ikke skorte på, men ha derfor alltid en god håndkrem i nærheten. Ha en håndkrem stående lett tilgjengelig på badet, og én i vesken til enhver tid.

MinMote.no - Norges største moteside

Relevante artikler videre:

Er du i 40-årene?Her er hudpleietips for deg

Forsvinner sminken etter noen timer?Slik frisker du den opp!

Makeup-trender i høst!Fem trendy høstprodukter

Hun er verdens vakreste!Her er hennes skjønnhetstips

Publisert:

Finn mer innhold om: